AMD Processors
Decrease font size
Increase font size
Topic Title: Media Audio Controller & SM Bus Controller trouble
Topic Summary:
Created On: 01/21/2009 12:21 AM
Status: Read Only
Linear : Threading : Single : Branch
Search Topic Search Topic
Topic Tools Topic Tools
View similar topics View similar topics
View topic in raw text format. Print this topic.
 01/21/2009 12:21 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
aaronb11
Junior Member

Posts: 3
Joined: 01/20/2009

I want to mention first that I'm not familiar with PCs & helping me might require some patience. Also, I'm not sure what information I need to share in order to get help.

I'll start here, I have the following:

AMD Athlon 64 3400+

After a friend did something to my PC involving removing XP & reinstalling it, I'm left without sound. In my PC's Device Manager I have yellow ?'s for:

Media Audio Controller;and,
SM Bus Controller

Previously, there was a 'jitter' or 'jumping' when I scrolled. I was advised to uninstalled a third video driver from this yellow ? list & power off my PC. Though I tried this with all three on the list, on the video issue was resolved.

Thanks in advance for any help or advise. If I need to submit more info in order for you to help just let me know.
 01/21/2009 12:30 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
PC-GURU -
Lurker

Posts: 8018
Joined: 11/11/2008

easy fix and there are 2 ways around this.

find your motherboard manufacture and model number. its stamped on the motherboard.

Sample

Type the model number into google search and go to manufacture download page.

If its a pre made dell HP ETC just go to there web site with this info. Download all drivers for the PC or board and install.

That's it and your done.

Way 2 is to download Everest ultimate and look into the motherboard section for your info.

Sample

-------------------------
AMD phenom II 1090T @ 4.23 Ghz custom water cooled
Asrock 890 FX deluxe 3 mother board
4 GB DDR 3 1600 @ 1688 Mhz 7 7 7 24 T1 2688 Mhz NB
2x 1 TB WD Sata III 64 mb cache HDD,s raid 0
2x 5870 HD @ 1015/1300 Asus reference
Dual OS win 7 x64 ultimate & win 7 x32 Ultimate (bench os)

Edited: 01/21/2009 at 12:38 AM by PC-GURU -
 01/21/2009 01:42 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
aaronb11
Junior Member

Posts: 3
Joined: 01/20/2009

Thank you. My audio is running fine. Here's what I did (in case it helps others):

Following your advise to discover the motherboard I have MICRO-STAR MS-7145.

I searched the term on Google & discovered it has Realtek AC'97 audio which I downloaded from here: http://www.realtek.com.tw/down...ID=3&GetDown=false#AC

I set up a system restore before hand, ran the file, restarted & youtube is back on the menu!

One more question, is the ATI SB400 unnecessary?
 01/21/2009 02:17 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
PC-GURU -
Lurker

Posts: 8018
Joined: 11/11/2008

its needed and you need to download the drivers from MSI for the motherboard.

O what the ***** , ill make it easy on ya. click here to download your drivers

-------------------------
AMD phenom II 1090T @ 4.23 Ghz custom water cooled
Asrock 890 FX deluxe 3 mother board
4 GB DDR 3 1600 @ 1688 Mhz 7 7 7 24 T1 2688 Mhz NB
2x 1 TB WD Sata III 64 mb cache HDD,s raid 0
2x 5870 HD @ 1015/1300 Asus reference
Dual OS win 7 x64 ultimate & win 7 x32 Ultimate (bench os)
 01/21/2009 10:43 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
aaronb11
Junior Member

Posts: 3
Joined: 01/20/2009

Thank you for your time & help. My pc is ready to roll.
 01/21/2009 10:52 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
PC-GURU -
Lurker

Posts: 8018
Joined: 11/11/2008

NP anytime.

-------------------------
AMD phenom II 1090T @ 4.23 Ghz custom water cooled
Asrock 890 FX deluxe 3 mother board
4 GB DDR 3 1600 @ 1688 Mhz 7 7 7 24 T1 2688 Mhz NB
2x 1 TB WD Sata III 64 mb cache HDD,s raid 0
2x 5870 HD @ 1015/1300 Asus reference
Dual OS win 7 x64 ultimate & win 7 x32 Ultimate (bench os)
Statistics
112018 users are registered to the AMD Processors forum.
There are currently 0 users logged in.

FuseTalk Hosting Executive Plan v3.2 - © 1999-2014 FuseTalk Inc. All rights reserved.



Contact AMD Terms and Conditions ©2007 Advanced Micro Devices, Inc. Privacy Trademark information