AMD Processors
Decrease font size
Increase font size
Topic Title: Need help setting Freq for 2600+
Topic Summary:
Created On: 12/09/2003 03:01 AM
Status: Read Only
Linear : Threading : Single : Branch
Search Topic Search Topic
Topic Tools Topic Tools
View similar topics View similar topics
View topic in raw text format. Print this topic.
 12/09/2003 03:01 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
MightyCow
Junior Member

Posts: 2
Joined: 12/09/2003

i just install an Athlon XP 2600+ onto a A7N8X Deluxe. The MB did not recognize the actual CPU speed. So i checked the site and it said that its a 2.08ghz CPU. I play around with the mutiplier and got 12.5x 166 = 2.075. When i restarted the system, the bootup screen showed an Athlon XP 2800+. Did i done something wrong? What should the mutiplier and FSB be?
 12/09/2003 03:19 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Greyhound
Senior Member

Posts: 5449
Joined: 10/07/2003

Your AXP 2600+ is prolly a 'Barton' - this means it has 512KB of L2-cache instead of 256KB like the T-Bred-version of the AXP 2600+ and therefore it will get the same performance even tho it's running at a slightly lower clockspeed.

The correct clockspeed for your CPU is 1.92GHz - multiplier is x11.5 and FSB is 166MHz.

-------------------------
The opinions expressed above do not represent those of Advanced Micro Devices or any of their affiliates.

<center><font color=red>MODERATOR</center></font>

AMD Athlon 64 X2 6000+ 89W :: Asus M2N32SLI Deluxe :: 2x1024MB Muskin XP2-6400 DDR2-800 :: BeQuiet! Darkpower Pro 530W :: 2x WD Raptor 74GB/10k rpm, RAID 0 :: ATI Radeon X1950XTX
 12/09/2003 05:18 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
MightyCow
Junior Member

Posts: 2
Joined: 12/09/2003

Thanks for the Info. One more thing. If leave the setting as it is(2800+), will it be a problem? Or will it gain anything out of it?
 12/09/2003 05:30 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Greyhound
Senior Member

Posts: 5449
Joined: 10/07/2003

QUOTE (MightyCow @ Dec 9 2003, 02:18 AM) Thanks for the Info. One more thing. If leave the setting as it is(2800+), will it be a problem? Or will it gain anything out of it?
If it is stable, it won't be a problem and it will be slightly faster since you basically overclocked your CPU...(as fast as an AXP 2800+, that is )
Overclocking a CPU does void your warranty, tho, so you might want it to stay at it's rated speed.

-------------------------
The opinions expressed above do not represent those of Advanced Micro Devices or any of their affiliates.

<center><font color=red>MODERATOR</center></font>

AMD Athlon 64 X2 6000+ 89W :: Asus M2N32SLI Deluxe :: 2x1024MB Muskin XP2-6400 DDR2-800 :: BeQuiet! Darkpower Pro 530W :: 2x WD Raptor 74GB/10k rpm, RAID 0 :: ATI Radeon X1950XTX
Statistics
112018 users are registered to the AMD Processors forum.
There are currently 0 users logged in.

FuseTalk Hosting Executive Plan v3.2 - © 1999-2014 FuseTalk Inc. All rights reserved.



Contact AMD Terms and Conditions ©2007 Advanced Micro Devices, Inc. Privacy Trademark information