AMD Processors
Decrease font size
Increase font size
Topic Title: (')BLIVION discussion
Topic Summary:
Created On: 03/21/2006 12:06 AM
Status: Read Only
Linear : Threading : Single : Branch
1 2 3 4 5 6 7 Next Last unread
Search Topic Search Topic
Topic Tools Topic Tools
View similar topics View similar topics
View topic in raw text format. Print this topic.
 03/21/2006 12:06 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
TheReturnOfAZ
Senior Member

Posts: 13327
Joined: 06/10/2005

gamestop has it, everywhere else says not yet

im about to preorder it from newegg but im holding out as id like to combine shipping wiht my new video card

-------------------------
The opinions expressed above exactly represent those of the Intel Corporation and all of its affiliates.
Official Intel™ Propaganda Spreader
"Bringing you the benchmarks that everyone knows are fake" ~ SINCE 2006 ~<!--
 03/21/2006 02:14 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
LionHeart
Senior Member

Posts: 276
Joined: 01/07/2006

quote:

Originally posted by: TheReturnOfAZ
gamestop has it, everywhere else says not yet

im about to preorder it from newegg but im holding out as id like to combine shipping wiht my new video card



Thought you already had the video card or is this an rma?


-------------------------

Opteron 165@2709Mhz 1.424v <> DFI nF4 Ultra-D <> EVGA 7900GT CO SuperClocked <> 2GB G.Skill DDR500 {Black}
 03/21/2006 10:16 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
TheReturnOfAZ
Senior Member

Posts: 13327
Joined: 06/10/2005

i mean waiting to order the replacement

-------------------------
The opinions expressed above exactly represent those of the Intel Corporation and all of its affiliates.
Official Intel™ Propaganda Spreader
"Bringing you the benchmarks that everyone knows are fake" ~ SINCE 2006 ~<!--
 03/21/2006 01:23 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
the_untouchable
Member

Posts: 92
Joined: 10/13/2005

i bet that game is gonna take one <content edited> of a rig just to play, i bought morrowind last year when i had my athlon 3400 with an ati 9600 and i could just barly squeeze 1024+768 with all the shadow off and draw distance set to near,
 03/22/2006 09:03 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
D22_2003
Senior Member

Posts: 314
Joined: 11/24/2003

quote:

Originally posted by: the_untouchable
i bet that game is gonna take one <content edited> of a rig just to play, i bought morrowind last year when i had my athlon 3400 with an ati 9600 and i could just barly squeeze 1024+768 with all the shadow off and draw distance set to near,



Somethin must have been wrong with your drivers then, I myself have a worse system and play morrowind at 1024x768 with shadows on and draw distance at almost max no problem runs like a dream, but oblivion (getting it friday) will probably run like crap on my system, 2ghz minimum requirement may have to run oblivion at the dreaded 800x600 minimal graphics settings...guess I will have to wait until friday to find out though.

-D-

-------------------------
Main PC = AMD Athlon XP 1800+, Thermaltake Volcano 12, FIC AM37 Motherboard, ATI Radeon X1300Pro 256Mb, 640Mb RAM, 400watt ACEPower Dual Fan PSU, On board NIC, WD 40Gb & WD 250Gb<br><br>Second PC = AMD X2 4200+ AM2, 2048mb ram, WD250GB SATA, ATI Radeon X2900XT, Samsung 19in Widescreen LCD 5ms 3000:1 contrast / native resolution 1440x900
 03/23/2006 01:44 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
the_untouchable
Member

Posts: 92
Joined: 10/13/2005

lol i bet min specs for that game is 1 gig of ram and at least a 6800 or x1800
 03/23/2006 04:11 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
proudmoore2
Senior Member

Posts: 1266
Joined: 11/06/2004

the recommended is this

3ghz or AMD equivelent.

1 gig RAM

x800 series or 6800 series.

Heh since my sempron beats out a 3.2 p4 i meet barely the recommended specs.

-------------------------
AMD OPTERON 165 at 2.475 GHZ, 2 gigs Corsair XMS, As Rock Sata 2 board. Connect 3D 256mb x1900GT at 591/716, Western digital 160gig SATA, 80 gig ATA 100, Creative Labs X-fi extreme music, Ultra Xconnect 500watt modular, Acer 1916W, Saitek Eclipse Keyboard, , Ultra UV wizard Mid T case, Logitech MX 1000 , Logitech z5500 5.1 THX speakers(amp fried so im currently using a set of panosonics 160watt shelf system, 2 speakers, soon to be replaced by z5450s) , Leather Executive chair.
 03/23/2006 05:29 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
TheReturnOfAZ
Senior Member

Posts: 13327
Joined: 06/10/2005

i think im going to go get it now

however i have a feeling even with a 7900gt im going to have to run it at 1680x1024 or whatever...

