AMD Processors
Decrease font size
Increase font size
Topic Title: F.E.A.R. Demo Reviewed
Topic Summary:
Created On: 08/08/2005 05:53 PM
Status: Read Only
Linear : Threading : Single : Branch
1 2 3 4 Next Last unread
Search Topic Search Topic
Topic Tools Topic Tools
View similar topics View similar topics
View topic in raw text format. Print this topic.
 08/08/2005 05:53 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
LVSeminole
Nanotechnology Guru

Posts: 9124
Joined: 01/06/2004

http://firingsquad.com/games/fear_demo_review/' ">http://firingsquad.com/games/fear_demo_review/

Give this a read, if you are thinking about trying it out.

LVS

-------------------------
- AMD FX 8120
- ATI/AMD HD 7970
- Biostar TA990FXE
- 16 GB's of some flashy Crucial RAM
- Buncha HDDs sucking up way too much power
- Win7 Ultimate x64/Ubuntu x64
-A lot of other crap that I can't remember.
- Wurd?
 08/08/2005 07:04 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
axy1985
Ninja Zombie Killer

Posts: 6424
Joined: 08/25/2004

holly crap!! i love this game!! i want my 9800PRO back, ASAP!!!

-------------------------
AMD Athlon II X2 440 @ 2.7 GHz (Sempron unlocked)
2x2GB OCZ DDR3 1600MHz 8-8-8-24 AMD Black Edition
Gigabyte GA-890GPA-UD3H 890GX
MSI nVidia GTX460 1GB Hawk
X-Fi Titanium Fatal1ty Professional
Antec TruePower New 650W
 08/08/2005 07:24 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Booze46
Senior Member

Posts: 914
Joined: 02/23/2005

It's over-hyped! It's nothing more than an ordinary FPS pepped with few spooky scenes. I would call it a HL2-ghostbuster clone. On maximum settings, the game scenery is pretty dark to emphasise the light effects (yawn) - similar to Doom3. Medium or High setting gives a brighter more pleasant gameplay. I am not that excited /dry.gif' border='0' style='vertical-align:middle' alt='dry.gif' />
 08/08/2005 07:35 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Zaxon
Senior Member

Posts: 598
Joined: 10/29/2004

October seems so far away

-------------------------
Athlon64 3400+ 2.43GHz(754)Newcastle-(BigTyphoon4000/AS5)-MSI K8N Neo Platinum nForce3
KingstonValueRam 2x512MB DDR400 CL3-3-3-8(1T)-------------------------------------~3070MB/s
Sapphire X1950Pro 512MB AGPx8 core624MHz mem1404MHz--Cat.v7.2-3DMrk05/06 9026/4367
Seagate Barracuda 2x250GB 8MB SATAII(RAID-0)-------Maxtor 2x80GB 8MB SATA150(RAID 0)
Creative SB Audigy2 ZS 7.1-----------------------------------Creative Inspire T7900 7.1 92W RMS
 08/08/2005 07:43 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Missile Maker
Senior Member

Posts: 1910
Joined: 08/05/2004

As stated in the other thread, you really need a X800 series ATi or better, or 6800GT series nVidia or better to get the best out of the graphics potential out of this game. It is as good as the review describes. If you like FPS like HL, HL2, Halo, D3, or CoR, I'd put this one your XMAS list.


-------------------------
3700+ Zalman CNPS9500
DFI LP nF3 250GB
2x512 OCZ DDR400 ELPR2
6800GT AC nV Silencer 5
2X80GB 1x100GB in JBOD
Antec TB 480W
Lian-Li V1100
 08/08/2005 10:41 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Erasmus
Alpha Geek

Posts: 2545
Joined: 02/17/2005

It's good. I can't really decide how much I like it until I see more. That demo is short. /sad.gif' border='0' style='vertical-align:middle' alt='sad.gif' /> I will most likely be buying the full version. May even pre-order it. I do think it is quite a bit hyped. But luckily it is not a total let-down like......oh say, Halo 2 was for me.

-------------------------
CPU: AMD Phenom II X3 720 @ 2.8ghz
RAM: G.Skill RipJaw DDR3 1600, 8gb - 2gbx4
GPU: ASUS HD 5770 (1gb, 850/1200)
MOBO: BIOSTAR TA790GXB3
PSU: Antec Earthwatts 650W
 08/08/2005 11:40 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
MMB088
Senior Member

Posts: 1898
Joined: 02/05/2005

I'm very impressed with the games graphics and AI so far. I can run everything at highest possible settings with my X850 with no lag.But I'm very impressed with this and will be buying it the day its released.

