AMD Processors
Decrease font size
Increase font size
Topic Title: sempron /KT600 help
Topic Summary:
Created On: 06/03/2005 01:59 AM
Status: Read Only
Linear : Threading : Single : Branch
Search Topic Search Topic
Topic Tools Topic Tools
View similar topics View similar topics
View topic in raw text format. Print this topic.
 06/03/2005 01:59 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
robertc623
Junior Member

Posts: 2
Joined: 06/03/2005

I have a sempron 2800 and Elite KT600 motherbaord. I am getting no video and the motherboard is beeping every 5-10 seconds. Help
 06/03/2005 02:16 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
AMD808
Moderator

Posts: 3771
Joined: 10/09/2004

We could use full system specs to go by... type of ram, power supply, etc.

First...

- Check out your RAM, and expansion cards, and verify they are properly seated in their appropriate slots.

- Check the heatsink fan, and verify it is placed correctly on the CPU, and not backwards. Processor and heatsink installation videos can be found here' ">http://www.amd.com/us-en/Proce..._869_4348^6678,00.html.

How many beeps are there every 5-10 seconds? One? Two? Are they long, or short beeps?

-------------------------
MODERATOR

The opinions expressed above do not represent those of Advanced Micro Devices or any of their affiliates.
 06/03/2005 02:22 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
bogey
Ardrid Returned

Posts: 5643
Joined: 03/25/2005

My pc barks at me when the monitor is incorrectly connected. You could check that for starters.

But as AMD808 says, a few more system details would be useful.

-------------------------
MSI K7N2 Delta2 LSR|35w XP-M2400 11x214 1.62V|2x512MB OCZ EL 2 2 2 11 2.9V|9600XT|Seasonic 350w
Abit AN7|XP-M2800 10.5x227 1.62V|2x512MB Mushkin XP4000 2 3 2 11 3.2V|9600XT|Seasonic 550w
Asus A7V600|XP-M2600 6-11x202 1.6V|2x512 Crucial PC3200 2.5 3 3 9 2.7V|PCI 32MB gfx|Corsair 450w
 06/03/2005 09:49 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
robertc623
Junior Member

Posts: 2
Joined: 06/03/2005

Thanks, here are the other specs

256MB (single module)
200GB Seagate Ultra ATA drive
300W power supply
Mad Dog AGP 128MB video card

System begins beeping after start up, no video display (thhe monitor flashes "no signal or cable disconnected"

Long beeps, every few seconds or so, continuous

I removed the video card, still beeps. How can I tell if it is a motherboard or memory? or something else?
 06/03/2005 10:33 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
bogey
Ardrid Returned

Posts: 5643
Joined: 03/25/2005

QUOTE(robertc623 @ Jun 3 2005, 05:49 AM)Thanks, here are the other specs

256MB (single module)
200GB Seagate Ultra ATA drive
300W power supply
Mad Dog AGP 128MB video card

System begins beeping after start up, no video display (thhe monitor flashes "no signal or cable disconnected"

Long beeps, every few seconds or so, continuous

I removed the video card, still beeps.  How can I tell if it is a motherboard or memory? or something else?
[right][snapback]430301[/snapback][/right]

Your 256 memory module - is it pc2100(ddr266), pc2700(ddr333) or pc3200(ddr400)?
The power supply - what are the AMPS values for each voltage rail? It tells you this on the psu casing.
Make sure the video card is well seated in its slot, and the cable is securely connected.

-------------------------
MSI K7N2 Delta2 LSR|35w XP-M2400 11x214 1.62V|2x512MB OCZ EL 2 2 2 11 2.9V|9600XT|Seasonic 350w
Abit AN7|XP-M2800 10.5x227 1.62V|2x512MB Mushkin XP4000 2 3 2 11 3.2V|9600XT|Seasonic 550w
Asus A7V600|XP-M2600 6-11x202 1.6V|2x512 Crucial PC3200 2.5 3 3 9 2.7V|PCI 32MB gfx|Corsair 450w
 06/03/2005 11:29 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
trinitro
Member

Posts: 75
Joined: 02/18/2005

If your MB has 2 power sockets (botht he 20 pin and the square 4 pin) make sure you have them both connected.

-------------------------
System 1: Pentium IV 640 on ECS915P, 2X512MB DDR2, 1X100G Maxtor Sata drive, 1X250 Maxtor ATA drive, Gforce 6800GS PCIe, Antec TruePower PS (380W).

System2: Athlon64 2800+ on Abit NF8, 2X512Mb PC3200 DDR, 1X80G WD SATA drive, 1X160 WD ATA drive, Gforce 5500 AGP, Antec TruePower PS (380W).
Statistics
112018 users are registered to the AMD Processors forum.
There are currently 0 users logged in.

FuseTalk Hosting Executive Plan v3.2 - © 1999-2014 FuseTalk Inc. All rights reserved.



Contact AMD Terms and Conditions ©2007 Advanced Micro Devices, Inc. Privacy Trademark information