AMD Processors
Decrease font size
Increase font size
Topic Title: Sempron 145 and DDR3 1600MHz
Topic Summary:
Created On: 03/12/2012 04:39 AM
Status: Read Only
Linear : Threading : Single : Branch
Search Topic Search Topic
Topic Tools Topic Tools
View similar topics View similar topics
View topic in raw text format. Print this topic.
Answer This question was answered by Pro_, on Monday, March 12, 2012 1:35 PM

Answer:
Thank you very much .)
 03/12/2012 04:39 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Pro_
Lurker

Posts: 2
Joined: 03/11/2012

Hello,

I read that different Sempron processors have different memory controllers which effect the maximum speed of memory which can be used with the processor.

My question is, if Sempron 145 can run 1600Mhz DDR3 memory, without it will automatically clock down them to 1333MHz?

Note: My motherboard support DDR3 1600MHZ

Thank You.
 03/12/2012 12:51 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
go_for
Alpha Geek

Posts: 3217
Joined: 01/21/2006

It can run 1600MHz RAM, but default it at 1333MHz. To achieve 1600MHz you will have to overclock/manually set the RAM to 1600MHz (fsb/ram ratio).
If your board BIOS supports core unlocking you might want to try unlocking second core.

-------------------------
 03/12/2012 01:35 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Pro_
Lurker

Posts: 2
Joined: 03/11/2012

Answer Answer
Thank you very much .)
Statistics
112018 users are registered to the AMD Processors forum.
There are currently 0 users logged in.

FuseTalk Hosting Executive Plan v3.2 - © 1999-2014 FuseTalk Inc. All rights reserved.



Contact AMD Terms and Conditions ©2007 Advanced Micro Devices, Inc. Privacy Trademark information