-------------------------
Opie and Anthony on XM Satelite Radio!

Now also on FM stations in NYC, Boston, Philly, Pittsburgh, Washington DC, Rochester, Columbus OH, Cleveland, Detroit, West Palm Beach, Dallas, Chicago, San Fran and some other cities, their pretty much nationwide now, google it.

http://www.opieandanthony.com/

The Virus is spreading..... get infected
 08/08/2005 11:59 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Erasmus
Alpha Geek

Posts: 2545
Joined: 02/17/2005

yeah the graphics r nice but it looks a lot like swat 4 /huh.gif' border='0' style='vertical-align:middle' alt='huh.gif' />

-------------------------
CPU: AMD Phenom II X3 720 @ 2.8ghz
RAM: G.Skill RipJaw DDR3 1600, 8gb - 2gbx4
GPU: ASUS HD 5770 (1gb, 850/1200)
MOBO: BIOSTAR TA790GXB3
PSU: Antec Earthwatts 650W
 08/09/2005 06:40 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
sambjo
Senior Member

Posts: 1905
Joined: 03/31/2004

That demo was nuts. I was as stunned by the graphics as I was when I first played Doom 3. However, this one had awesome gameplay. I hope the full version is just as good.

-------------------------
General discussion on IRC @ irc.protium.org / #forums.amd.irc ::: Folding for 34106

A64 2800 @ 2.2GHz | eVGA 6800 - NVS5 | VNF3-250 | TG-480 | ThermalTake Tsunami | Hitachi 7K250 | WD800JB
 08/09/2005 09:30 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
GripS
Senior Member

Posts: 1443
Joined: 03/25/2004

/sad.gif' border='0' style='vertical-align:middle' alt='sad.gif' /> had to turn my graphics settings down a bit for decent framerate(I highly doubt the above poster ran it acceptably with a 9600 on max settings). Looks like a sweet game though. I played the multiplayer beta and sadly it sucked(kinda like doom 3 multiplayer sucks).

-------------------------
AMD Opteron 170 \ DFI UT nf4 Ultra-D \ evga 7600gt \ 2gb (2x1gb) G.Skill pc4000 HZ \ NEC 3550a DVDRW \ WD Raptor 150gb \ Seagate barracuda 80gb \ Mitsumi floppy \ OCZ powerstream 520watt
 08/09/2005 09:39 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Erasmus
Alpha Geek

Posts: 2545
Joined: 02/17/2005

You mean booze? I think he ran it on max even though it lagged just to see what it looked like

-------------------------
CPU: AMD Phenom II X3 720 @ 2.8ghz
RAM: G.Skill RipJaw DDR3 1600, 8gb - 2gbx4
GPU: ASUS HD 5770 (1gb, 850/1200)
MOBO: BIOSTAR TA790GXB3
PSU: Antec Earthwatts 650W
 08/10/2005 09:19 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
sambjo
Senior Member

Posts: 1905
Joined: 03/31/2004

QUOTE(Booze46 @ Aug 8 2005, 06:24 PM)It's over-hyped! It's nothing more than an ordinary FPS pepped with few spooky scenes. I would call it a HL2-ghostbuster clone. On maximum settings, the game scenery is pretty dark to emphasise the light effects (yawn) - similar to Doom3. Medium or High setting gives a brighter more pleasant gameplay. I am not that excited  /dry.gif' border='0' style='vertical-align:middle' alt='dry.gif' />
[right][snapback]476940[/snapback][/right]


Everyone knows that the only thing that makes a good game is graphics--especially you. Did you play the game or just get pissed off because your PC couldn't run it properly?

The gameplay rocks, the bullettime is the best I have seen to date, and the 'spooky scenes' are intense. No less.

-------------------------
General discussion on IRC @ irc.protium.org / #forums.amd.irc ::: Folding for 34106

A64 2800 @ 2.2GHz | eVGA 6800 - NVS5 | VNF3-250 | TG-480 | ThermalTake Tsunami | Hitachi 7K250 | WD800JB
 08/10/2005 04:53 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Booze46
Senior Member

Posts: 914
Joined: 02/23/2005

QUOTE(GripS @ Aug 10 2005, 11:30 AM)/sad.gif' border='0' style='vertical-align:middle' alt='sad.gif' /> had to turn my graphics settings down a bit for decent framerate(I highly doubt the above poster ran it acceptably with a 9600 on max settings). Looks like a sweet game though. I played the multiplayer beta and sadly it sucked(kinda like doom 3 multiplayer sucks).
[right][snapback]477806[/snapback][/right]



YES, it runs here very smooth on my 9600 and the card is even at stock speed!
You, or anyone else, can come here anytime to see it if u want. I have no problem with that. /biggrin.gif' border='0' style='vertical-align:middle' alt='biggrin.gif' />
 08/10/2005 06:14 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Erasmus
Alpha Geek

Posts: 2545
Joined: 02/17/2005

You are talkin about system in your sig? Sempron 2600+, 9600pro, 1gig ddr 400 ram. I just can't see that running on max, you mean processor and graphics are on max?

