AMD Processors
Decrease font size
Increase font size
Topic Title: Missing Necessary Root files?
Topic Summary:
Created On: 02/20/2006 11:11 PM
Status: Read Only
Linear : Threading : Single : Branch
Search Topic Search Topic
Topic Tools Topic Tools
View similar topics View similar topics
View topic in raw text format. Print this topic.
 02/20/2006 11:11 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
O'Neil
Senior Member

Posts: 3073
Joined: 02/02/2005

Hey, My Pc crashed for no reason while burning a cd and now everytime i restart i get all kinds of missing root files from stuff liek vsmon and zone alarm. I tried uninstalling ZA but it wont let me. So im wondering is their any way too fix this i realy dont want too be stuck reformating AGAIN. And i dont know why im getting all these problems since i got my SATA HD. I was thinking does the Winxp CD fix errors?

-------------------------
AMD 6000 X2 @3.2GHZ | 4GB OCZ Platinum | 4870 XFX RADEON 1GB | Corsair 750 Watt PSU |
 02/21/2006 12:08 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
thuglife
Senior Member

Posts: 3072
Joined: 12/30/2004

o/c+sata = data corruption.
 02/21/2006 12:11 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
engelwolf
Senior Member

Posts: 582
Joined: 05/12/2005

quote:

Originally posted by: thuglife
o/c+sata = data corruption.


Thats true, if your board has locked sata ports, use them, I did and all my corruption problems went away at any OC.

-------------------------
Dell Inspiron - C2D T5200 - 2GB Ram - Nvidia Go 7900GS - 250GB
 02/21/2006 12:12 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
zeppelinrox
Senior Member

Posts: 8484
Joined: 11/30/2005

IDE=rulez!

just kidding

umm.. try a system restore

start, all programs, accessories, system tools.. there it is!

hope it works

-------------------------


Overclocking Help and Links . Why DRM, BluRay and HD-DVD Blow Great tools-> OC Bible v1.52 and Guidemania v1.2
 02/21/2006 08:55 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
O'Neil
Senior Member

Posts: 3073
Joined: 02/02/2005

Ok maybe i shud of specified im running on stock... I haven't Oced. And unfortunatly i never needed system restore so i always disable it i think if i reformat i will enable it. Anyone else have any ideas?


I tried a few things:
- I cant right click
- Browsers wont work
- Burning doesnt work
- Word doesnt really work


I need some files on the computer for school or i would have already reformated.

-------------------------
AMD 6000 X2 @3.2GHZ | 4GB OCZ Platinum | 4870 XFX RADEON 1GB | Corsair 750 Watt PSU |
 02/21/2006 09:24 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
zir_blazer
Code Warrior

Posts: 2840
Joined: 03/19/2004

Install Windows XP on it but in another Folder (C:\WINDOWS.000 for example). The old Documents and Settings Folders won't be replace, instead, the new installation will create five or six new Folders that will be easily distinguible. After it finish the new installation, boot in Safe Mode, delete all the Files in the Root Folder, delete Program Files Folder, delete the old installation five or six Folders in Documents and Settings (Previously moved the documents that you want elsewhere), reinstall Windows XP again, then delete the other Windows XP installation Folder (WINDOWS.000) plus the new Documents and Settings Folders (For example, NetworkService.NT_AUTHORITY). Then you will have a clean Windows XP installation without the need of formatting.
 02/21/2006 12:03 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
ncc-1709
Senior Member

Posts: 596
Joined: 12/25/2005

EAZY!

pop your win disk in, load the sata drivers,
then gointo the repair console.
then type in
CHKDSK /p
and this will repair your win instalation.

if you can get into windows,
properties on C:
tools,
disk checker, and select all of the options and reboot and let it run through.

-------------------------
Intel E6700 Core2Duo 3.45Ghz
G'byte 965P-DS4 s775
Corsair TwinX DDR2 PC6400 C4 (500 @ 4-4-4-6/ 600 @ 5-7-7-20)
7800 gtx xxx
Passive/chiller water system
 02/21/2006 12:35 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
O'Neil
Senior Member

Posts: 3073
Joined: 02/02/2005

I dont understand what u mean... I got the window xp cd im checking too see if theirs any repair thing on it.

I was thinking of formating my C drive and reinstalling WIndows on it since most of the files i need are on my Storage drive SATA drive.

-------------------------
AMD 6000 X2 @3.2GHZ | 4GB OCZ Platinum | 4870 XFX RADEON 1GB | Corsair 750 Watt PSU |
 02/21/2006 12:37 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
ncc-1709
Senior Member

Posts: 596
Joined: 12/25/2005

sorry. lol
boot off of it like your gonna reinstall, and usually when you hit return before the F8 thingy, there is the option to enter the repair console.

