AMD Processors
Decrease font size
Increase font size
Topic Title: gigabyte temperature monitoring
Topic Summary:
Created On: 09/07/2004 03:01 AM
Status: Read Only
Linear : Threading : Single : Branch
Search Topic Search Topic
Topic Tools Topic Tools
View similar topics View similar topics
View topic in raw text format. Print this topic.
 09/07/2004 03:01 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
jls1986
Senior Member

Posts: 218
Joined: 08/19/2004

is there a temp monitor program that actually works with gigabyte boards? ive tried some different ones and they all are way off, and i have liked motherboard monitor before but that wont even load on my new motherboard for some reason. so any programs that actually work with gigabyte? thanks
 09/07/2004 03:20 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Greyhound
Senior Member

Posts: 5449
Joined: 10/07/2003

Hmmm...did you try Speedfan' ">http://www.almico.com/speedfan.php?
It's being updated pretty regularly and will work with most boards.

-------------------------
The opinions expressed above do not represent those of Advanced Micro Devices or any of their affiliates.

<center><font color=red>MODERATOR</center></font>

AMD Athlon 64 X2 6000+ 89W :: Asus M2N32SLI Deluxe :: 2x1024MB Muskin XP2-6400 DDR2-800 :: BeQuiet! Darkpower Pro 530W :: 2x WD Raptor 74GB/10k rpm, RAID 0 :: ATI Radeon X1950XTX
 09/07/2004 03:21 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
jls1986
Senior Member

Posts: 218
Joined: 08/19/2004

yeah i tried that, it said my cpu was running negative temp
 09/07/2004 03:25 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
jls1986
Senior Member

Posts: 218
Joined: 08/19/2004

nevermind i just found out a program on the disk has temp monitoring, thanks though
 09/07/2004 11:38 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
MD - Moderator
Deployer of Mjölnir - House Keeping

Posts: 11102
Joined: 11/05/2003

QUOTE (jls1986 @ Sep 6 2004, 11:21 PM) yeah i tried that, it said my cpu was running negative temp
You need to change the reading type...mine will read negative if I choose diode instead or thermistor...give that a shot...

You'rs reads the diode IIRC..

Later

MD

-------------------------
The opinions expressed above do not represent those of Advanced Micro Devices or any of their affiliates.

Physics? Ha! This is clearly magic and devilry at work. Prepare firewood! We have witches to burn!


MODERATOR
 09/07/2004 11:42 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Silk_the_Absent1
Senior Member

Posts: 15221
Joined: 02/02/2004

Which Gigabyte board do you have? I use the GA-7S748-L with the F4 bios. I use EasyTune 4 for temp monitering, but DON'T use it for overclocking, too much can go wrong when overclocking from within windows. Also note that occasionally EasyTune 4 will misread fan speeds.

-Adam
Statistics
112018 users are registered to the AMD Processors forum.
There are currently 0 users logged in.

FuseTalk Hosting Executive Plan v3.2 - © 1999-2014 FuseTalk Inc. All rights reserved.



Contact AMD Terms and Conditions ©2007 Advanced Micro Devices, Inc. Privacy Trademark information