AMD Processors
Decrease font size
Increase font size
Topic Title: Video a Bit Choppy on my Sempron Mobile 3000
Topic Summary: need a few pointers on semprom Video issues
Created On: 02/04/2009 11:47 PM
Status: Read Only
Linear : Threading : Single : Branch
Search Topic Search Topic
Topic Tools Topic Tools
View similar topics View similar topics
View topic in raw text format. Print this topic.
 02/04/2009 11:47 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Bohanna
Junior Member

Posts: 1
Joined: 02/04/2009

Hey all ,, Hope this is the right place.
I am running a Averatec 3700 laptop with a Sempron 3000+ @ 1.80 Ghz and 1.46 gigs of ram
I have a onair GT high def USB tuner attatched to it. When I use the tuner in the High def mode 1920x1080 it is a Bit laggy/choppy. When it is operating the tuner The CPU runs between 85 and 100% constantly . When I use the channels that broadcast at 1280x720 it is fine. Is there any way I can get this thing to work better?? or are there any services I can turn off to make it smoother??
I have a dell 5000 with a P4 that has no problem doing this tumer but the sempron seems to be laboring a Bit too much. Is this par for the chip or is there some sort of driver update. please reply here or drop me a line at Stuffyhead1@aol.com
Many Thanks in advance
Bohanna
 03/17/2009 08:15 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
go_for
Alpha Geek

Posts: 3217
Joined: 01/21/2006

Which OS?

-Could try using RMClock to lock it to max. performance Profile for the time of the viewing
-If the laptop has wireless LAN, can disable that for the time of viewing
-Set RAM Command Rate to 1T by using A64Info
-install latest processor driver

-------------------------
Statistics
112018 users are registered to the AMD Processors forum.
There are currently 0 users logged in.

FuseTalk Hosting Executive Plan v3.2 - © 1999-2014 FuseTalk Inc. All rights reserved.



Contact AMD Terms and Conditions ©2007 Advanced Micro Devices, Inc. Privacy Trademark information