AMD Processors
Decrease font size
Increase font size
Topic Title: ATI RADEON XPRESS 200 DRIVERS
Topic Summary: Looking for latest drivers
Created On: 02/20/2008 03:10 PM
Status: Read Only
Linear : Threading : Single : Branch
1 2 Next Last unread
Search Topic Search Topic
Topic Tools Topic Tools
View similar topics View similar topics
View topic in raw text format. Print this topic.
Answer This question was answered by tcsenter, on Sunday, February 15, 2009 1:34 AM

Answer:
Originally posted by: janciks
Please help to update my ATI to latest version..

ATI/AMD graphics drivers

Choose the OS > Integrated/Motherboard > Radeon Xpress 200 > GO

Uninstall all current ATI drivers through Add/Remove Programs before installing the new drivers. After restarting, select cancel to any 'new hardware' prompts to install a driver. Then run the new ATI Catalyst package and follow the install dialogue.
 02/20/2008 03:10 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Winky Beaniebouncer
Junior Member

Posts: 3
Joined: 02/20/2008

First off; I'm about as tech savy as a rock so any help would be appreciated.
I went to the sites location for drivers and ATI RADEON XPRESS 200 DRIVERS were not listed. I don't want to download the wrong thing.
Thanks for your help.
 02/20/2008 04:03 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
MD - Moderator
Deployer of Mjölnir - House Keeping

Posts: 11102
Joined: 11/05/2003

So what hardware do you have that needs these drivers, do you have one of the Jetway or similar motherboards with onboard X200 video?

-------------------------
The opinions expressed above do not represent those of Advanced Micro Devices or any of their affiliates.

Physics? Ha! This is clearly magic and devilry at work. Prepare firewood! We have witches to burn!


MODERATOR
 02/21/2008 01:44 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Winky Beaniebouncer
Junior Member

Posts: 3
Joined: 02/20/2008

I play an online game called Toontown with my two sons and we recently started getted booted off so I filed a bug report with TT.
Here is there response.
The graphics card installed on your computer is the ATI RADEON XPRESS
200 Series with drivers from 10/29/2005. You can use the link below to
download the latest drivers for your graphics card.

So I went to the site to find the download for current drivers and can't seem to find them.
 02/21/2008 02:05 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
MikeB12
Senior Member

Posts: 2452
Joined: 07/14/2007

What MD is saying is you need to list your motherboard model or make and model of pc if it's a mfr'ed pc like gateway, hp, dell, or whatever.

onboard video drivers come from one of 2 places...

the mobo mfr

or the pc maker.


you may have a radeon xpress 200, but the drivers are provided by the pc maker or the mobo mfr.
ATI may have sourced the drivers, but you need to dl them from the hardware mfr.

list one of these 2 and we can probably link you to the current driver.

-------------------------
*Q6600@3330mhz 1.35v - True120 | Abit IP35pro | 2x2GB Gskil | 2 x EVGA GTS 250- shader 1890 | Corsair HX520 | OCZ Vertex 60GB/Seagate 7200.11 500GB
*x4 810@3250mhz 1.32v - Xigmatek S1283 | MSI K9A2 CF-F 790X | 2x1GB Kingston HyperX | 2 x MSI GTS 250- shader 1890 | Antec EW 500
*Q6600@3330mhz 1.36v - Scythe Mugen | Gigabyte GA-P35-DS3L | 2x1GB Ballistx | XFX GTX 260 (192) shader 1512 | OCZ Stealth 500w


Edited: 02/21/2008 at 02:18 AM by MikeB12
 02/21/2008 05:12 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Winky Beaniebouncer
Junior Member

Posts: 3
Joined: 02/20/2008

The pc maker is Gateway, Model No. GATEWAY E-2600D SB
 02/21/2008 05:32 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
MikeB12
Senior Member

Posts: 2452
Joined: 07/14/2007

http://support.gateway.com/s/P...08788/1008788nv.shtml

this is where you need to get your drivers...

