AMD Processors
Decrease font size
Increase font size
Topic Title: Ecs k7AMA
Topic Summary:
Created On: 07/20/2004 08:18 AM
Status: Read Only
Linear : Threading : Single : Branch
Search Topic Search Topic
Topic Tools Topic Tools
View similar topics View similar topics
View topic in raw text format. Print this topic.
 07/20/2004 08:18 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Bad_Luck
Junior Member

Posts: 4
Joined: 06/23/2004

I have a ecs (Elitegroup Computer Systems) k7ama and i want to upgrade for the best cpu it can take, wich one is the best and available?

Ecs say k7ama support Duron' ">http://www.ecsusa.com/support/table_amd_duron.html, Athlon' ">http://www.ecsusa.com/support/table_palomino.html et Athlon XP' ">http://www.ecsusa.com/support/table_amd.html.

And AMD say Duron 900' ">http://www.amd.com/us-en/Proce...1073^4319|55_1,00.html.

I am confused, where is the truth?
Thank you in advance for your reply.
 07/20/2004 11:39 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
MD - Moderator
Deployer of Mjölnir - House Keeping

Posts: 11102
Joined: 11/05/2003

It all depends on the board revision, whats your board revision, it is usually marked on the board on the PCB as a screened (painted) or as a sticker.

Version 37480
Update Description 1. Support AMD Athlon XP 2400+ and 2600+ CPU

http://www.ecs.com.tw/ECSWeb/D.../Pro...nuID=45&LanID=0' ">http://www.ecs.com.tw/ECSWeb/D...1.5)&MenuID=45&LanID=0

I noticed that the BIOS's for all the K7 series boards has been updated, so you can use the 266FSB 2400+ and 2600+ XP's...
Hope that helps...

Later

MD

PS, use the Taiwan site not the USA or global site, it is the most up to date.

EFT

Now confirmed that the XP-M will not work.

MD

-------------------------
The opinions expressed above do not represent those of Advanced Micro Devices or any of their affiliates.

Physics? Ha! This is clearly magic and devilry at work. Prepare firewood! We have witches to burn!


MODERATOR
 09/12/2004 03:16 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
JHawk56
Elite

Posts: 1084
Joined: 07/27/2004

QUOTE (MD Willington @ Jul 20 2004, 10:39 AM) You can even use the mobile XP's
Hi MD,

I know this is an old thread but since it was posted, Milt and I about drove ourselves nuts trying to figure out why a guy named Steve could not get a mobile Barton going on his M817 (PCCHIPS version of ECS K7AMA) at any speed. And I think you'll agree with me, Milt does not discourage easily! Just posting this now in case a user of this mobo runs across the thread.

After that experience, I can't recommend a mobile for this board. Not sure if it's because of the ALiMAGiK 1 chipset, which has a special mobile version which is of course not found on this desktop board, or the fact that the mobo is 100% jumper-controlled and hence BIOS does little if anything to detect or manage the CPU.

John

-------------------------
My ECS/PCCHIPS/Amptron PCs<br>ASRock K7VM2
Statistics
112018 users are registered to the AMD Processors forum.
There are currently 0 users logged in.

FuseTalk Hosting Executive Plan v3.2 - © 1999-2014 FuseTalk Inc. All rights reserved.



Contact AMD Terms and Conditions ©2007 Advanced Micro Devices, Inc. Privacy Trademark information