AMD Processors
Decrease font size
Increase font size
Topic Title: Help...in checking that it is a true dualcore 4200+
Topic Summary:
Created On: 05/05/2006 02:26 PM
Status: Read Only
Linear : Threading : Single : Branch
Search Topic Search Topic
Topic Tools Topic Tools
View similar topics View similar topics
View topic in raw text format. Print this topic.
 05/05/2006 02:26 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
zuala77
Member

Posts: 57
Joined: 04/26/2006

Hi....my cpu AMDx2 4200+ will be arriving tommorow and i am in desperate need for guidance...i do not trust this dealer at all so ,how can i know that he is giving me the real AMDx2dualcore 4200+ cpu...and how do i check it manually and from windows xp....+how do i know that i am running on two cores...HELP BEFORE IT IS LATE..

-------------------------
AMD 64X2 4200+
512X2 Kingston Hyperx
7800GTX X 2 SLI
Aquatec Liquid cooler
K8Neo4 Platinum
Ultra4 Chipset
 05/05/2006 02:38 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
EdG
Senior Member

Posts: 1592
Joined: 10/07/2003

Look up chip here, one of the 4200+ tray part numbers should match the first line on your CPU.

I got a ADA4200DAA5BV when I ordered mine little over 5 months ago.


In Windows try CPU-Z.
 05/05/2006 02:49 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
zuala77
Member

Posts: 57
Joined: 04/26/2006

hey amn....thanks alot...ok then...how do i know that i am having two cores from the xp windows taskmanager as presently i am having p4 3ghz hyperthreading on and i have never owned or seen amd processors...as i have read in the forum that in the devicemanager-processor two processor will be seen and i am seeing in my p4 the same thing also the taskmanager...any screenshots please help...HOw can i know the difference from the p4 HT

nice pic.......I am soo soo excited...i cant wait for tommorow....anyways i am using MSI K8 Neo4-FI,what do u think of the board.....and i have heard that a heatpipe heatsink come as the stock cooler is this right?how is the performance of this cpu

-------------------------
AMD 64X2 4200+
512X2 Kingston Hyperx
7800GTX X 2 SLI
Aquatec Liquid cooler
K8Neo4 Platinum
Ultra4 Chipset
 05/05/2006 02:52 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
EdG
Senior Member

Posts: 1592
Joined: 10/07/2003

Sorry don't really know anything about that board.

Besides having 2 cpu usage graphs, I see the CPU name twice in Dev, Mngr (view by connection).
 05/05/2006 02:58 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
TheReturnOfAZ
Senior Member

Posts: 13327
Joined: 06/10/2005

if it says 4400+ in CPU-Z, it would have taken more effort to change the internal name then it would have to just buy a 4200+ to resell. if it says 4200+ and is running at 2.2ghz, you should not worry.

-------------------------
The opinions expressed above exactly represent those of the Intel Corporation and all of its affiliates.
Official Intel™ Propaganda Spreader
"Bringing you the benchmarks that everyone knows are fake" ~ SINCE 2006 ~<!--
 05/05/2006 04:37 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
ncc-1709
Senior Member

Posts: 596
Joined: 12/25/2005

you have got a 939 mobo for the cpu havent you?

-------------------------
Intel E6700 Core2Duo 3.45Ghz
G'byte 965P-DS4 s775
Corsair TwinX DDR2 PC6400 C4 (500 @ 4-4-4-6/ 600 @ 5-7-7-20)
7800 gtx xxx
Passive/chiller water system
 05/05/2006 11:21 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
zuala77
Member

Posts: 57
Joined: 04/26/2006

Yes i have got K8 Neo4_FI Motherboard with !gb Hperx ram 160 Gb Sata.......HOw is this board?

-------------------------
AMD 64X2 4200+
512X2 Kingston Hyperx
7800GTX X 2 SLI
Aquatec Liquid cooler
K8Neo4 Platinum
Ultra4 Chipset
 05/06/2006 07:24 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
gerardgargan
Senior Member

Posts: 236
Joined: 02/26/2006

What Edg said.

-------------------------
[Signature over size limits.Please see forum guidelines.]
 05/06/2006 08:46 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
ncc-1709
Senior Member

Posts: 596
Joined: 12/25/2005

all i can say is why dident you get an sli mobo?
http://www.msi.com.tw/program/.../mai...ail.php?UID=651

-------------------------
Intel E6700 Core2Duo 3.45Ghz
G'byte 965P-DS4 s775
Corsair TwinX DDR2 PC6400 C4 (500 @ 4-4-4-6/ 600 @ 5-7-7-20)
7800 gtx xxx
Passive/chiller water system
 05/06/2006 10:44 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
zuala77
Member

Posts: 57
Joined: 04/26/2006

it has arrived...and i am using it

-------------------------
AMD 64X2 4200+
512X2 Kingston Hyperx
7800GTX X 2 SLI
Aquatec Liquid cooler
K8Neo4 Platinum
Ultra4 Chipset
 05/06/2006 10:50 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Silk_the_Absent1
Senior Member

Posts: 15221
Joined: 02/02/2004

quote:

Originally posted by: ncc-1709 all i can say is why dident you get an sli mobo?


Perhaps because he has:

1) No intention of running in SLI (did anyone ask?);

2) he wanted more usable slots.

-Adam


 05/06/2006 10:57 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Jaymz9350
Senior Member

Posts: 591
Joined: 03/06/2005

quote:

Originally posted by: Silk_the_Absent1
Perhaps because he has:

1) No intention of running in SLI (did anyone ask?);

2) he wanted more usable slots.

-Adam


yeah not every one is interested in blowing hundreds of dollars for a little gain in performance
Statistics
112018 users are registered to the AMD Processors forum.
There are currently 0 users logged in.

FuseTalk Hosting Executive Plan v3.2 - © 1999-2014 FuseTalk Inc. All rights reserved.



Contact AMD Terms and Conditions ©2007 Advanced Micro Devices, Inc. Privacy Trademark information