-------------------------
CPU: AMD Phenom II X3 720 @ 2.8ghz
RAM: G.Skill RipJaw DDR3 1600, 8gb - 2gbx4
GPU: ASUS HD 5770 (1gb, 850/1200)
MOBO: BIOSTAR TA790GXB3
PSU: Antec Earthwatts 650W
 08/10/2005 06:34 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Booze46
Senior Member

Posts: 914
Joined: 02/23/2005

QUOTE(Erasmus @ Aug 11 2005, 08:14 AM)You are talkin about system in your sig? Sempron 2600+, 9600pro, 1gig ddr 400 ram. I just can't see that running on max, you mean processor and graphics are on max?
[right][snapback]478428[/snapback][/right]


Well, yes, my only other system is K6 based with a 16MB video card. /biggrin.gif' border='0' style='vertical-align:middle' alt='biggrin.gif' />

The game is set all on highest setting, 1024x768x32 display but shadows and AA disabled and (of course) DX8 shaders since my card does not have DX8 support.
The game runs perfectly smooth! U in Brisbane? - come here! What impressed me most was the pretty realistic (but somewhat strong) water reflections in that one room only visible when u are on highest display detail.
 08/10/2005 07:39 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Erasmus
Alpha Geek

Posts: 2545
Joined: 02/17/2005

Are you on maximum or high? I do agree that it is much brighter and stuff in the medium setting but I also think that in higher it is a whole lot sharper.

And what room are you talkin about where the water is? I think I know what you are talkin about. But I can see that on minimum, low, medium, high, and maximum.

-------------------------
CPU: AMD Phenom II X3 720 @ 2.8ghz
RAM: G.Skill RipJaw DDR3 1600, 8gb - 2gbx4
GPU: ASUS HD 5770 (1gb, 850/1200)
MOBO: BIOSTAR TA790GXB3
PSU: Antec Earthwatts 650W
 08/10/2005 08:03 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
MMB088
Senior Member

Posts: 1898
Joined: 02/05/2005

One of my managers at work has a 6600GT and a friend of mine has a 9700pro and both have to run it at medium settings to keep a playable frame rate.

-------------------------
Opie and Anthony on XM Satelite Radio!

Now also on FM stations in NYC, Boston, Philly, Pittsburgh, Washington DC, Rochester, Columbus OH, Cleveland, Detroit, West Palm Beach, Dallas, Chicago, San Fran and some other cities, their pretty much nationwide now, google it.

http://www.opieandanthony.com/

The Virus is spreading..... get infected
 08/10/2005 08:14 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Booze46
Senior Member

Posts: 914
Joined: 02/23/2005

QUOTE(Erasmus @ Aug 11 2005, 09:39 AM)Are you on maximum or high? I do agree that it is much brighter and stuff in the medium setting but I also think that in higher it is a whole lot sharper.

And what room are you talkin about where the water is? I think I know what you are talkin about. But I can see that on minimum, low, medium, high, and maximum.
[right][snapback]478477[/snapback][/right]



Yes, the water is there in all modes but the water reflections on the wall are fairly stunning. I'll see if I manage a screenshot and post here later on.
 08/10/2005 08:42 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Booze46
Senior Member

Posts: 914
Joined: 02/23/2005

bad luck!...there seems no screenshot key in that demo

anyone ideas?
 08/10/2005 09:32 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
MikeyPez
Senior Member

Posts: 1528
Joined: 10/14/2004

I cannot download the demo for FEAR, its horrible.

-------------------------

Vinatge AMD at SocketAplus
A single jpeg will make fat little rich kids cry. That is pretty powerful! - AndrewZorn
Statistics
112018 users are registered to the AMD Processors forum.
There are currently 0 users logged in.

FuseTalk Hosting Executive Plan v3.2 - © 1999-2014 FuseTalk Inc. All rights reserved.



Contact AMD Terms and Conditions ©2007 Advanced Micro Devices, Inc. Privacy Trademark information