AMD Processors
Decrease font size
Increase font size
Topic Title: video issues
Topic Summary:
Created On: 04/16/2010 06:41 AM
Status: Read Only
Linear : Threading : Single : Branch
Search Topic Search Topic
Topic Tools Topic Tools
View similar topics View similar topics
View topic in raw text format. Print this topic.
 04/16/2010 06:41 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
TravisFTW
Deprecated

Posts: 261
Joined: 03/06/2010

first off system specs are in my sig if you need to know them



i've tried googling this but i'm not sure what to look for really.

ever since i've went dual 5770's running crossfire i get flickering on the screen while playing bad company 2 .... this is the ONLY time i get flickering, it does it on nothing else, and it only does it during gameplay not on menu's or anything. it will flicker white lines or black lines and sometimes they are thicker than other times and sometimes they move up the screen (kind of like an old t.v. tuning into a channel) ... they are solid lines but they are faint............... sometimes it wont do it for a while ... SEEMS like it does it more when there is alot of dust or smoke going across the screen....

i've tried all the settings i know of in the game as far as quality setting it from low , medium, high........... the game runs veryyy smoothly even when maxing out the settings, regardless of the flickering.


its getting really annoying............ if you wanna see exactly what i am talking about let me know a program for free that i can d/l to record gameplay and i'll record a few minutes and upload it.

i think it has something to do with the anti-aliasing .. if i turn it all the way down to 1x then the flickering lessens but it still happens .. or maybe its just my imagination haha.

and again it ONLY happens when crossfire is enabled... if i disable crossfire there is no flickering. but have to turn the settings on the game down to medium which umm defeats the purpose lol

thanks for any help guys

-------------------------

Custom Zalman GS1000--Windows 7 Professional 64bit
MSI 7900GX-G65--AMD Phenom II x4 945
Thermaltake 650W TR2 RX--1TB WD Caviar Green, Sata, 7200 RPM
(x4) Patriot 2GB DDR3 1600MHz--Dual Radeon HD 5770's in CrossfireX
 04/16/2010 09:17 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
QB the Slayer
Case Modder

Posts: 1304
Joined: 01/23/2010

Is it tearing? Have you set V-Sync to on?

QB

-------------------------

The MONSTER HTPC

CPU: AMD Phenom II X4 965 C2 (140W).||.Cooler: Corsair H80i
MB: Gigabyte 990FXA-UD7.||.RAM: 8 GB Mushkin Blackline DDR3 2000MHz (7-10-8-27-1T)
Case: CoolerMaster HAF 932.||.PSU: Corsair HX750
GPU:HIS IceQ 5 Radeon HD 5770 Turbo 1GB.||.Audio: Creative X-Fi Titanium Fatal1ty Pro w/ Logitech Z-5300e (5.1, 280W-RMS)
Drive: 2xKingston SSD 40GB RAID0.||.Storage: 6TB (4x500GB Caviar Black RAID0, 2TB Hitachi & 2TB Caviar Green)
 04/16/2010 09:35 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
slaveondope
Case Modder

Posts: 1592
Joined: 01/25/2010

Try 10.5 drivers Im using them now and they fixed all my issues with BC2.
It still flickers some when selecting a weapon at the beginning of a new round but atleast not in game.
The driver is posted here somewhere

-------------------------
More Advanced Micro Devices than Intel
 04/16/2010 10:49 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Canis-X
The Frozen One

Posts: 4142
Joined: 01/19/2009

They are in this thread.

Good luck!

-------------------------
The opinions expressed above do not represent those of Advanced Micro Devices or any of their affiliates.
 04/17/2010 12:55 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
TravisFTW
Deprecated

Posts: 261
Joined: 03/06/2010

k i downloaded and installed that but its still flickering same as before ... could it be a power issue? i have 6" PCI-E extension cables going from the actual PSU cable..... so maybe the wire used on the extensions is not good enough to supply sufficient power? .. i duno what else .......... it only does it on BFBC2 ... MW2 works flawlessly.

-------------------------

Custom Zalman GS1000--Windows 7 Professional 64bit
MSI 7900GX-G65--AMD Phenom II x4 945
Thermaltake 650W TR2 RX--1TB WD Caviar Green, Sata, 7200 RPM
(x4) Patriot 2GB DDR3 1600MHz--Dual Radeon HD 5770's in CrossfireX
 05/03/2010 11:25 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
NemesisChild
ROGue Warrior

Posts: 2978
Joined: 11/28/2008

I would test each card individually, could be a an onboard memory issue with one of the cards.

Also, it you're overclocking your 5770's, try backing off a bit.

-------------------------
Phenom II X6 1100T B.E.@ 4.26GHz
Corsair H70 Core Hydro
ASUS Crosshair V Formula
2x4GB G.Skill RipjawsX@ 1894MHz, 9-10-9-28
SLI: 2x EVGA GTX 570's@ 902/1804/2032
Creative SB X-Fi Xtreme Gamer
Corsair HX850W Modular
Cooler Master HAF 922
2x Win 7 Home Premium (x64)
 08/10/2010 06:53 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
txtrkandy
Lurker

Posts: 7
Joined: 07/27/2010

I agree with Nemesis, it really sounds like its overclocked too high, or its a bad card....when I O.C.ed my GPU higher than it could take it was having the flickering lines on my desktop, then it crashed on 3DMark06. Lowering the clocks help

-------------------------
AMD Athlon II X2 240 Regor OC - 3.4Ghz
Asus M4A785-M, 4GB G.SKILL DDR2
XFX ATi Radeon 5770 HD
Kingston 64GB SSD
WD Caviar Blue 500 GB
Corsair H50 CPU Cooler, 2 HP disk drives
Statistics
112018 users are registered to the AMD Processors forum.
There are currently 0 users logged in.

FuseTalk Hosting Executive Plan v3.2 - © 1999-2014 FuseTalk Inc. All rights reserved.



Contact AMD Terms and Conditions ©2007 Advanced Micro Devices, Inc. Privacy Trademark information