AMD Processors
Decrease font size
Increase font size
Topic Title: "out of memory error, you're probably low on hard drive space"
Topic Summary:
Created On: 04/17/2007 12:01 PM
Status: Read Only
Linear : Threading : Single : Branch
Search Topic Search Topic
Topic Tools Topic Tools
View similar topics View similar topics
View topic in raw text format. Print this topic.
 04/17/2007 12:01 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
DaBungler
Junior Member

Posts: 16
Joined: 02/14/2007

I am getting perodic crashes when trying to play COD (off-line) on my new system. When it crashes I get the message "low memory error, you're probably low on hard drive space." I, of course, am not low on hard drive space. Anyone else experienced these errors when playing games? my system specs are as follows: Giga-byte GA-M55SLI-S4 motherboard, 5200+ X2, 7900GS vid card, 2gig OCZ PC6400 RAM, 2- Maxtor 500 gig SATA II hard drives, 400 watt power supply, and a Lite-On SATA dvd-rw drive. I am running Vista Home Premium 64-bit. I doubt that I have run out of hard drive space as I have still have over 800 gigs free, and I don't think I have run out of RAM memory while playing. I know that vista is a resource hog, but I am using 2 gigs for this reason. Thanx.

-------------------------
Giga-byte GA-M55SLI-S4 Rev. 1
AMD 5200+ X2
4Gig OCZ Platinum PC-6400 Ram
PNY Nvidia 7900GS
2-Maxtor 500gig HD's SATA II


Edited: 04/17/2007 at 12:04 PM by DaBungler
 04/17/2007 12:23 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
moose64
Senior Member

Posts: 836
Joined: 03/26/2005

You have just 400watts power supply that could be your problem.

-------------------------
Gigabyte X48T-DQ6 ,Xeon x3360
Cooler Master COSMOS Case,
4G OCZ DDR3 1600 2x2G 7.6.6.24 @2T
HIS 3870x2
WD 150G Raptor x2 0Raid & WD 250G Storage Drive.
Antec Quattro 1000Watt PS
Vista 64Bit.
 04/17/2007 12:58 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
DaBungler
Junior Member

Posts: 16
Joined: 02/14/2007

I have no other instability problems though. Although a larger one would be better, according to manufacturers specs for my components, my power supply is more than enough. It came with the Giga-byte case I chose, and was waiting to recover from the new system cost to upgrade it.

-------------------------
Giga-byte GA-M55SLI-S4 Rev. 1
AMD 5200+ X2
4Gig OCZ Platinum PC-6400 Ram
PNY Nvidia 7900GS
2-Maxtor 500gig HD's SATA II
 04/17/2007 03:28 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
MadMarky
Senior Member

Posts: 1240
Joined: 10/06/2003

How much space do you have left on the partition where your pagefile resides? (usually the c: drive where windows also installs)

-------------------------
AMD Athlon X2 4600+ @ 2.8Ghz
DFI Lanparty NF4 Ultra-D
2x 1GB G.Skill PC4000
XFX GeForce 7900GT
Antec TrueBlue 480w PSU
Thermaltake Xaser III case
 04/17/2007 03:44 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
DaBungler
Junior Member

Posts: 16
Joined: 02/14/2007

421 gigs

-------------------------
Giga-byte GA-M55SLI-S4 Rev. 1
AMD 5200+ X2
4Gig OCZ Platinum PC-6400 Ram
PNY Nvidia 7900GS
2-Maxtor 500gig HD's SATA II
Statistics
112018 users are registered to the AMD Processors forum.
There are currently 0 users logged in.

FuseTalk Hosting Executive Plan v3.2 - © 1999-2014 FuseTalk Inc. All rights reserved.



Contact AMD Terms and Conditions ©2007 Advanced Micro Devices, Inc. Privacy Trademark information