AMD Processors
Decrease font size
Increase font size
Topic Title: Pentium 4
Topic Summary:
Created On: 10/12/2003 09:48 AM
Status: Read Only
Linear : Threading : Single : Branch
<< 1 2 3 Previous Next Last unread
Search Topic Search Topic
Topic Tools Topic Tools
View similar topics View similar topics
View topic in raw text format. Print this topic.
 10/20/2003 09:52 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
brian_brian
Senior Member

Posts: 956
Joined: 10/07/2003

QUOTE (Ardrid @ Oct 18 2003, 03:44 PM) Of course it's tempting. If I had the funds I would've been upgraded. However, it's better that I don't have the funds now because it'll allow me to completely redo my rig in the summer rather than just upgrading. FX-55, NV40, ASUS and dual Raptors in RAID 0 are coming your way. Thaaaat's right. Fear it!
why you dont choose ATI for VGA card instead of Nvidia product ardrid...

-------------------------
ABIT IC7MAX3, AN7, & NF7-S REV2.0
Intel P4 3.2EE, AMD Barton 2.6 & 2.5 with WD Raptor 74Gb E 3 Pc's
Thermaltake skull vm3000a, Antec Sonata & Plus View 1000AMG
2 Pc's Creative 2ZS Platinum Pro with Inspire 7700 & Klipsch Promedia 5.1 Pro
Sony SDM-HS93, SDM HS53 & Multiscan20se
Cisco 2503 with ISDN 128 Kbps & Cisco 837 with Zyxel Prestige 630 ADSL 512Kbps
 10/20/2003 11:23 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Pro Kid
Senior Member

Posts: 5241
Joined: 10/08/2003

Because he is a fool, he knows a lot about computers I will give him that. But I don't know why he chooses to run with nVidia. He knows that they're product is inferior to that of ATi, and the only reason if they do win at all is because of the "optimizations" they make with their drivers. Its a damn shame to see such unbridaled enthusiasm for such a corporation.

*He also secretly likes Intel.

-------------------------
Life is hard you know this $hit gets taxin,
Thats why when ya find me Ima be relaxin...
 10/20/2003 11:27 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Java
Elite

Posts: 2298
Joined: 10/05/2003

Come now, let's not attack someone because of their position on a product. I have used both ATI and nVidia and both make good products. Quite frankly, they both meet my needs as a consumer.

-------------------------
There are 10 types of people in the world, those that understand binary and those that don't.

Java
The opinions expressed above do not represent those of Advanced Micro Devices or any of their affiliates.

System 1: A64 X2 4800 | A8N SLI Del. | 6800GT | TT Tsunami | WD 80GB HD | Plextor DVD R/W | 1GB Corsair Pro, 1GB Crucial Balistix<br>System 2 (Wife's): A64 460
 10/20/2003 11:32 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
brian_brian
Senior Member

Posts: 956
Joined: 10/07/2003

easy prokid ... we are in the same boat right .... more cheerful is usefull

-------------------------
ABIT IC7MAX3, AN7, & NF7-S REV2.0
Intel P4 3.2EE, AMD Barton 2.6 & 2.5 with WD Raptor 74Gb E 3 Pc's
Thermaltake skull vm3000a, Antec Sonata & Plus View 1000AMG
2 Pc's Creative 2ZS Platinum Pro with Inspire 7700 & Klipsch Promedia 5.1 Pro
Sony SDM-HS93, SDM HS53 & Multiscan20se
Cisco 2503 with ISDN 128 Kbps & Cisco 837 with Zyxel Prestige 630 ADSL 512Kbps
 10/20/2003 11:42 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Pro Kid
Senior Member

Posts: 5241
Joined: 10/08/2003

Its ok, I know Ardrid on a personnal level. You will most likely see threads such as my last throughout the lifetime of these forums, or atleast as long as we are both active on it.

