AMD Processors
Decrease font size
Increase font size
Topic Title: My Computer can't run Final Fantasy VII
Topic Summary:
Created On: 10/16/2005 09:21 PM
Status: Read Only
Linear : Threading : Single : Branch
Search Topic Search Topic
Topic Tools Topic Tools
View similar topics View similar topics
View topic in raw text format. Print this topic.
 10/16/2005 09:21 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
TheReturnOfAZ
Senior Member

Posts: 13327
Joined: 06/10/2005

Actually, it's more of a problem of it running too fast. Especially in battles. I've played around with the video settings but a lot of the settings are kind of out of date. Anyone with a modern computer running this game?

-------------------------
The opinions expressed above exactly represent those of the Intel Corporation and all of its affiliates.
Official Intel™ Propaganda Spreader
"Bringing you the benchmarks that everyone knows are fake" ~ SINCE 2006 ~<!--
 10/16/2005 10:38 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
MrWicked1968
Drunk Mouse Syndrome

Posts: 8752
Joined: 08/22/2004

have you tried compatibility mode? at least it works for you, I can't get Mechwarrior 3 to work with mine at all.

I play the original half life, it's almost too fast...

-------------------------
Rig 1: AM2 X2 4850e--MSI K9N Neo V3--2x1gb Mushkin DDR2 800--Sapphire HD4830--Corsair VX450--Acer H213H-Win XP
Rig 2:Athlon X2 7850 Kuma--Biostar 780L--2x1gb Corsair XMS2 DDR2 800--Asus Formula HD4770--Corsair VX450--LG Flatron W2252TQ-Win 7 32-bit Premium
Capitalism rocks!
 10/16/2005 10:48 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
axy1985
Ninja Zombie Killer

Posts: 6424
Joined: 08/25/2004

/laugh.gif' border='0' style='vertical-align:middle' alt='laugh.gif' />
apparently new hardware isn't backward compatible with old software.... or it could be XP. but no, i've run FFVII on XP, and was working well...

-------------------------
AMD Athlon II X2 440 @ 2.7 GHz (Sempron unlocked)
2x2GB OCZ DDR3 1600MHz 8-8-8-24 AMD Black Edition
Gigabyte GA-890GPA-UD3H 890GX
MSI nVidia GTX460 1GB Hawk
X-Fi Titanium Fatal1ty Professional
Antec TruePower New 650W
 10/16/2005 10:53 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
stealth13777
Senior Member

Posts: 895
Joined: 12/23/2004

another way the industry can get more money out of us... make us buy the new versions of games

-------------------------
-The Desktop: Abit NF7-S V2 w/ the old AXP-M 2500+ (OC'd) and TT Volcano 12, 1 gig RAM, 37GB WD Raptor, 80Gb Hitachi, XFX NVidia GEForce FX 5700LE (OC'd), Enermax Aluminum Case and XClio 450watt psu, DL DVD-R/RW, DVD-ROM (+ floppy)
SB Audigy 2 ZS
-Everyday:HP Laptop 15.4WS w/Turion64x2 TL-56, 2gig, 160gb, Lightscribe DVD-R/RW, NVidia graphics, Vista
 10/17/2005 12:00 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
sepheroth003
Senior Member

Posts: 3602
Joined: 08/29/2004

FF VII worked fine on my Athlon XP, havent played it since I got my A64. FF VII has the best story line IN DA WORLD!!

-------------------------

New Site!! Team Effex WoW, US Auchindoun Alliance IGN: Fearaga
 10/17/2005 12:11 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
TheReturnOfAZ
Senior Member

Posts: 13327
Joined: 06/10/2005

COMPATABILITY MODE, of course!
i just thought that was for DOS programs is why i didnt try it

works awesome now, thanks!

also i think its kind of funny how there is no way to close FF7 until they teach you the controls for the menu (you cant access until they tell you), at least that i know, ive been having to use CTRLALTDEL...

and ive recently decided MGS3 and FF7 tie for best game ever, only because they are completely different kinds of games. stories are equal.