-------------------------
*Q6600@3330mhz 1.35v - True120 | Abit IP35pro | 2x2GB Gskil | 2 x EVGA GTS 250- shader 1890 | Corsair HX520 | OCZ Vertex 60GB/Seagate 7200.11 500GB
*x4 810@3250mhz 1.32v - Xigmatek S1283 | MSI K9A2 CF-F 790X | 2x1GB Kingston HyperX | 2 x MSI GTS 250- shader 1890 | Antec EW 500
*Q6600@3330mhz 1.36v - Scythe Mugen | Gigabyte GA-P35-DS3L | 2x1GB Ballistx | XFX GTX 260 (192) shader 1512 | OCZ Stealth 500w
 02/28/2008 01:46 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Darksylum
Junior Member

Posts: 5
Joined: 02/28/2008

tou can simply go to the ATi download page and download the catalyst package coresponding with your video card or integrated videa. it includes the chipset drivers for the xpress 200 (X480) AND xpress 3200 (x580 crossfire) ati/amd motherboards, I also believe they work with the xpress 1600 series chipsets as well.

go to ati.amd.com and click on the graphics driver download link and download the newest catalyst driver package (as of right now I think it is 8.2)

-------------------------
Athlon 64X2 5200+. MSI K9a Platinum 580X. 2x 1gig OCZ ATi Crossfire certified DDR2 800 4-4-4-12. Westerdidgital 160gig sata 3.0 16mb buffer HD, Western Digital 80gig sata 3.0 backup drive, ATi Radeon X1950CF + X1950XTX in crossfire. Xclio jetengine style full tower case. many many custom mods :)
 06/20/2008 12:05 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Tony975
Junior Member

Posts: 1
Joined: 06/19/2008

i have the same problem i play counter strike and i cant find ATI RADEON XPRESS 200 Series in the list
 06/20/2008 01:27 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
tcsenter
Member

Posts: 113
Joined: 05/07/2004

ATI/AMD graphics drivers

Choose the OS > Integrated/Motherboard > Radeon Xpress 200 > GO

Uninstall all current ATI drivers through Add/Remove Programs before installing the new drivers. If there is an Add/Remove option to uninstall "ATI Software", this is the all-encompassing uninstaller that will remove both the drivers and ATI software. Use that.

If you have individual options for "ATI Drivers" and "Catalyst Control Center" but not "ATI Software", uninstall Control Center first, then ATI Drivers, restarting if prompted.

After restarting, select cancel to any 'new hardware' prompts to install a driver. Then run the new ATI Catalyst package and follow the install dialogue.
 01/31/2009 11:17 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Albundy4051
Junior Member

Posts: 1
Joined: 01/31/2009

I have the same driver on a HP Pavilion a1320n. I followed your above instructions to delete the old driver and install the new one, but when I get to the installation screen, it says I don't have the required software or hardware components. This computer had to be restored, so I'm attempting to reinstall the graphics card. I have no idea what to do now. Please help.
 01/31/2009 02:05 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
janciks
Junior Member

Posts: 1
Joined: 01/31/2009

Hi! I`m playing a PC game Fifa Manager 09, but 3D effect in the game not accessible. I have ATI RADEON XPRESS 200 Series with drivers from 08/02/2005 version 6.14.10.6521. Please help to update my ATI to latest version..
 02/01/2009 09:21 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Hardwood
Case Modder

Posts: 1008
Joined: 02/16/2008

Check out this link. It's the mobility modder.
http://www.driverheaven.net/modtool.php

-------------------------
Spider: Phenom II 955, Antec Kuhler 920, GA-MA790FX-DS5 (F8g), ASUS 5870/V2, ASUS Xonar D2X pcie,
OCZ2N1066SR2GK (4x1gig @800), Antec Truepower New 750, Fractal Design's Arc Midi Case.
#2: A64 X2 4200+, ASUS A8V-D, SAPPHIRE AGP 1950PRO
 02/05/2009 07:39 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
tcsenter
Member

Posts: 113
Joined: 05/07/2004

Originally posted by: Albundy4051
I have the same driver on a HP Pavilion a1320n. I followed your above instructions to delete the old driver and install the new one, but when I get to the installation screen, it says I don't have the required software or hardware components.