-------------------------
Life is hard you know this $hit gets taxin,
Thats why when ya find me Ima be relaxin...
 10/21/2003 12:45 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
LXDoom
Junior Member

Posts: 14
Joined: 10/12/2003

Why nVidia? When you don't need directX 9.0 Vidia is a better choice. It's more powerfull with OpenGL than ATI is.
You can use it in a 3D workstation. A lot of software on that market use OpenGL
 10/21/2003 12:49 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Pro Kid
Senior Member

Posts: 5241
Joined: 10/08/2003

Maybe so, but there are about 10-11 games out right now that use 9.0 DX, can't name all of em, I know Halo is one of em though. And all the great titles that are coming out soon, HL2, D3, Far Cry and STALKER, all of them will be DX9, so if you wanna be stuck with your inferior nVidia product playin your old DX 8.1 games *snickers* then thats fine.

-------------------------
Life is hard you know this $hit gets taxin,
Thats why when ya find me Ima be relaxin...
 10/22/2003 12:49 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
steg
Member

Posts: 22
Joined: 10/22/2003

registered ram does not improve performance and most unbuffered ram does not have ecc.
 10/22/2003 12:52 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Ardrid
Heavy Wizardry

Posts: 12398
Joined: 10/08/2003

Who said it increased performance? I simply said it was more reliable, which is true. As far as you go, Kid, you know that NVIDIA's the champ. DX9 is the only thing stumping them right now, and that is only in a few apps. Just wait until spring. It'll be upon you then. Man, I can see those 8500 days just around the corner.

-------------------------
Intel Core i7 860
ASUS P7P55D-E Pro
Corsair HX650W
Corsair XMS DDR3-1333 (4GB @ 8-8-8-24)
Sapphire Radeon HD 6870
Western Digital VelociRaptor 300GB
Western Digital Caviar Black 1TB
 10/22/2003 12:54 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Pro Kid
Senior Member

Posts: 5241
Joined: 10/08/2003

This is true, as a matter of fact, most Registered ram comes with ECC, i guess cause the companies just figure why not. I've heard though that the Corsair registered DDR400 does somethin like 2-3-2-6, thats pretty good if you ask me. So I guess theres no more of a penelty for the FX, not to mention ram that is very reliable.

-------------------------
Life is hard you know this $hit gets taxin,
Thats why when ya find me Ima be relaxin...
 10/22/2003 01:25 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Ardrid
Heavy Wizardry

Posts: 12398
Joined: 10/08/2003

With the Corsair memory you would definitely not feel any penalty on the FX. If there is one, it's extremely negligible thanks to the low timings. All things being equal, I'd still prefer unregistered RAM for the simple fact that it's cheaper.

-------------------------
Intel Core i7 860
ASUS P7P55D-E Pro
Corsair HX650W
Corsair XMS DDR3-1333 (4GB @ 8-8-8-24)
Sapphire Radeon HD 6870
Western Digital VelociRaptor 300GB
Western Digital Caviar Black 1TB
 10/22/2003 01:34 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Pro Kid
Senior Member

Posts: 5241
Joined: 10/08/2003

Its too bad GEiL doesn't make registered Ram, or maybe they will come out with some. It would be great, we'd definitly have the lead.

-------------------------
Life is hard you know this $hit gets taxin,
Thats why when ya find me Ima be relaxin...
 10/22/2003 01:37 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Ardrid
Heavy Wizardry

Posts: 12398
Joined: 10/08/2003

Geil is never going to do that. They're too busy trying to claim the title of "Manufacturer of the Fastest Memory with the Slowest Timings". The registered RAM arena for the FX belongs to my boys at Corsair and Kingston.

-------------------------
Intel Core i7 860
ASUS P7P55D-E Pro
Corsair HX650W
Corsair XMS DDR3-1333 (4GB @ 8-8-8-24)
Sapphire Radeon HD 6870
Western Digital VelociRaptor 300GB
Western Digital Caviar Black 1TB
 10/23/2003 01:32 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Pro Kid
Senior Member

Posts: 5241
Joined: 10/08/2003

Well what do you expect, they've went far beyond what memory should be capable, theres no standard so its not like they have an option.