-------------------------
The opinions expressed above exactly represent those of the Intel Corporation and all of its affiliates.
Official Intel™ Propaganda Spreader
"Bringing you the benchmarks that everyone knows are fake" ~ SINCE 2006 ~<!--
 10/17/2005 07:50 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
proudmoore2
Senior Member

Posts: 1266
Joined: 11/06/2004

QUOTE(sepheroth003 @ Oct 16 2005, 08:00 PM)FF VII worked fine on my Athlon XP, havent played it since I got my A64. FF VII has the best story line IN DA WORLD!!
[right][snapback]524964[/snapback][/right]

It is indeed the best story line. Im anxious to see advent children.

-------------------------
AMD OPTERON 165 at 2.475 GHZ, 2 gigs Corsair XMS, As Rock Sata 2 board. Connect 3D 256mb x1900GT at 591/716, Western digital 160gig SATA, 80 gig ATA 100, Creative Labs X-fi extreme music, Ultra Xconnect 500watt modular, Acer 1916W, Saitek Eclipse Keyboard, , Ultra UV wizard Mid T case, Logitech MX 1000 , Logitech z5500 5.1 THX speakers(amp fried so im currently using a set of panosonics 160watt shelf system, 2 speakers, soon to be replaced by z5450s) , Leather Executive chair.
 10/17/2005 08:02 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Prelude76
Senior Member

Posts: 3366
Joined: 02/01/2005

I had a problem back when i got my Athlon700 and some really old DOS games were way too fast!

i used a program called CRAWL.EXE in DOS and it slows down the CPU to make it playable. maybe there is some sort of tool in Windows to slow down CPU for certain games?

also, you can maybe try RightMark CPU Clock. It allows you to fine-tune the Cool'n'Quiet feature of AMD chips, but you can also force the chip to stay slow, which may help when you play FF7. Maybe if the CPU runs at 800mhz or 1ghz only, it may work. also, your video card can be overclocked with some utilities (like Coolbits or RivaTuner), but it can also be 'UNDER' clocked. so there are ways to make it run slower.

let us know what works for you.
 10/17/2005 08:22 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
sepheroth003
Senior Member

Posts: 3602
Joined: 08/29/2004

QUOTE(proudmoore2 @ Oct 17 2005, 03:50 AM)It is indeed the best story line.  Im anxious to see advent children.
[right][snapback]525081[/snapback][/right]


of course I wouldnt know because its not out yet.... but Im "GUESSING" it is so cool you'll cry. Its got the Turks in it that are fighting soldiers like sephiroth and they summon I believe its Diamond weapon and all the gang (tifa, barret, cid, vincent...) all fight it. Can't wait to see this movie. /wink.gif' border='0' style='vertical-align:middle' alt='wink.gif' />

-------------------------

New Site!! Team Effex WoW, US Auchindoun Alliance IGN: Fearaga
 10/17/2005 09:57 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
3246251196
Linux Ninja

Posts: 4502
Joined: 11/24/2003

hehe i remember running my old A600/500 games on the A1200 i got (originally with 2Mb of memory \m/) and the computer played them way to quickly
 10/17/2005 12:21 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
axy1985
Ninja Zombie Killer

Posts: 6424
Joined: 08/25/2004

i think i'm the only guy in the world that, even if i enjoyed FFVII very much, i enjoyed FFVIII much more...
i wanna see adven children too /smile.gif' border='0' style='vertical-align:middle' alt='smile.gif' />

-------------------------
AMD Athlon II X2 440 @ 2.7 GHz (Sempron unlocked)
2x2GB OCZ DDR3 1600MHz 8-8-8-24 AMD Black Edition
Gigabyte GA-890GPA-UD3H 890GX
MSI nVidia GTX460 1GB Hawk
X-Fi Titanium Fatal1ty Professional
Antec TruePower New 650W
 10/17/2005 01:09 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
TheReturnOfAZ
Senior Member

Posts: 13327
Joined: 06/10/2005

i never played 8 but from what i hear about 8 i dont even see how that is possible...
7 is the best, and i hear nothing but 8 is the worst... how can it beat 7???
its not the first time ive heard that though, that 8>7...

