AMD Processors
Decrease font size
Increase font size
Topic Title: $235 US to spend on new parts.
Topic Summary:
Created On: 11/05/2004 05:10 PM
Status: Read Only
Linear : Threading : Single : Branch
1 2 Next Last unread
Search Topic Search Topic
Topic Tools Topic Tools
View similar topics View similar topics
View topic in raw text format. Print this topic.
 11/05/2004 05:10 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Klesk4000
Senior Member

Posts: 2857
Joined: 01/02/2004

I need new ram. I have narrowed it down to (512mb PC3200)

Corsair XMS Xtra Low lat. 2-2-2-5' ">http://www.newegg.com/app/View...tion=20-145-521&depa=0

OCZ Enhanced Latency Series 2-3-2-5' ">http://www.newegg.com/app/View...tion=20-146-889&depa=0

I decided against ballistix because I want to do it through newegg.

That leaves about 110 for other stuff. I was thinking A 37gb raptor. Or an XP-120. I have no idea, but I think you all can throw something at me. Thanks for helping.

-------------------------
AMD Athlon 64 X2 4200+ || Temp Biostar 939 || Sapphire X1800XT 512mb|| 1.5GB OCZ || SB Audigy Platinum eX || 500w 34amps Aspire PSU
Klesk
 11/05/2004 05:35 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Kanavit
Senior Member

Posts: 2533
Joined: 10/06/2003

i would get OCZ rev2.0 platinum series. but thats just me. i read a lot good results with OCZ after all, look at the name. OCZ! but, overclocking OCZ definitely has the edge. And that's whats its all about, not low CAS timings, but how far you can take it.

-------------------------
--======== proud owner of new razor tarantula gaming keyboard ========--
 11/05/2004 06:02 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Nolano
Senior Member

Posts: 3257
Joined: 04/26/2004

If you can be sure the XP-120 will fit, I would say that.

BTW, whats wrong with the old ram?
 11/05/2004 06:21 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Kanavit
Senior Member

Posts: 2533
Joined: 10/06/2003

QUOTE (Nolano @ Nov 5 2004, 02:02 PM) If you can be sure the XP-120 will fit, I would say that.

BTW, whats wrong with the old ram?
i'm in the same boat, Kingston hyperX isnt as good overclocking ram. well , not as good compared to corsairs, and ocz.

-------------------------
--======== proud owner of new razor tarantula gaming keyboard ========--
 11/05/2004 06:24 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Nolano
Senior Member

Posts: 3257
Joined: 04/26/2004

ooh ooh, I'll take it if you guys dont want it.
 11/05/2004 06:26 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
andrewzorn
Senior Member

Posts: 1454
Joined: 05/31/2004

ocz, wd raptor
 11/05/2004 06:27 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
SLaY3r
Senior Member

Posts: 3793
Joined: 03/17/2004

Yeah that OCZ RAM looks good. I aswell would get the Plat. Rev. 2. Well IMO if you have a good enough hard drive as it is right now, I would go w/ the XP-120.

0_o

-------------------------

The opinions expressed above do not represent those of AMD, OCZ, or ATI
"bv, if Mormons were real, you'd be one" - SDA
 11/05/2004 06:32 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Max Axe
Senior Member

Posts: 1765
Joined: 10/23/2004

I'd say go with a Hitachi 80 Gig HDD @7200 ... looks good, works good, tough n sturdy plus its fast enough.

-------------------------

Basically if you are getting a LCD, get one with a good contrast and brightness ration-->BVchurch @ Jan 30 2005, 12:53 PM
Why don't you post links rather than bossing people around.@Max Axe-->danm
 11/05/2004 06:59 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Klesk4000
Senior Member

Posts: 2857
Joined: 01/02/2004

I sold my old ram. I need $ and not kingston hyperx.

-------------------------
AMD Athlon 64 X2 4200+ || Temp Biostar 939 || Sapphire X1800XT 512mb|| 1.5GB OCZ || SB Audigy Platinum eX || 500w 34amps Aspire PSU
Klesk
 11/05/2004 07:24 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
IntelOwnsALL
Senior Member

Posts: 2709
Joined: 09/16/2004

QUOTE (Klesk4000 @ Nov 5 2004, 02:59 PM) not kingston hyperx.
why not?
there the onlyones id buy..

-------------------------
[Signature over size limits. Please see forum guidelines.]
 11/05/2004 07:27 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
amdrulesanduknowit
Senior Member

Posts: 1273
Joined: 09/04/2004

hyper x has served me well
 11/05/2004 07:50 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Klesk4000
Senior Member

Posts: 2857
Joined: 01/02/2004

Im actually now reconsidering Ballistix. Im confusing myself. Can PC4000 Ballistix @ 2.5-3-3-8 be lowered to 2-2-2-5 while at PC3200?