-------------------------
Life is hard you know this $hit gets taxin,
Thats why when ya find me Ima be relaxin...
 10/23/2003 01:35 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
brian_brian
Senior Member

Posts: 956
Joined: 10/07/2003

QUOTE (Ardrid @ Oct 22 2003, 01:37 PM) Geil is never going to do that. They're too busy trying to claim the title of "Manufacturer of the Fastest Memory with the Slowest Timings". The registered RAM arena for the FX belongs to my boys at Corsair and Kingston.
Ardrid ... besides Geil ?

-------------------------
ABIT IC7MAX3, AN7, & NF7-S REV2.0
Intel P4 3.2EE, AMD Barton 2.6 & 2.5 with WD Raptor 74Gb E 3 Pc's
Thermaltake skull vm3000a, Antec Sonata & Plus View 1000AMG
2 Pc's Creative 2ZS Platinum Pro with Inspire 7700 & Klipsch Promedia 5.1 Pro
Sony SDM-HS93, SDM HS53 & Multiscan20se
Cisco 2503 with ISDN 128 Kbps & Cisco 837 with Zyxel Prestige 630 ADSL 512Kbps
 10/23/2003 01:58 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Ardrid
Heavy Wizardry

Posts: 12398
Joined: 10/08/2003

I think Geil and the other hardcore memory manufacturers out there. They may jump into the fray at some point, but if they haven't now, I don't think they will considering that the 939 FX is right around the corner. They'll just try and make DDR566 with 4-4-4-9 timings

-------------------------
Intel Core i7 860
ASUS P7P55D-E Pro
Corsair HX650W
Corsair XMS DDR3-1333 (4GB @ 8-8-8-24)
Sapphire Radeon HD 6870
Western Digital VelociRaptor 300GB
Western Digital Caviar Black 1TB
 10/26/2003 09:59 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Pro Kid
Senior Member

Posts: 5241
Joined: 10/08/2003

QUOTE (Ardrid @ Oct 22 2003, 09:58 PM) I think Geil and the other hardcore memory manufacturers out there. They may jump into the fray at some point, but if they haven't now, I don't think they will considering that the 939 FX is right around the corner. They'll just try and make DDR566 with 4-4-4-9 timings
And you know who will have em first.

-------------------------
Life is hard you know this $hit gets taxin,
Thats why when ya find me Ima be relaxin...
 10/26/2003 06:36 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Ardrid
Heavy Wizardry

Posts: 12398
Joined: 10/08/2003

You would too. Wasting your damn money as usual.

-------------------------
Intel Core i7 860
ASUS P7P55D-E Pro
Corsair HX650W
Corsair XMS DDR3-1333 (4GB @ 8-8-8-24)
Sapphire Radeon HD 6870
Western Digital VelociRaptor 300GB
Western Digital Caviar Black 1TB
 10/27/2003 01:23 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Pro Kid
Senior Member

Posts: 5241
Joined: 10/08/2003

I'm not talkin about myself, I'm just saying that GEIL will definitly be the first out with em.

-------------------------
Life is hard you know this $hit gets taxin,
Thats why when ya find me Ima be relaxin...
 10/27/2003 01:45 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Ardrid
Heavy Wizardry

Posts: 12398
Joined: 10/08/2003

Yeah because they enjoy making slow memory.

-------------------------
Intel Core i7 860
ASUS P7P55D-E Pro
Corsair HX650W
Corsair XMS DDR3-1333 (4GB @ 8-8-8-24)
Sapphire Radeon HD 6870
Western Digital VelociRaptor 300GB
Western Digital Caviar Black 1TB
AMD Processors » AMD Enthusiast Community » Workstation / Server Specs & Recommendations » Pentium 4

<< 1 2 3 Previous Next Last unread
Topic Tools Topic Tools
Statistics
112018 users are registered to the AMD Processors forum.
There are currently 0 users logged in.

FuseTalk Hosting Executive Plan v3.2 - © 1999-2014 FuseTalk Inc. All rights reserved.



Contact AMD Terms and Conditions ©2007 Advanced Micro Devices, Inc. Privacy Trademark information