-------------------------
The opinions expressed above exactly represent those of the Intel Corporation and all of its affiliates.
Official Intel™ Propaganda Spreader
"Bringing you the benchmarks that everyone knows are fake" ~ SINCE 2006 ~<!--
 10/17/2005 01:38 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
axy1985
Ninja Zombie Killer

Posts: 6424
Joined: 08/25/2004

i don't know, i just liked i better. i still think that if VII had normal, proportionally built humans, it would've been even better. it's actually the last FF i played. IX and above... weren't that interesting...
i guess it's just about tastes huh

-------------------------
AMD Athlon II X2 440 @ 2.7 GHz (Sempron unlocked)
2x2GB OCZ DDR3 1600MHz 8-8-8-24 AMD Black Edition
Gigabyte GA-890GPA-UD3H 890GX
MSI nVidia GTX460 1GB Hawk
X-Fi Titanium Fatal1ty Professional
Antec TruePower New 650W
 10/17/2005 02:21 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Prelude76
Senior Member

Posts: 3366
Joined: 02/01/2005

i still like Final Fantasy, the original NES game, the best.

/biggrin.gif' border='0' style='vertical-align:middle' alt='biggrin.gif' />
 10/17/2005 04:07 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
TheReturnOfAZ
Senior Member

Posts: 13327
Joined: 06/10/2005

the proportions arent that bad, in fact for 9 they reverted back to that type on pupose...

im playing 10 right now and ive heard good and bad things but so far its too much like 8... just not very creative

-------------------------
The opinions expressed above exactly represent those of the Intel Corporation and all of its affiliates.
Official Intel™ Propaganda Spreader
"Bringing you the benchmarks that everyone knows are fake" ~ SINCE 2006 ~<!--
 10/17/2005 04:26 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
MrWicked1968
Drunk Mouse Syndrome

Posts: 8752
Joined: 08/22/2004

I've never played FF, but I've watched people playing it, and I must say I don't think I'd like turn based strategy games. RTS I can handle.

FF has always been a good looking game, though.

-------------------------
Rig 1: AM2 X2 4850e--MSI K9N Neo V3--2x1gb Mushkin DDR2 800--Sapphire HD4830--Corsair VX450--Acer H213H-Win XP
Rig 2:Athlon X2 7850 Kuma--Biostar 780L--2x1gb Corsair XMS2 DDR2 800--Asus Formula HD4770--Corsair VX450--LG Flatron W2252TQ-Win 7 32-bit Premium
Capitalism rocks!
 10/17/2005 05:41 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
proudmoore2
Senior Member

Posts: 1266
Joined: 11/06/2004

its not turn based strategy its an rpg. VII is time based not turn based. But its also not real time(if you play it you will understand) If you want a fun computer game and you dont care about gfx than pick yourself up a copy. Its a really wonderful game.

-------------------------
AMD OPTERON 165 at 2.475 GHZ, 2 gigs Corsair XMS, As Rock Sata 2 board. Connect 3D 256mb x1900GT at 591/716, Western digital 160gig SATA, 80 gig ATA 100, Creative Labs X-fi extreme music, Ultra Xconnect 500watt modular, Acer 1916W, Saitek Eclipse Keyboard, , Ultra UV wizard Mid T case, Logitech MX 1000 , Logitech z5500 5.1 THX speakers(amp fried so im currently using a set of panosonics 160watt shelf system, 2 speakers, soon to be replaced by z5450s) , Leather Executive chair.
 10/17/2005 06:27 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
TheReturnOfAZ
Senior Member

Posts: 13327
Joined: 06/10/2005

FF7 and i think 6 also you can switch, unfortunately 10 is turn based

-------------------------
The opinions expressed above exactly represent those of the Intel Corporation and all of its affiliates.
Official Intel™ Propaganda Spreader
"Bringing you the benchmarks that everyone knows are fake" ~ SINCE 2006 ~<!--
Statistics
112018 users are registered to the AMD Processors forum.
There are currently 0 users logged in.

FuseTalk Hosting Executive Plan v3.2 - © 1999-2014 FuseTalk Inc. All rights reserved.



Contact AMD Terms and Conditions ©2007 Advanced Micro Devices, Inc. Privacy Trademark information