-------------------------
Intel E6700 Core2Duo 3.45Ghz
G'byte 965P-DS4 s775
Corsair TwinX DDR2 PC6400 C4 (500 @ 4-4-4-6/ 600 @ 5-7-7-20)
7800 gtx xxx
Passive/chiller water system
 02/21/2006 12:40 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
O'Neil
Senior Member

Posts: 3073
Joined: 02/02/2005

il try that now il brb What about installing XP in windows like with windows actually open?

-------------------------
AMD 6000 X2 @3.2GHZ | 4GB OCZ Platinum | 4870 XFX RADEON 1GB | Corsair 750 Watt PSU |
 02/21/2006 12:45 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
ncc-1709
Senior Member

Posts: 596
Joined: 12/25/2005

dont try it.
i did once. it took 3 hours.
and it dosent give the same options.

-------------------------
Intel E6700 Core2Duo 3.45Ghz
G'byte 965P-DS4 s775
Corsair TwinX DDR2 PC6400 C4 (500 @ 4-4-4-6/ 600 @ 5-7-7-20)
7800 gtx xxx
Passive/chiller water system
 02/21/2006 02:19 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
O'Neil
Senior Member

Posts: 3073
Joined: 02/02/2005

fixed it

-------------------------
AMD 6000 X2 @3.2GHZ | 4GB OCZ Platinum | 4870 XFX RADEON 1GB | Corsair 750 Watt PSU |
 02/21/2006 06:02 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
ncc-1709
Senior Member

Posts: 596
Joined: 12/25/2005

glad to know.

now thats the name of the 3rd earth cruser? stargate.

-------------------------
Intel E6700 Core2Duo 3.45Ghz
G'byte 965P-DS4 s775
Corsair TwinX DDR2 PC6400 C4 (500 @ 4-4-4-6/ 600 @ 5-7-7-20)
7800 gtx xxx
Passive/chiller water system
 02/21/2006 06:06 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
MrWicked1968
Drunk Mouse Syndrome

Posts: 8752
Joined: 08/22/2004

quote:

Originally posted by: ncc-1709
glad to know.

now thats the name of the 3rd earth cruser? stargate.


no clue, but your sig is way too big...and why aquamark3 forums? how active are they still? and why are they still active since AM3/jowood/aquanox is essentially dead?

btw, o'neil, glad you got that fixed...but I thought it was interesting how quickly some jumped on the "it's your overclock, dude" bandwagon. if stable overclocks are such wonderful things, why are some so quick to blame them when something goes wrong?

-------------------------
Rig 1: AM2 X2 4850e--MSI K9N Neo V3--2x1gb Mushkin DDR2 800--Sapphire HD4830--Corsair VX450--Acer H213H-Win XP
Rig 2:Athlon X2 7850 Kuma--Biostar 780L--2x1gb Corsair XMS2 DDR2 800--Asus Formula HD4770--Corsair VX450--LG Flatron W2252TQ-Win 7 32-bit Premium
Capitalism rocks!
 02/21/2006 06:07 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
EdgE 45
Senior Member

Posts: 729
Joined: 09/03/2005

How did you fix it ? xp repair? /blink.gif" style="vertical-align:middle" emoid=":blink:" border="0" alt="blink.gif" />

-------------------------
Amd 4400x2
asus a8n-sli premium
pc power 510
corsair twinx2048-3500LLpro
70gb wd 10,000x2
evga 7800gtx X-Fi Platinum
 02/21/2006 06:12 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
ncc-1709
Senior Member

Posts: 596
Joined: 12/25/2005

aquamark3forums.com has been going since october, and has evolved from the origional forum. we now have a world class benchmarking team. we hold the world record highest aqm3 top ten. and did have the world highest aqm3 score untill 3 days ago.
and we are cathcing im most other rankings.
several of us have systems hitting the cold bug rather than hitting the heat bug.....
and thanx, ill srink it now.

-------------------------
Intel E6700 Core2Duo 3.45Ghz
G'byte 965P-DS4 s775
Corsair TwinX DDR2 PC6400 C4 (500 @ 4-4-4-6/ 600 @ 5-7-7-20)
7800 gtx xxx
Passive/chiller water system
Statistics
112018 users are registered to the AMD Processors forum.
There are currently 0 users logged in.

FuseTalk Hosting Executive Plan v3.2 - © 1999-2014 FuseTalk Inc. All rights reserved.



Contact AMD Terms and Conditions ©2007 Advanced Micro Devices, Inc. Privacy Trademark information