AMD Processors
Decrease font size
Increase font size
Topic Title: AMD ATHLON PROCESSOOR PROBLEM
Topic Summary:
Created On: 12/14/2005 11:29 AM
Status: Read Only
Linear : Threading : Single : Branch
Search Topic Search Topic
Topic Tools Topic Tools
View similar topics View similar topics
View topic in raw text format. Print this topic.
 12/14/2005 11:29 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
jayeshbhagwati
Junior Member

Posts: 1
Joined: 12/14/2005

My Name is Jayesh Bhgwati, from Bombay - India.
jayeshbhagwati@gmal.com

Today I have purchased AMD Athllon ™ 64 Processor with Hyper Transpoort

™ Technology 3000+ Socket 939..

I seek your guidence in this regard as I have few questions

1) When I check my System Properties of my PC it shows this:-
1.81 GHz,448 MB of RAM
Physical Address Extension
what does this mean?
I was sold this PC by informing me that it has 3 GHz processing Speed,
if that was so than how come my System Properties is showing such a huge

diffference? what is the true correctt speed ?
Why Public in General is misguided by such misleading facts?
what kind of settings are reequired to be done additionally? As ASUS manual

does not speciify correctly.
The mother Board is ASSUS A8N-VM with ATX , Form Factor :- uATX: 9.6 in. x
9.6 in.
Managebility :- WfM2.0, DMI 2.0, WOL by PME, WOR by PME

My PC has 512 MB DDR RAM, with 128 MB Graphic Card(NVIDIA GeForce

6200TC

I Have seen Benchmarks for this proocessor on your site,and went ahead and

inquired with my local PC Dealer about the truth,however to my surprise,he

had very less (negligible) knowledge about your product,,the reason that he had

was equally shocking,that since there is no proper after sales support of AMD
in Bombay (now known as Mumbai) who would take the responsibilities of the

product if some problem arises? He further said that if I insist on buying for

anyAMD products,than he dooes not stand any guarantee because of the reason

he stated above.

Under such cirumstances,and after finding what my System Properties is

showing,I too have started to think that perhaps my hard earned money is

wasted.As I have just no idea as to what is the actual speed of my pocessor.
Thinggs are very vague,unclear.

 12/14/2005 06:18 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Bonez214
Senior Member

Posts: 374
Joined: 10/07/2005

AMD's 3000+ is the equivelant to Intel's 3.0ghz cpu's. it runs at a true clock speed of 2.0ghz (1.8 is close if you have slower memory).

as far as memory goes, you have 512 installed, but only 448 available because you more than likely have onboard video which us sucking 64mb from you.

-------------------------

AMD A64 X2 3800+
Gigabyte K8NSC-939 nF3
1.5gb PC3200 DDR
ATI X800XT agp
2x 160gb WD 8mb cache 7200 rpm
550w Antec
Windows XP SP2 32-bit
 12/14/2005 09:49 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
zeppelinrox
Senior Member

Posts: 8484
Joined: 11/30/2005

Not to worry, your money was not wasted.

amd are perfectly fine cpus and it seems to be running fine.

I understand your confusion in regards to the processor speed though.

Your AMD cpu's will have the same, or better performance than an Intel 3.0 ghz cpu even though it runs at a much slower speed.

The 3000+ is a performance rating, not the actual speed.

Your PC dealer is an idiot so if you can, find another one. Someone who should be dealing with computers.

-------------------------


Overclocking Help and Links . Why DRM, BluRay and HD-DVD Blow Great tools-> OC Bible v1.52 and Guidemania v1.2
Statistics
112018 users are registered to the AMD Processors forum.
There are currently 0 users logged in.

FuseTalk Hosting Executive Plan v3.2 - © 1999-2014 FuseTalk Inc. All rights reserved.



Contact AMD Terms and Conditions ©2007 Advanced Micro Devices, Inc. Privacy Trademark information