AMD Processors
Decrease font size
Increase font size
Topic Title: Metro 2033 in all out full DX 11
Topic Summary:
Created On: 04/21/2010 01:48 PM
Status: Read Only
Linear : Threading : Single : Branch
<< 1 2 Previous Last unread
Search Topic Search Topic
Topic Tools Topic Tools
View similar topics View similar topics
View topic in raw text format. Print this topic.
 05/05/2010 11:17 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Canis-X
The Frozen One

Posts: 4142
Joined: 01/19/2009

Originally posted by: Overmind

Why would you need a demo if you have the FV ?


Read the post above mine...


.....here's your sign

-------------------------
The opinions expressed above do not represent those of Advanced Micro Devices or any of their affiliates.
 05/05/2010 11:21 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
PC-GURU -
Lurker

Posts: 8018
Joined: 11/11/2008

Originally posted by: BuckShot3280

Originally posted by: Overmind



Why would you need a demo if you have the FV ?




Read the post above mine...





.....here's your sign


Not seeing a demo for it no.

He is going to want to upgrade to his femri if he wants to play the game right.

Well at least to make it look right lol.

-------------------------
AMD phenom II 1090T @ 4.23 Ghz custom water cooled
Asrock 890 FX deluxe 3 mother board
4 GB DDR 3 1600 @ 1688 Mhz 7 7 7 24 T1 2688 Mhz NB
2x 1 TB WD Sata III 64 mb cache HDD,s raid 0
2x 5870 HD @ 1015/1300 Asus reference
Dual OS win 7 x64 ultimate & win 7 x32 Ultimate (bench os)
 05/05/2010 11:43 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Canis-X
The Frozen One

Posts: 4142
Joined: 01/19/2009

Absolutely! ....and I'm not so sure that you will be able to turn on too much eye candy with a single 4870.....I could be wrong there but, I don't think that card will be able to do much with that game.

-------------------------
The opinions expressed above do not represent those of Advanced Micro Devices or any of their affiliates.
 05/05/2010 11:51 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
PC-GURU -
Lurker

Posts: 8018
Joined: 11/11/2008

no way in hell, this game puts the hurting on 3x 5870,s lol

I can max every last inch of it out but MSAA is just to much for it.

I have to use auto aa.

-------------------------
AMD phenom II 1090T @ 4.23 Ghz custom water cooled
Asrock 890 FX deluxe 3 mother board
4 GB DDR 3 1600 @ 1688 Mhz 7 7 7 24 T1 2688 Mhz NB
2x 1 TB WD Sata III 64 mb cache HDD,s raid 0
2x 5870 HD @ 1015/1300 Asus reference
Dual OS win 7 x64 ultimate & win 7 x32 Ultimate (bench os)
 05/06/2010 02:33 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Overmind
Assimilator

Posts: 8052
Joined: 01/22/2004

The 3 cards should handle it with MSAA.
What resolution are you using ?

-------------------------

World's best Red Alert 2: Yuri's Revenge mod and Star Trek: Starfleet Command 3 mod: Overmind.ro
 05/06/2010 02:39 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
PC-GURU -
Lurker

Posts: 8018
Joined: 11/11/2008

well , not tried MSAA with the new CPU just yet, but with the 965 BE and the 3 cards MSAA would drop FPS to around 45 to 50 FPS and it wasn't as smooth.

1920x1080 maxed in all settings and full all out DX 11.

I will let ya know if the 1090T gives enough to make the game play over 60 FPS with MSAA.

-------------------------
AMD phenom II 1090T @ 4.23 Ghz custom water cooled
Asrock 890 FX deluxe 3 mother board
4 GB DDR 3 1600 @ 1688 Mhz 7 7 7 24 T1 2688 Mhz NB
2x 1 TB WD Sata III 64 mb cache HDD,s raid 0
2x 5870 HD @ 1015/1300 Asus reference
Dual OS win 7 x64 ultimate & win 7 x32 Ultimate (bench os)
 05/06/2010 04:44 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Overmind
Assimilator

Posts: 8052
Joined: 01/22/2004

I played @1680*1050 maxed and with 4xMSAA on one 5870 and sometimes the FPS seemed to drop a little below playable. I was flawless with noAA.

-------------------------

World's best Red Alert 2: Yuri's Revenge mod and Star Trek: Starfleet Command 3 mod: Overmind.ro
 05/06/2010 12:10 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
PC-GURU -
Lurker

Posts: 8018
Joined: 11/11/2008

Played Metro 2033 for about an hour with MSAA 4x on and I never got any FPS lower then 61.

Average it is now running around 87 FPS to 127 FPS on the average with the x6. So there ya have it, more proof the bottleneck is gone when in tri xfire and the x6.

Full blown DX 11 and every last inch of eye candy maxed.

-------------------------
AMD phenom II 1090T @ 4.23 Ghz custom water cooled
Asrock 890 FX deluxe 3 mother board
4 GB DDR 3 1600 @ 1688 Mhz 7 7 7 24 T1 2688 Mhz NB
2x 1 TB WD Sata III 64 mb cache HDD,s raid 0
2x 5870 HD @ 1015/1300 Asus reference
Dual OS win 7 x64 ultimate & win 7 x32 Ultimate (bench os)
 05/07/2010 03:25 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Overmind
Assimilator

Posts: 8052
Joined: 01/22/2004

So it meas the game does use heavy CPU resources.
Maybe I should of OCed when playing it.

