AMD Processors
Decrease font size
Increase font size
Topic Title: GTA 4 Porblems
Topic Summary: GTA 4 Porblems
Created On: 02/20/2010 07:02 AM
Status: Read Only
Linear : Threading : Single : Branch
Search Topic Search Topic
Topic Tools Topic Tools
View similar topics View similar topics
View topic in raw text format. Print this topic.
 02/20/2010 07:02 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Narasimha09
Lurker

Posts: 24
Joined: 09/05/2009

I brought GTA and installed recently.
When I open Grand theft Auto IV It is taking 3- 5 min to open,after opening the game,It is not moving, stuckup every 2 secs' and graphics are not at all clear pictures.

Below is My sytem configuration:

Processor : AMD sempron
Motherboard Model : MSI
Motherboard serial number : K9N6PGM2-V
RAM size :2 GB
Graphics memory :256 MB(Inbuilt with Mother board).

Please help me to solve this problem.

-------------------------
Regards
Narasimha
 02/20/2010 11:12 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Narasimha09
Lurker

Posts: 24
Joined: 09/05/2009

in continues to above problem.
while playing the GTA 4,GTA4.exe is taking 100% CPU usage because of this I am getting the problems mentioned above.

can you please help me on this.

-------------------------
Regards
Narasimha
 02/20/2010 11:14 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
slaveondope
Case Modder

Posts: 1592
Joined: 01/25/2010

the game says it requires a dual core cpu thats most likely why http://www.gta4.tv/article/789...requirements-revealed/

-------------------------
More Advanced Micro Devices than Intel
 02/20/2010 11:21 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
slaveondope
Case Modder

Posts: 1592
Joined: 01/25/2010

correction recommends a dual core here the minimum requirements http://en.kioskea.net/forum/af...-4-requirements

I dont think your integrated graphics is going to cut it combined with your cpu being min. too. Basically your running the bare min. and that always is going to tax your system hard

-------------------------
More Advanced Micro Devices than Intel
 02/22/2010 09:26 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Narasimha09
Lurker

Posts: 24
Joined: 09/05/2009

Please let us know the what is hardware I have to buy to play GTA 4 with out any errors/issues:

Below is my current hardware details:
Processor : AMD sempron (tm) 140 Processorr 2.71 Ghz.
Motherboard Model : MSI
Motherboard serial number : K9N6PGM2-V
RAM size :2 GB
Graphics memory :256 MB(Inbuilt with Mother board).

-------------------------
Regards
Narasimha
 02/24/2010 04:57 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
go_for
Alpha Geek

Posts: 3217
Joined: 01/21/2006

Think a HD5750 VGA card coupled with an Atlon II X4 605e or Athlon II X2 255, should get GTA4 going.

K9N6PGM2-V CPU support list

Note, that you may need to update your motherboard BIOS before changing CPU, depending on model.

EDIT: Think any Phenom II listed in the above link is a better choice.(price/performance)

Phenom II X3 Heka HD700EOCK3DGI 700e 200 2.40 1.5M 6M C2 65 7309v95.zip
Phenom II X3 Heka HD705EOCK3DGI 705e 200 2.50 1.5M 6M C2 65 7309v95.zip
Phenom II X3 Heka HDZ715WCJ3DGI z715 200 2.80 1.5M 6M C2 95 7309v95.zip
Phenom II X4 Deneb HD900EOCK4DGI 900e 200 2.40 2M 6M C2 65 7309v95.zip
Phenom II X4 Deneb HD905EOCK4DGI 905e 200 2.50 2M 6M C2 65 7309v95.zip
Phenom II X4 Deneb HD910EOCK4DGM 910e 200 2.60 2M 6M C3 65 7309v97.zip

-------------------------


Edited: 02/26/2010 at 11:23 AM by go_for
Statistics
112018 users are registered to the AMD Processors forum.
There are currently 0 users logged in.

FuseTalk Hosting Executive Plan v3.2 - © 1999-2014 FuseTalk Inc. All rights reserved.



Contact AMD Terms and Conditions ©2007 Advanced Micro Devices, Inc. Privacy Trademark information