AMD Processors
Decrease font size
Increase font size
Topic Title: Compaq pc problem
Topic Summary:
Created On: 07/28/2005 03:13 AM
Status: Read Only
Linear : Threading : Single : Branch
Search Topic Search Topic
Topic Tools Topic Tools
View similar topics View similar topics
View topic in raw text format. Print this topic.
 07/28/2005 03:13 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
CHICO
Senior Member

Posts: 934
Joined: 10/07/2004

AMD XP 2400+
512MB PC2700 (i added a stick of 256MB, there's no BIOS beeps)
40GB
2 optical drives which are both working
9600 Pro (i'm using onboard video because i get no signal with the 9600 Pro)
ASUS board but not sure which model

I boot up the pc and all i get is a flashing cursor in the top left hand corner of the screen.

As soon as i press F1 the cursor goes away and the screen stays black until i turn off the pc.

I double checked to see if all cables were plugged in properly and they're.

There are no BIOS beeps or any other sound.

Any suggestions?

-------------------------
"you can do nothing about your situation, and you'll only make yourself feel worse. Live in the present, remember the past, and fear not the future, for it doesn't exsist and never shall. There is only now" -Saphira page 361, from Eldest by Christopher Paolini
 07/28/2005 03:52 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
bogey
Ardrid Returned

Posts: 5643
Joined: 03/25/2005

Have you tried each memory stick on its own? You can't get into the BIOS setup?
Is the graphics board still in the slot?

It would be useful to know which motherboard you have.

-------------------------
MSI K7N2 Delta2 LSR|35w XP-M2400 11x214 1.62V|2x512MB OCZ EL 2 2 2 11 2.9V|9600XT|Seasonic 350w
Abit AN7|XP-M2800 10.5x227 1.62V|2x512MB Mushkin XP4000 2 3 2 11 3.2V|9600XT|Seasonic 550w
Asus A7V600|XP-M2600 6-11x202 1.6V|2x512 Crucial PC3200 2.5 3 3 9 2.7V|PCI 32MB gfx|Corsair 450w
 07/28/2005 04:46 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
CHICO
Senior Member

Posts: 934
Joined: 10/07/2004

Here's an update on my compaq pc problem.

I tried each stick of ram on its own and still the same result.

I removed the 9600 Pro and still the same result.

I pressed ctrl+alt+delete and it brought me to a compact main screen and i had 2 options, 1 was to press F10 which is for system recovery and it brought me back to the screen with the flashing cursor. The other option was F1 which is to enter setup.

I pressed F1 and i was able to get into BIOS. In BIOS the boot device priority was wrong as it had the floppy as the first, the cdrom as the second, and the hard disk as the third. I changed them to as follows, hard disk, cdrom, and floppy.

I also found out why i wasn't getting a signal from the 9600 Pro, it was because onboard video was set to PCI so i changed it to AGP.

I exited BIOS and saved the changes as well.

I got the same screen with the flashing cursor and now i was going to call it a night but i decided to go back into BIOS as i might of overlooked an option.

I found a feature called "boot diagnostic screen" in BIOS and it was disabled so i enabled this option and exited and saved the changes from BIOS.

So now BIOS is detecting the CPU, ram, hd, keyboard and mouse but it won't go any further.

I pressed F1 to enter setup and it shows "Entering Setup" and it just hangs there.

This is how far i can go as of right now.

Any suggestions?

-------------------------
"you can do nothing about your situation, and you'll only make yourself feel worse. Live in the present, remember the past, and fear not the future, for it doesn't exsist and never shall. There is only now" -Saphira page 361, from Eldest by Christopher Paolini
 07/28/2005 05:05 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
bogey
Ardrid Returned

Posts: 5643
Joined: 03/25/2005

I would keep the boot order as it was: floppy,cd,hdd. If there is no disk in the floppy or cd drive, it will boot from the hard disk.

What's the Model number of the Compaq (I assume you mean Compaq). If we knew that we might find out what the motherboard is.

Try disconnecting the optical drives. How are the drives set up?
You should have the hdd as primary master and the two optical drives on the secondary channel; one master, one slave.

Does the board have on-board graphics? Is on-board graphics enabled?



