AMD Processors
Decrease font size
Increase font size
Topic Title: Is opteron (s939) compatible with all s939 mobos
Topic Summary:
Created On: 11/04/2005 04:57 PM
Status: Read Only
Linear : Threading : Single : Branch
Search Topic Search Topic
Topic Tools Topic Tools
View similar topics View similar topics
View topic in raw text format. Print this topic.
 11/04/2005 04:57 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
conzymaher
Senior Member

Posts: 1103
Joined: 09/16/2005

Hi, I was looking on the amd motherboard compatablitly chart and the only mobo that supports the opteron 144 (s939) is the tyan tomkat, Will the processer work on all nforce4 s939 mobos

Thanks

-------------------------
Core 2 Duo E4300 at stock until my Scythe Ninja arrives Abit AB9 Pro , 2 gigs OCZ Titanium 800mhz (4-4-4-15), Sapphire X1800XT 512MB<!--/color
 11/04/2005 05:37 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
technic58
Minister of Spare Parts

Posts: 13953
Joined: 07/25/2004

QUOTE(conzymaher @ Nov 4 2005, 12:57 PM)Hi, I was looking on the amd motherboard compatablitly chart and the only mobo that supports the opteron 144 (s939) is the tyan tomkat, Will the processer work on all nforce4 s939 mobos

Thanks
[right][snapback]538440[/snapback][/right]


if i remember right, you need a BIOS update for your board that specifically says it is made to work with the new opterons. not all motherboard manufacturers will always make a BIOS for the new CPU's, so i woultn get your hopes up. just check your motherboard brand's sight for a BIOS update.

-------------------------
My GT430 Is Folding For AMD Team 34106
FOR A GOOD CAUSE---Accepting Donations of New, Used, Working, Nonworking PC Components
Thanks to KLEETUS for his generous donation of components!!
 11/04/2005 10:59 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
vsingh
Voodoo Programmer

Posts: 3919
Joined: 10/15/2005

QUOTE(technic58 @ Nov 4 2005, 05:37 PM)if i remember right, you need a BIOS update for your board that specifically says it is made to work with the new opterons. not all motherboard manufacturers will always make a BIOS for the new CPU's, so i woultn get your hopes up. just check your motherboard brand's sight for a BIOS update.
[right][snapback]538480[/snapback][/right]


I think (don't 100% trust me on this) that the DFI Lanparty 939 mobos do support the s939 opterons without a problem.

But still, updating your BIOS is a good thing /cool.gif' border='0' style='vertical-align:middle' alt='cool.gif' /> .
Statistics
112018 users are registered to the AMD Processors forum.
There are currently 0 users logged in.

FuseTalk Hosting Executive Plan v3.2 - © 1999-2014 FuseTalk Inc. All rights reserved.



Contact AMD Terms and Conditions ©2007 Advanced Micro Devices, Inc. Privacy Trademark information