Check that your graphics hardware is actually Radeon Xpress 200. The a1320n has a PCI Express x16 slot for graphics cards, maybe your system shipped with a different graphics solution.

ATI Catalyst Suite requires .NET Framework 2.0 for Catalyst Control Center. Download and install these, depending on the OS version, then try installing the ATI drivers again:

Windows Installer 4.5

For Windows XP

For Vista x86/32-bit

For Vista x64/64-bit


Microsoft .NET Framework 2.0 SP1 for Windows XP

Microsoft .NET Framework 3.5 SP1 for Windows Vista 32 and 64 (includes 2.0)

DirectX Run-Times November 2008 All OS

Some of these are going to be big downloads, so I hope you have access to broadband.

Edited: 02/05/2009 at 07:46 AM by tcsenter
 02/05/2009 07:41 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
tcsenter
Member

Posts: 113
Joined: 05/07/2004

Answer Answer
Originally posted by: janciks
Please help to update my ATI to latest version..

ATI/AMD graphics drivers

Choose the OS > Integrated/Motherboard > Radeon Xpress 200 > GO

Uninstall all current ATI drivers through Add/Remove Programs before installing the new drivers. After restarting, select cancel to any 'new hardware' prompts to install a driver. Then run the new ATI Catalyst package and follow the install dialogue.
 02/10/2009 12:46 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Bromoghan
Junior Member

Posts: 1
Joined: 02/10/2009

I'm looking for software to bridge my Radeon X1600 Series PCI-e with my onboard ATI Radeon Express 200 (E-machine T6524).

Is it even possible to bridge to two? If so, suggestions/recommendations?

-------------------------
Genius may have its limitations, but, stupidity is not thus handicapped.
 02/15/2009 01:07 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
tcsenter
Member

Posts: 113
Joined: 05/07/2004

No.
 05/28/2009 07:28 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
KatSpringer
Junior Member

Posts: 1
Joined: 05/28/2009

Ok, so I have a HP slimline s7520n PC and I want to run The sims 3. However, You need to have an ATI RADEON 9500 or above and I have The ATI RADEAN XPRESS 200. I have no clue what to do. Can you please help me?
 06/03/2009 06:16 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
cubways
Junior Member

Posts: 1
Joined: 06/03/2009

Originally posted by: KatSpringer

Ok, so I have a HP slimline s7520n PC and I want to run The sims 3. However, You need to have an ATI RADEON 9500 or above and I have The ATI RADEAN XPRESS 200. I have no clue what to do. Can you please help me?


I have the same problem as her. The game says that I have an unsupported video card. Thanks
 07/06/2009 10:02 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
sims3girl
Junior Member

Posts: 8
Joined: 07/06/2009

Yes I want to buy the sims 3 and i just wanted to know will the ATI RADEON XPRESS 200 would work for the sims 3 and also i have Gateway Windows XP Service Pack 3 and the system model is E-1500 SB can someone help me?? and tell me if i can get the sims 3.
 07/07/2009 02:09 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
renanorola
Junior Member

Posts: 3
Joined: 07/07/2009

maybe the ATI Redeon is is design on windows vista.

-------------------------
http://www.wonderking.ph
http://www.thebuildingdirector.com.au
http://www.renantech.com
Statistics
112018 users are registered to the AMD Processors forum.
There are currently 0 users logged in.

FuseTalk Hosting Executive Plan v3.2 - © 1999-2014 FuseTalk Inc. All rights reserved.



Contact AMD Terms and Conditions ©2007 Advanced Micro Devices, Inc. Privacy Trademark information