AMD Processors
Decrease font size
Increase font size
Topic Title: athlon 635 on msi 790gx
Topic Summary:
Created On: 07/19/2010 08:32 PM
Status: Read Only
Linear : Threading : Single : Branch
Search Topic Search Topic
Topic Tools Topic Tools
View similar topics View similar topics
View topic in raw text format. Print this topic.
 07/19/2010 08:32 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
175422561
Lurker

Posts: 3
Joined: 07/19/2010

Hello, everyone

I just purchased athlon 635 along with msi 790gx motherboard. According to amd, the voltage for this cpu is from 0.8v - 1.25v. When the bios setting for cpu voltage is auto, I can see 1.4v+ from cpu-z and hw monitor even though the bios version is the latest(4.1). When I manually set that voltage to 1.25v, it seems computer works fine, and I tested it in prime95 for about 20 minutes. But if I lower the voltage less than 1.25v, my computer reboots while running prime95. The highest temperature during the run was 52C.

So my question is, does this have anything to do with msi motherboard? Or is 1.4v really the voltage for athlon 635?

many thanks in advance!
 07/19/2010 11:00 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Dehillbilly
Lurker

Posts: 4
Joined: 02/24/2010

C2 Stepping voltage is 0.85-1.25 volts
C3 Stepping voltage is 0.875-1.4 volts

Appears to me if your cpu defaults to 1.4 volts, you have a C3 stepping!
 07/19/2010 11:35 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
175422561
Lurker

Posts: 3
Joined: 07/19/2010

I have looked at both cpu-z and amd overdrive, and they both show C2 stepping

Any further thoughts?
 07/19/2010 11:41 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Dehillbilly
Lurker

Posts: 4
Joined: 02/24/2010

What's your part #?
 07/20/2010 12:55 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
175422561
Lurker

Posts: 3
Joined: 07/19/2010

Not sure what you're referring to, but here's what I got

ADX635WFGIBOX is what's on the package

and in cpu-z, it has

family: F Model: 5 Stepping: 2
ext. family: 10 ext. model: 5 Revision:BL-C2

anything helpful here?
 07/20/2010 01:13 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Dehillbilly
Lurker

Posts: 4
Joined: 02/24/2010

Part# is a C2 stepping! I don't know why it defaults to 1.40 volts. If it runs prime95 stable at 1.25volts, then that is where I would run it.

Good Luck!
Statistics
112018 users are registered to the AMD Processors forum.
There are currently 0 users logged in.

FuseTalk Hosting Executive Plan v3.2 - © 1999-2014 FuseTalk Inc. All rights reserved.



Contact AMD Terms and Conditions ©2007 Advanced Micro Devices, Inc. Privacy Trademark information