-------------------------

World's best Red Alert 2: Yuri's Revenge mod and Star Trek: Starfleet Command 3 mod: Overmind.ro
 05/07/2010 11:43 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
PC-GURU -
Lurker

Posts: 8018
Joined: 11/11/2008

ya heavy alright 3 CPU,s get pounded and the other 3 take turns with resources windows sends to them to even out the load.

It don't use all 6 super even even, but it does use boost a butt load lol.

-------------------------
AMD phenom II 1090T @ 4.23 Ghz custom water cooled
Asrock 890 FX deluxe 3 mother board
4 GB DDR 3 1600 @ 1688 Mhz 7 7 7 24 T1 2688 Mhz NB
2x 1 TB WD Sata III 64 mb cache HDD,s raid 0
2x 5870 HD @ 1015/1300 Asus reference
Dual OS win 7 x64 ultimate & win 7 x32 Ultimate (bench os)
 05/07/2010 01:58 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
serbusfish
Deprecated

Posts: 422
Joined: 10/17/2008

I decided to pick this game up, saw it on ebay for £17 inc. a free copy of Red Faction Guerrilla, 2 games for £17 I couldnt really say no. Im not very far, but first impressions are I like it. Graphics are great, I wish it had a toggle aim down sights option but its no biggie. It is the first game since Crysis that I cant played maxed out, I run it on 'high' at 1440x900 with 16x af, still looks fantastic. For some reason I can only run it in dx9, I tried to change it to dx10 but it wont do it, so I havent been able to try any aa. Im getting between 30 - 60 fps (v-sync is on). Running it on Very High makes things very sluggish, fps go as low as 14 during combat, totally unplayable, High will do me for now, still looks fantastic.

-------------------------
ASRock K10N78FullHD-hSLI R3.0 Motherboard
AMD Phenom II X6 1090T @ 3.9ghz
Sapphire Radeon 5870 1GB
4GB DDR2 RAM (4 4 4 12)
Corsair TX650W PSU
Thermaltake M5 Case
Windows Vista x64 Ultimate
 05/07/2010 02:07 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
PC-GURU -
Lurker

Posts: 8018
Joined: 11/11/2008

it is the MOST demanding game ever bud.

you just wont see it till you run DX 11 and maxed.

-------------------------
AMD phenom II 1090T @ 4.23 Ghz custom water cooled
Asrock 890 FX deluxe 3 mother board
4 GB DDR 3 1600 @ 1688 Mhz 7 7 7 24 T1 2688 Mhz NB
2x 1 TB WD Sata III 64 mb cache HDD,s raid 0
2x 5870 HD @ 1015/1300 Asus reference
Dual OS win 7 x64 ultimate & win 7 x32 Ultimate (bench os)
 06/05/2010 02:50 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
ed6698
Overclocker

Posts: 927
Joined: 07/20/2005

I just got this game also. This game is massive on the system totally maxed. I had to notch things down a tad to get it to play good. 2nd card should eliminate all that though. Graphics are awesome in dx11.
 06/09/2010 01:06 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Overmind
Assimilator

Posts: 8052
Joined: 01/22/2004

Originally posted by: PC-GURU -

it is the MOST demanding game ever bud.



you just wont see it till you run DX 11 and maxed.

Yes...It's currently the most demanding.
And it looks uber-good too.

-------------------------

World's best Red Alert 2: Yuri's Revenge mod and Star Trek: Starfleet Command 3 mod: Overmind.ro
 06/10/2010 03:55 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Twincam
Deprecated

Posts: 354
Joined: 01/29/2004

The game is freakingly good lookin'!!! WoW! But it scares the ***** out of me... I just cant play it at night with the lights turned off... Almost crapped my pants the other night!!
 06/12/2010 03:41 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
ed6698
Overclocker

Posts: 927
Joined: 07/20/2005

This game plays nice with sli and this 1090T. I play it at 1920x1200 MSAA 4x AF 16x every setting maxed. Wow this game has awesome graphics.
 06/12/2010 12:51 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Hardwood
Case Modder

Posts: 1008
Joined: 02/16/2008

1/2 Price on Steam this weekend.

-------------------------
Spider: Phenom II 955, Antec Kuhler 920, GA-MA790FX-DS5 (F8g), ASUS 5870/V2, ASUS Xonar D2X pcie,
OCZ2N1066SR2GK (4x1gig @800), Antec Truepower New 750, Fractal Design's Arc Midi Case.
#2: A64 X2 4200+, ASUS A8V-D, SAPPHIRE AGP 1950PRO
 06/14/2010 01:50 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Overmind
Assimilator

Posts: 8052
Joined: 01/22/2004

Originally posted by: Twincam

The game is freakingly good lookin'!!! WoW! But it scares the ***** out of me... I just cant play it at night with the lights turned off... Almost crapped my pants the other night!!

Lights out and no one home is a system requirement for me at this type of games.

-------------------------

World's best Red Alert 2: Yuri's Revenge mod and Star Trek: Starfleet Command 3 mod: Overmind.ro
Statistics
112018 users are registered to the AMD Processors forum.
There are currently 0 users logged in.

FuseTalk Hosting Executive Plan v3.2 - © 1999-2014 FuseTalk Inc. All rights reserved.



Contact AMD Terms and Conditions ©2007 Advanced Micro Devices, Inc. Privacy Trademark information