I guess it could go the other way around too?

-------------------------
AMD Athlon 64 X2 4200+ || Temp Biostar 939 || Sapphire X1800XT 512mb|| 1.5GB OCZ || SB Audigy Platinum eX || 500w 34amps Aspire PSU
Klesk
 11/06/2004 05:10 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Klesk4000
Senior Member

Posts: 2857
Joined: 01/02/2004

any suggestions would be appreciated.

-------------------------
AMD Athlon 64 X2 4200+ || Temp Biostar 939 || Sapphire X1800XT 512mb|| 1.5GB OCZ || SB Audigy Platinum eX || 500w 34amps Aspire PSU
Klesk
 11/06/2004 05:15 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
SLaY3r
Senior Member

Posts: 3793
Joined: 03/17/2004

Also check out G.Skill' ">http://www.excaliberpc.com/pro...o.php?products_id=4247
Newegg doesn't have em but they are some very awsome memory. I am going to be getting some instead of the OCZ in my sig.

-------------------------

The opinions expressed above do not represent those of AMD, OCZ, or ATI
"bv, if Mormons were real, you'd be one" - SDA
 11/06/2004 05:27 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Kanavit
Senior Member

Posts: 2533
Joined: 10/06/2003

QUOTE (Klesk4000 @ Nov 5 2004, 03:50 PM) Im actually now reconsidering Ballistix. Im confusing myself. Can PC4000 Ballistix @ 2.5-3-3-8 be lowered to 2-2-2-5 while at PC3200?

I guess it could go the other way around too?
well , make sure it says 2-2-2 capable before buying. rated 2-2-2 guranteed at DDR400 speeds.

-------------------------
--======== proud owner of new razor tarantula gaming keyboard ========--
 11/06/2004 05:56 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
SLaY3r
Senior Member

Posts: 3793
Joined: 03/17/2004

Yeah the G.Skill is guranteed PC3200 @ 2-2-2-5 and guranteed PC4400 @ 2.5-4-4-8.

0_o

-------------------------

The opinions expressed above do not represent those of AMD, OCZ, or ATI
"bv, if Mormons were real, you'd be one" - SDA
 11/06/2004 07:19 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
nwo
Senior Member

Posts: 2510
Joined: 11/06/2004

Why not just get one 512MB Kingmax PC4000?
http://www.newegg.com/app/View...esc....-156-012&depa=1' ">http://www.newegg.com/app/View...tion=20-156-012&depa=1

Cheaper and better for OCing
 11/07/2004 02:40 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Klesk4000
Senior Member

Posts: 2857
Joined: 01/02/2004

That ram is weird looking.

How about this?

http://www.newegg.com/app/view...esc....ufactory=BROWSE' ">http://www.newegg.com/app/view...=23&manufactory=BROWSE

-------------------------
AMD Athlon 64 X2 4200+ || Temp Biostar 939 || Sapphire X1800XT 512mb|| 1.5GB OCZ || SB Audigy Platinum eX || 500w 34amps Aspire PSU
Klesk
 11/07/2004 02:47 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
monte84
Elite

Posts: 2174
Joined: 10/06/2003

QUOTE (Kanavit @ Nov 6 2004, 01:27 PM) QUOTE (Klesk4000 @ Nov 5 2004, 03:50 PM) Im actually now reconsidering Ballistix. Im confusing myself. Can PC4000 Ballistix @ 2.5-3-3-8 be lowered to 2-2-2-5 while at PC3200?

I guess it could go the other way around too?
well , make sure it says 2-2-2 capable before buying. rated 2-2-2 guranteed at DDR400 speeds.
Crucial upped their timing for PC3200 from 2-2-2-6 to 2-3-2-6 due to some older motherboards having problems with 2-2-2-6. Mine is running the two's @DDR 400 with no problem

-------------------------
Phenom II X 1055T @3.64Ghz 1.425V
NB @ 2800Mhz HTT @ 2800Mhz
Gigabyte 890FXA-UD5
8GB Crucial Ballistix @ 1866 8-8-8-24-33-1T
AMD Radeon HD6950 2GB GDDR5 shaders @1536 OC to 840/1300
 11/07/2004 03:01 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
KoolDrew
Member

Posts: 29
Joined: 10/17/2004

I would go with OCZ. Also what are you using as of now to cool your CPU? IF it is not anything good go with the XP-120. IF not just get a raptor drive
Statistics
112018 users are registered to the AMD Processors forum.
There are currently 0 users logged in.

FuseTalk Hosting Executive Plan v3.2 - © 1999-2014 FuseTalk Inc. All rights reserved.



Contact AMD Terms and Conditions ©2007 Advanced Micro Devices, Inc. Privacy Trademark information