AMD Processors
Decrease font size
Increase font size
Topic Title: Sempron 2600+ overclocking & memory timings
Topic Summary:
Created On: 04/14/2006 06:30 PM
Status: Read Only
Linear : Threading : Single : Branch
Search Topic Search Topic
Topic Tools Topic Tools
View similar topics View similar topics
View topic in raw text format. Print this topic.
 04/14/2006 06:30 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
ricardo2kn6
Member

Posts: 32
Joined: 01/01/2006

Hey guy's you've recently helped me out no end, i have my sempron running stable on a an A-bit NF8-V at 265 x 8 with the HT at 3x and the memory at 133 if i go any higher the thing just crashe, i'm pretty sure it's the memory that's causing the crash because i've had the same tell tail signs before! anyone can help i'd well impressed! Thanx,
Ricardo2kn6
 04/14/2006 06:48 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
zeppelinrox
Senior Member

Posts: 8484
Joined: 11/30/2005

if you have DDR400 memory, its underclocked at 177 mhz
if you have decent DDR400, the 166 divider would put it at 212 mhz which should be okay.

have you upped the voltage at all?

-------------------------


Overclocking Help and Links . Why DRM, BluRay and HD-DVD Blow Great tools-> OC Bible v1.52 and Guidemania v1.2
 04/15/2006 01:59 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
ricardo2kn6
Member

Posts: 32
Joined: 01/01/2006

quote:

Originally posted by: zeppelinrox
if you have DDR400 memory, its underclocked at 177 mhz
if you have decent DDR400, the 166 divider would put it at 212 mhz which should be okay.

have you upped the voltage at all?



Yes it runs fine at 265 x 8 with the devider at 166 any higher it crashes any ways of timing my memory to make it more stable? i have upped my core and memory voltage a tad but don't know how far to go! any suggestions? i want to get 2400mhz reliably really!
 04/15/2006 06:27 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
zeppelinrox
Senior Member

Posts: 8484
Joined: 11/30/2005

what's the vcore at now?
i'd say 1.55 would be safe...

also, drop the memory divider down to 133 while testing to see how high the cpu will go

-------------------------


Overclocking Help and Links . Why DRM, BluRay and HD-DVD Blow Great tools-> OC Bible v1.52 and Guidemania v1.2
 04/16/2006 05:21 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
ricardo2kn6
Member

Posts: 32
Joined: 01/01/2006

my v-core is a 1.52
 04/18/2006 11:47 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
ricardo2kn6
Member

Posts: 32
Joined: 01/01/2006

F/S/B :- 270
HTT :- 3x
mem devider :- 166 (216.3 Mhz)
V-Core 1.54
28.5 C Idle & 41.5 C under load (Prime 95 NOT MUCH RAM TEST)
DDR voltage 1.65

All is well and stable set to this .
 04/19/2006 12:03 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
zeppelinrox
Senior Member

Posts: 8484
Joined: 11/30/2005

thats pretty good
what kind of ram to you have?
is that the right voltage? 1.65.. or do you mean 2.65?

-------------------------


Overclocking Help and Links . Why DRM, BluRay and HD-DVD Blow Great tools-> OC Bible v1.52 and Guidemania v1.2
 04/19/2006 01:38 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
ricardo2kn6
Member

Posts: 32
Joined: 01/01/2006

quote:

Originally posted by: zeppelinrox
thats pretty good
what kind of ram to you have?
is that the right voltage? 1.65.. or do you mean 2.65?



Ha Ha, yeah sorry 2.65 but shows 2.7 in A-Bit EQ
I've just gone further and got 280 Fsb x8 put the temps up to 43.5 on prime 95 in cpuz 133 it says my V-core is 1.5 but it's higher than this in the bios 1.56 i think. My memory is 2x elixir 512 Mb DDR 400 Pc 3200 cl 3.0
Statistics
112018 users are registered to the AMD Processors forum.
There are currently 0 users logged in.

FuseTalk Hosting Executive Plan v3.2 - © 1999-2014 FuseTalk Inc. All rights reserved.



Contact AMD Terms and Conditions ©2007 Advanced Micro Devices, Inc. Privacy Trademark information