AMD Processors
Decrease font size
Increase font size
Topic Title: Overheating
Topic Summary:
Created On: 10/15/2006 06:29 PM
Status: Read Only
Linear : Threading : Single : Branch
Search Topic Search Topic
Topic Tools Topic Tools
View similar topics View similar topics
View topic in raw text format. Print this topic.
 10/15/2006 06:29 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
dawze2006
Junior Member

Posts: 3
Joined: 10/15/2006

hi ive got a problem with my mobo (i think?)

when i play games or set my mobo to "turbo" overclock mode my cpu get REALLY hot and my mobo starts to bleeb (the temp goes to 75+!

also it lags in games and my graphics card keeps resetting.

could the problem be that i have not installed the thermal paste correctly or could it be my PSU, i noticed it said in my mobo book they recommend a 400w psu but i only have a 350w could that be the problem? please someone help!

abit at8 crossfire skt 939
amd 64 (3000+) (winchester core)
120gb SATA HDD
ati radeon x1300 256 PRO pci-e

quote:

Originally posted by: dawze
hi ive got a problem with my mobo (i think?)

when i play games or set my mobo to "turbo" overclock mode my cpu get REALLY hot and my mobo starts to bleeb (the temp goes to 75+!

also it lags in games and my graphics card keeps resetting.

could the problem be that i have not installed the thermal paste correctly or could it be my PSU, i noticed it said in my mobo book they recommend a 400w psu but i only have a 350w could that be the problem? please someone help!

abit at8 crossfire skt 939
amd 64 (3000+) (winchester core)
120gb SATA HDD
ati radeon x1300 256 PRO pci-e
1gb ddr400



oh one more thing... my cpu temp is usually around 35 but even then when i play games it lags my feeling is that my PSU isnt giving my comp enough power?
 10/15/2006 07:00 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
marms
Senior Member

Posts: 217
Joined: 10/06/2006

It may be a lack of airflow in your case, how many case fans have you got?
 10/15/2006 07:50 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
EdgE 45
Senior Member

Posts: 729
Joined: 09/03/2005

Hi You can go to arctic silver site ,shows how to put paste on,to see if you did it right and psu could be the problem for the graphics card. not sure what your turbo boosts .but its overclocking the CPU ,the more overclock,the hotter it gets

-------------------------
Amd 4400x2
asus a8n-sli premium
pc power 510
corsair twinx2048-3500LLpro
70gb wd 10,000x2
evga 7800gtx X-Fi Platinum
 10/16/2006 09:52 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
dawze2006
Junior Member

Posts: 3
Joined: 10/15/2006

ok thanks.... ive just bought a 500w psu so hopefully that will sort out the graphics card and ill check that artic silver site out thanks.

i have 1 cpu fan which is a xilance and one other case fan which is just normal is that enough do you think?
 10/16/2006 02:00 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
billbartuska
Deprecated

Posts: 421
Joined: 08/16/2005

quote:

Originally posted by: dawze
I have 1 cpu fan which is a xilance and one other case fan which is just normal is that enough do you think?

NO, not nearly for an OC's system.


-------------------------
A8N32 SLI-D, FX57, DDR600
6800 Ultras(SLI), Raptors (RAID0)
 10/16/2006 03:56 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
dawze2006
Junior Member

Posts: 3
Joined: 10/15/2006

ok................ ive just been playing fifa 07 & i had temps of 75+ ***kin computer
 10/17/2006 06:45 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Frizz
Member

Posts: 97
Joined: 09/22/2006

Also bare in mind that when you put on new thermal paste it takes about 200hours for the paste to find it's ultimate thermal conductivity. Dont expect the best results straight away. That said, 75C is way too hot. Maybe you should get a better cooler & fit some case fans aswell.

OC'd systems need more cooling. Good airflow within the case is all important.

Frizz

-------------------------
Amd Athlon 64 X2 4600+ @ 2.6 Manchester (939)
Asus A8N-SLI mobo
2X 1Gig Buffalo DDR400 Ram
160GB IDE 8MB (Vista Ultimate Drive)
200GB SATAII (XP Pro Drive)
200GB SATAII (Backup Drive)
Nvidia GeForce 6600GT pci-e
Creative Audigy 4 (Orgasmic Sound)
Statistics
112018 users are registered to the AMD Processors forum.
There are currently 0 users logged in.

FuseTalk Hosting Executive Plan v3.2 - © 1999-2014 FuseTalk Inc. All rights reserved.



Contact AMD Terms and Conditions ©2007 Advanced Micro Devices, Inc. Privacy Trademark information