-------------------------
The opinions expressed above exactly represent those of the Intel Corporation and all of its affiliates.
Official Intel™ Propaganda Spreader
"Bringing you the benchmarks that everyone knows are fake" ~ SINCE 2006 ~<!--
 03/23/2006 06:13 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
D22_2003
Senior Member

Posts: 314
Joined: 11/24/2003

Had a change of plans, managed to get Oblivion this morning been playing for about 4hours now at 1024x768, and I must say it runs quite well, only chopped a little bit at the starting, I'll take a look at the rest of my graphic settings later, back to playing its very good so far.

-D-

-------------------------
Main PC = AMD Athlon XP 1800+, Thermaltake Volcano 12, FIC AM37 Motherboard, ATI Radeon X1300Pro 256Mb, 640Mb RAM, 400watt ACEPower Dual Fan PSU, On board NIC, WD 40Gb & WD 250Gb<br><br>Second PC = AMD X2 4200+ AM2, 2048mb ram, WD250GB SATA, ATI Radeon X2900XT, Samsung 19in Widescreen LCD 5ms 3000:1 contrast / native resolution 1440x900
 03/23/2006 06:42 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
TheReturnOfAZ
Senior Member

Posts: 13327
Joined: 06/10/2005

just got home with my copy.
was kind of pissed gamestop was sold out since website # check said "4+" when all the other locations said 0 (included to show that it was this one store, not a problem with the system)

but on the way back i saw best buy and debated it but eventually pulled in and they had like 50 copies...

but im going to finish HL2 first, a game like this is teh ultimate distraction

(if it wasnt HL2 i would be interrupting it though)

-------------------------
The opinions expressed above exactly represent those of the Intel Corporation and all of its affiliates.
Official Intel™ Propaganda Spreader
"Bringing you the benchmarks that everyone knows are fake" ~ SINCE 2006 ~<!--
 03/23/2006 08:07 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
felixforever
Senior Member

Posts: 981
Joined: 12/01/2005

Recommended:
3 Ghz Intel Pentium 4 or equivalent processor
1 GB System RAM
ATI X800 series, NVIDIA GeForce 6800 series, or higher video card

Minimum System Requirements:
Windows XP
512MB System RAM
2 Ghz Intel Pentium 4 or equivalent processor
128MB Direct3D compatible video card
and DirectX 9.0 compatible driver;
8x DVD-ROM drive
4.6 GB free hard disk space
DirectX 9.0c (included)
DirectX 8.1 compatible sound card
Keyboard, Mouse

Supported Video Card Chipsets:
ATI X1900 series
ATI X1800 series
ATI X1600 series
ATI X1300 series
ATI X850 series
ATI x800 series
ATI x700 series
ATI x600 series
ATI Radeon 9800 series
ATI Radeon 9700 series
ATI Radeon 9600 series
ATI Radeon 9500 series
NVIDIA GeForce 7800 series
NVIDIA GeForce 6800 series
NVIDIA GeForce 6600 series
NVIDIA GeForce 6200 series
NVIDIA GeForce FX series

-------------------------
Opteron 165 CCBBE, DFI Lanparty UT RDX200 Ati, Sapphire X1900Gt

I dont know whats worse, the Fanboys, the Flamewars or the DRM paranoia
 03/23/2006 09:40 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
MMB088
Senior Member

Posts: 1898
Joined: 02/05/2005

Have to say, played this game for about 6hrs, got really bored of it, selling it to a friend tomorow, not my favorite game type, not what I thought it was gonna be, oh well I'll get Civ4 finnally.

-------------------------
Opie and Anthony on XM Satelite Radio!

Now also on FM stations in NYC, Boston, Philly, Pittsburgh, Washington DC, Rochester, Columbus OH, Cleveland, Detroit, West Palm Beach, Dallas, Chicago, San Fran and some other cities, their pretty much nationwide now, google it.

http://www.opieandanthony.com/

The Virus is spreading..... get infected
 03/23/2006 10:20 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
D22_2003
Senior Member

Posts: 314
Joined: 11/24/2003

quote:

Originally posted by: TheReturnOfAZ
just got home with my copy.
was kind of pissed gamestop was sold out since website # check said "4+" when all the other locations said 0 (included to show that it was this one store, not a problem with the system)

but on the way back i saw best buy and debated it but eventually pulled in and they had like 50 copies...

but im going to finish HL2 first, a game like this is teh ultimate distraction

(if it wasnt HL2 i would be interrupting it though)


If you like "open ended" RPG's I think you'll enjoy this. Your lucky to have found 50copies there is only 1 place in my city to buy "new" games like that on the specified release date,there was only 3 left on the shelf when I got there at lunch. It cost me like $56 though but so far its been worth every penny. /wub.gif" style="vertical-align:middle" emoid=":wub:" border="0" alt="wub.gif" /> My only gripe with the game is they should have left the menu like it was on Elder Scrolls 3 Morrowind, takes a little getting used to with this new menu but once you learn it there is no problems.



quote:

Originally posted by: MMB088
Have to say, played this game for about 6hrs, got really bored of it, selling it to a friend tomorow, not my favorite game type, not what I thought it was gonna be, oh well I'll get Civ4 finnally.



