AMD Processors
Decrease font size
Increase font size
Topic Title: GeForce 6600GT OC and AMD Athlon 1600 issues
Topic Summary:
Created On: 09/10/2005 03:22 PM
Status: Read Only
Linear : Threading : Single : Branch
Search Topic Search Topic
Topic Tools Topic Tools
View similar topics View similar topics
View topic in raw text format. Print this topic.
 09/10/2005 03:22 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
leaver
Junior Member

Posts: 2
Joined: 09/10/2005

Hello everyone.

Note (Be warned I know absolutely nothing about computers)

Ok so here is my problem. My new GeForce 6600GT OC card does not seem to be working too well in my CPU. It renders the scenery graphics in games pretty good but it can not render the people or the weapons proper. They are missing large triangles ECT.

My CPU system is:

WinXP Pro
AMD Athlon XP1600+
Gigabyte GA-7DXR
512RAM DDR
450W power supply

I called nVidia tec support and they said it sounds like I need to upgrade my chipset drivers and bios/mother board drivers. After that it should work well they said. I proceeded to go to the AMD and Gigabyte sites but there are so many update choices to download I do not know what to do. Any help would be great people.

Here are the pages where I supposed to update my drivers from.

http://www.amd.com/us-en/Proce...chni...182_871,00.html' ">http://www.amd.com/us-en/Proce.../0,,30_182_871,00.html

http://www.gigabyte.com.tw/Tree/Tree_128.htm' ">http://www.gigabyte.com.tw/Tree/Tree_128.htm


Also some people have been telling me that the card will not work on my system because I need either more RAM or a faster processor and motherboard. Is this true? Is the 6600GT OC too much for my system.

Please someone guide me in the right direction.
 09/10/2005 05:04 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
jwsm
Senior Member

Posts: 491
Joined: 08/02/2004

Your motherboard uses a hybrid chipset(AMD761 northbridge and VIA southbridge). Your OS should already have the necessary drivers for both. Verify that they are properly and correctly installed. The chipset or platform drivers can also be found here' ">http://www.amd.com/us-en/Proce...0_182_871_2336,00.html(version 5.33 for 2000/XP) for the northbridge and here' ">http://www.viaarena.com/default.aspx?PageID=2 for the southbridge but do not install the agp driver in the via 4in1 package.

-------------------------
There are two kinds of people in the computing world.....those who have lost data, and those who will.
If your data is worth anything, back it up!
 09/10/2005 09:19 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
leaver
Junior Member

Posts: 2
Joined: 09/10/2005

Thanks for the info jwsm, i will update the drivers and see what happens.
Statistics
112018 users are registered to the AMD Processors forum.
There are currently 0 users logged in.

FuseTalk Hosting Executive Plan v3.2 - © 1999-2014 FuseTalk Inc. All rights reserved.



Contact AMD Terms and Conditions ©2007 Advanced Micro Devices, Inc. Privacy Trademark information