-------------------------
MSI K7N2 Delta2 LSR|35w XP-M2400 11x214 1.62V|2x512MB OCZ EL 2 2 2 11 2.9V|9600XT|Seasonic 350w
Abit AN7|XP-M2800 10.5x227 1.62V|2x512MB Mushkin XP4000 2 3 2 11 3.2V|9600XT|Seasonic 550w
Asus A7V600|XP-M2600 6-11x202 1.6V|2x512 Crucial PC3200 2.5 3 3 9 2.7V|PCI 32MB gfx|Corsair 450w
 07/28/2005 05:20 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
CHICO
Senior Member

Posts: 934
Joined: 10/07/2004

Yes i mean Compaq but it's early in the morning and i haven't slept.

The hd is the primary master, and both optical drives are connected properly as well.

The board does have onboard video and i did enable it as well.

I pressed esc and now it shows "Loading Boot Menu....." but this just hangs as well.

I can't get back into BIOS now to check other settings.

Compaq pc' ">http://www.epinions.com/pr-Com...op/display_~full_specs

Problem solved, how you ask, i disconnected my Plextor dvd burner and my pc is now able to boot into windows. /blink.gif' border='0' style='vertical-align:middle' alt='blink.gif' />

-------------------------
"you can do nothing about your situation, and you'll only make yourself feel worse. Live in the present, remember the past, and fear not the future, for it doesn't exsist and never shall. There is only now" -Saphira page 361, from Eldest by Christopher Paolini
 07/28/2005 05:25 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
bogey
Ardrid Returned

Posts: 5643
Joined: 03/25/2005

/biggrin.gif' border='0' style='vertical-align:middle' alt='biggrin.gif' /> If on-board graphics is enabled, remove the graphics board.

Maybe get some sleep first. There's always tomorrow, or the day after. /biggrin.gif' border='0' style='vertical-align:middle' alt='biggrin.gif' />

-------------------------
MSI K7N2 Delta2 LSR|35w XP-M2400 11x214 1.62V|2x512MB OCZ EL 2 2 2 11 2.9V|9600XT|Seasonic 350w
Abit AN7|XP-M2800 10.5x227 1.62V|2x512MB Mushkin XP4000 2 3 2 11 3.2V|9600XT|Seasonic 550w
Asus A7V600|XP-M2600 6-11x202 1.6V|2x512 Crucial PC3200 2.5 3 3 9 2.7V|PCI 32MB gfx|Corsair 450w
 07/28/2005 05:30 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
CHICO
Senior Member

Posts: 934
Joined: 10/07/2004

I removed the 9600 Pro earlier as mentioned above but brought me back to the screen with the flashing cursor.

There's no tomorrow, or the day after, only the present. /wink.gif' border='0' style='vertical-align:middle' alt='wink.gif' />

-------------------------
"you can do nothing about your situation, and you'll only make yourself feel worse. Live in the present, remember the past, and fear not the future, for it doesn't exsist and never shall. There is only now" -Saphira page 361, from Eldest by Christopher Paolini
 07/28/2005 06:09 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
bogey
Ardrid Returned

Posts: 5643
Joined: 03/25/2005

I'm at a loss. Sorry. Have you tried contacting Compaq?

Maybe when everybody wakes up, you'll get the solution.

Good Luck!

-------------------------
MSI K7N2 Delta2 LSR|35w XP-M2400 11x214 1.62V|2x512MB OCZ EL 2 2 2 11 2.9V|9600XT|Seasonic 350w
Abit AN7|XP-M2800 10.5x227 1.62V|2x512MB Mushkin XP4000 2 3 2 11 3.2V|9600XT|Seasonic 550w
Asus A7V600|XP-M2600 6-11x202 1.6V|2x512 Crucial PC3200 2.5 3 3 9 2.7V|PCI 32MB gfx|Corsair 450w
Statistics
112018 users are registered to the AMD Processors forum.
There are currently 0 users logged in.

FuseTalk Hosting Executive Plan v3.2 - © 1999-2014 FuseTalk Inc. All rights reserved.



Contact AMD Terms and Conditions ©2007 Advanced Micro Devices, Inc. Privacy Trademark information