If you've played the 3rd installment in the Elder Scroll series (Morrowind) I'm not too sure how this could be "Not what you expected" its an open ended (large) rpg just like the 3rd one was , They've just made some changes that some may or may not like for example the new inventory window and the way you interact with npcs.

-D-

-------------------------
Main PC = AMD Athlon XP 1800+, Thermaltake Volcano 12, FIC AM37 Motherboard, ATI Radeon X1300Pro 256Mb, 640Mb RAM, 400watt ACEPower Dual Fan PSU, On board NIC, WD 40Gb & WD 250Gb<br><br>Second PC = AMD X2 4200+ AM2, 2048mb ram, WD250GB SATA, ATI Radeon X2900XT, Samsung 19in Widescreen LCD 5ms 3000:1 contrast / native resolution 1440x900
 03/24/2006 01:01 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
TheReturnOfAZ
Senior Member

Posts: 13327
Joined: 06/10/2005

if its anything like morrowind, i wont be disappointed

and HL2 is reminding me why i spend so much time and money on my computer

-------------------------
The opinions expressed above exactly represent those of the Intel Corporation and all of its affiliates.
Official Intel™ Propaganda Spreader
"Bringing you the benchmarks that everyone knows are fake" ~ SINCE 2006 ~<!--
 03/24/2006 02:33 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
SneakyLilBastard
Senior Member

Posts: 733
Joined: 10/30/2004

Sorry, Euro Forces, a new game has taken over.

The only thing that'll stop me from playing Oblivion will be once HL2: Episode One comes out. Once I finish that though, it's back to this I go.

- N

-------------------------
AMD Athlon 64 X2 4800+ | ASUS A8R-MVP CF X1600 | AMD Radeon X1900XTX 512MB | <a href="http://www.
 03/24/2006 02:41 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
the_untouchable
Member

Posts: 92
Joined: 10/13/2005

what happens when you run out of quests in oblivion? do you run around with nothing more to do? my friend said their is no way to beat the elder scrolls series except just complete all the quests
 03/24/2006 02:57 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
SneakyLilBastard
Senior Member

Posts: 733
Joined: 10/30/2004

Well, beating the main quest is how you beat the game. However, once you beat the game, you're allowed to still play it. It doesn't just end right then and there and you're SOL. You can keep playing and doing other quests, building up wealth, etc.

Good luck beating all the quests though.

- N

-------------------------
AMD Athlon 64 X2 4800+ | ASUS A8R-MVP CF X1600 | AMD Radeon X1900XTX 512MB | <a href="http://www.
 03/24/2006 10:49 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
TheReturnOfAZ
Senior Member

Posts: 13327
Joined: 06/10/2005

its like grand theft auto
but actually even bigger/more

-------------------------
The opinions expressed above exactly represent those of the Intel Corporation and all of its affiliates.
Official Intel™ Propaganda Spreader
"Bringing you the benchmarks that everyone knows are fake" ~ SINCE 2006 ~<!--
 03/24/2006 08:06 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Cow187
Senior Member

Posts: 1995
Joined: 08/13/2004

I've been playing Oblivion, runs great at 1280x1024 on my rig, with some minor tweaks to grass and tree distance for outdoors, and tweaks to the shadow system for indoors, looks almost as good as max and runs smooth. No HDR for lack of SM3.0, but it would've just forced me to lower my res anyways, got bloom of course.

-------------------------
AMD64 3500+ Newcastle
Asus A8V Deluxe
2x512mb DDR400
ATI X850 Pro @ X850 XT
NEC 3500 16x DVD
470W Enermax Noisetaker
Viewsonic VP171b 17" 8ms LCD
 03/24/2006 08:24 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Overmind
Assimilator

Posts: 8052
Joined: 01/22/2004

Well, I have same card as you (X850XT), so that's good news.
I'll get the game in a few days.

-------------------------

World's best Red Alert 2: Yuri's Revenge mod and Star Trek: Starfleet Command 3 mod: Overmind.ro
AMD Processors » AMD Enthusiast Community » Gaming and Lan Parties » (')BLIVION discussion

1 2 3 4 5 6 7 Next Last unread
Topic Tools Topic Tools
Statistics
112018 users are registered to the AMD Processors forum.
There are currently 0 users logged in.

FuseTalk Hosting Executive Plan v3.2 - © 1999-2014 FuseTalk Inc. All rights reserved.



Contact AMD Terms and Conditions ©2007 Advanced Micro Devices, Inc. Privacy Trademark information