AMD Processors
Decrease font size
Increase font size
Topic Title: water cooler giving high temps in X2
Topic Summary:
Created On: 06/16/2006 03:57 AM
Status: Read Only
Linear : Threading : Single : Branch
Search Topic Search Topic
Topic Tools Topic Tools
View similar topics View similar topics
View topic in raw text format. Print this topic.
 06/16/2006 03:57 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
zuala77
Member

Posts: 57
Joined: 04/26/2006

Hi...i recently ordered a new water system......from ORIENT and its results is [content edited]....my previous heatsink with heatpipes is giving 27-28 idle and at load 40 max and this water kit is giving idle of 35 at load of 50 and rising and the temps rise very quickly and doesnt go down for a long time..i am using Athlon64 4200+ OC to 2.6 GHZ cpu with K8Neo4 platt board... while surfing the net and playing Winamp..it gives 37C ...its way too high..please help before i throw it.
One thing i am surprised is that the Radiator and the reserviour are mixed in one tank...any clue is this normal...
I was using coolant mixed with water but results was bad.....i changed it to plain water and its two Degrees cooler

-------------------------
AMD 64X2 4200+
512X2 Kingston Hyperx
7800GTX X 2 SLI
Aquatec Liquid cooler
K8Neo4 Platinum
Ultra4 Chipset
 06/16/2006 04:14 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Bitey
Elite

Posts: 1492
Joined: 10/07/2003

Make sure you have no air bubbles, and you have no kinks in the hose.

Other things to chekc are that the fan on the raditor is pushing enough aire, and it has a decent water pump.

I don't know what your water system is like but some off the shelf ones are not very good, I made from good parts and it runs very cool and quiet


 06/16/2006 04:24 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
zuala77
Member

Posts: 57
Joined: 04/26/2006

ok......there are no fans in the radiator...one thing is the water in the water tank and the radiator is mixed....is this normal.....and also the pump is fitted inside....and total there are two pipes going in and two pies in the tank with raditor going out

-------------------------
AMD 64X2 4200+
512X2 Kingston Hyperx
7800GTX X 2 SLI
Aquatec Liquid cooler
K8Neo4 Platinum
Ultra4 Chipset
 06/16/2006 04:53 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
markkleb
Junior Member

Posts: 13
Joined: 06/12/2006

i found a bunch of old reviews and they were ALL bad..Throw that junk away.

You should be able to build a GOOD WC setup for under $120.

-------------------------
AMD 3700+/DFI SLI Expert/XFX 7600GS in SLI/Geil ONE mem/4 Hitachi Sata2 in Raid0/Audigy2 Plat/Custom Swiftech H20
 06/17/2006 01:27 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
zuala77
Member

Posts: 57
Joined: 04/26/2006

Thanks man..can u give me the site or links to that review

-------------------------
AMD 64X2 4200+
512X2 Kingston Hyperx
7800GTX X 2 SLI
Aquatec Liquid cooler
K8Neo4 Platinum
Ultra4 Chipset
 06/17/2006 02:16 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
markkleb
Junior Member

Posts: 13
Joined: 06/12/2006

I looked all over and they are gone, but I remember Every one hated it and 1 guy said it would be good to throw at another car...
aquatec blue ice on google is how I found it.

-------------------------
AMD 3700+/DFI SLI Expert/XFX 7600GS in SLI/Geil ONE mem/4 Hitachi Sata2 in Raid0/Audigy2 Plat/Custom Swiftech H20
Statistics
112018 users are registered to the AMD Processors forum.
There are currently 0 users logged in.

FuseTalk Hosting Executive Plan v3.2 - © 1999-2014 FuseTalk Inc. All rights reserved.



Contact AMD Terms and Conditions ©2007 Advanced Micro Devices, Inc. Privacy Trademark information