AMD Processors
Decrease font size
Increase font size
Topic Title: Single-Task Optimization w/Dual-Core
Topic Summary:
Created On: 09/30/2006 08:48 PM
Status: Read Only
Linear : Threading : Single : Branch
Search Topic Search Topic
Topic Tools Topic Tools
View similar topics View similar topics
View topic in raw text format. Print this topic.
 09/30/2006 08:48 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
hem_ker
Junior Member

Posts: 2
Joined: 09/30/2006

If there's a string on this already I apologize for asking again....

Just got a new PC with an X2 4600+ Dual Core. The main reason I wanted to get a new PC was to speed up my video editing software speeds. But when I run the software I only get 50% usage out of the processor. Maybe this is a stupid question, but does anyone know of a way to optimize/tweak the dual core processor so it focuses on one process to help speed up that process?

Thanks in advance!
 09/30/2006 11:04 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
1337rice
Senior Member

Posts: 661
Joined: 08/26/2006

because its a dual core, youre actually running full 100% on one core while the other is free to use. Try setting affinity by turning on Task Manager, go to processes and right click on the process you want to set affinity *note* only regular programs only, those with SYSTEM will not work.
If you want to go faster, install the dual core optimizer on the AMD website or overclock

-------------------------
AMD Athlon X2 3800+ s.939 @2.0ghz **non-overclockable...no clue why...**
Foxconn Winfast NF4K8AC mobo
450W Okia PSU
512mb X 2 DDR 400 Dual Channel Buffalo + 512mb X 2 DDR 400 Dual Channel OCZ Premier
256mb/512mb BFG Geforce 7300GS
40GB IDE Western Digital + 250GB SATA W.D + 100GB SATA MAXTOR
Stock CPU Fan + *new*120mm SilverStone case fan on side + *n
 10/01/2006 07:54 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
hem_ker
Junior Member

Posts: 2
Joined: 09/30/2006

Thanks. The optimizer helped. One question on overclocking... I don't know tons about overclocking so I figured a tool like ClockGen would help me out. But, I can't do the PLL Setup (the dropdown screen is greyed out). I've read some stuff about certain processors being locked, and wasn't sure if that's what's up. Any thoughts, or suggestions (even other software???).

Thanks again!

--------------------
AMD Athlon64 X2 46000+ 2.4ghz
Infineon 1024mbx2 DDR2 4200 RAM
250GB WD HDD
ASUS NODUSM3 mobo
ATI Radeon x550 256mb
CPU 30degrees idle, 40 when loaded
OS Windows XP Pro (Media Center)
Statistics
112018 users are registered to the AMD Processors forum.
There are currently 0 users logged in.

FuseTalk Hosting Executive Plan v3.2 - © 1999-2014 FuseTalk Inc. All rights reserved.



Contact AMD Terms and Conditions ©2007 Advanced Micro Devices, Inc. Privacy Trademark information