AMD Processors
Decrease font size
Increase font size
Topic Title: windows server 2003 64bit HELP!
Topic Summary:
Created On: 06/17/2004 12:34 PM
Status: Read Only
Linear : Threading : Single : Branch
Search Topic Search Topic
Topic Tools Topic Tools
View similar topics View similar topics
View topic in raw text format. Print this topic.
 06/17/2004 12:34 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
chalk
Junior Member

Posts: 7
Joined: 05/10/2004

I downloaded the free software for this program from the windows websites and tried to install it for about 10 hours yesterday. I have dual opteron 250 with a tyan k8w motherboard and 500 watts power and 1.5 gigz ocs ram. I belive I meet all the requirements. the problem I am having is after the first blue screen it says computer now restartng, well, it doesnt I left it for over an hour, nothing. So I restarted it my self and the software began to install and in the first stage of installing devices it just frezzes up at 34-33 min left. I left it there for up to 6 hours and nothing. I tried this at least 4 times and I am about to throw my system off my blacony. I also order the exact cd of windows xp 64bit directly from the microsoft and I have the exact same problems. Please some one help me!!!!!!
 06/17/2004 12:47 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
pointreyes
Senior Member

Posts: 846
Joined: 10/07/2003

If you are using an ATi video card, try something different.

-------------------------
Diagram of Hardware Profile' ">http://members.dsl-only.net/~pointreyes/ga/hsystem.jpg

BSD Daemon Copyright 1988 by Marshall Kirk McKusick. All Rights Reserved.
 06/17/2004 12:56 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
chalk
Junior Member

Posts: 7
Joined: 05/10/2004

The video card I am using is a geforcefx5500 agp. Is this compatible. if not what video cards are. thanks
 06/17/2004 01:58 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Cuular
Junior Member

Posts: 17
Joined: 06/10/2004

What version of the bios are you using on the K8W? Is it at least the 1.02 version.

I found that until I upgraded to at least that version there were some problems.
 06/17/2004 02:09 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
chalk
Junior Member

Posts: 7
Joined: 05/10/2004

I have a pci wireless adapter card installed could this affect installion of windows software??? please help
 06/17/2004 11:01 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Cuular
Junior Member

Posts: 17
Joined: 06/10/2004

It could if there are not 64bit drivers for that card included with the OS. It could be stopping at that network resource trying to figure out what it is.

I recommend removing all unnecessary hardware before you try the install. Since it's beta software the less weird hardware it has to try and figure out the better off you are. Once the install happens then you can search and see if there are drivers for that OS for the unique hardware you have.
 06/18/2004 02:59 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
achillepaoloni
Member

Posts: 41
Joined: 01/24/2004

Hi, i've Windows 64 on three version, but i'm a MSDN subscriber.For my Opteron 142 i not have any problem; infact install it.Now, i've my pc with problem on MB SK8N and i cannot try newly, but send me your blue screen code and i try find the problem and solve it.The new version are two platform 32/64; if you see into Windows there's two version of Internet Explorer(32 and 64).For this your problem shall not easy to solve. See my instrunction
Achille

 06/18/2004 07:41 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
derGhostrider
Case Modder

Posts: 1465
Joined: 04/04/2004

Cuular is right: Try to remove everything that you don't need. Just left CPUs, memory and VGA inside and try to install again. If you can finish the installation that way add the removed hardware one by one to detect problems.

-------------------------
Regards,
  Ghostrider

·CPUs - 2*Opteron 246
·Mainboard - Tyan Thunder K8W S2885ANRF
·RAM - 4*Corsair TwinX1024RE-3200LL (4GB, 8*512MB, DDR400, 2-3-2)
·Graphics - HIS IceQ-II X800Pro
·HDD - Western Digital Raptor WD740GD, 74GB, 10k
·RAID - 3Ware 7850, 64bit PCI, 8chn hardware RAID
·RAID-HDDs - 5*WD800JB
·Optical - 1*SlimSize CD-ROM; 1*NEC7441 DVD-RW
·Sound - Creative SoundBlaster X-Fi Elite Pro

 06/18/2004 09:45 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
chalk
Junior Member

Posts: 7
Joined: 05/10/2004

tried all that still nothing I dont know know if the geforce5500 video card is waht is causing the prob. If it is what cards are compatible.
 06/18/2004 10:12 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Cuular
Junior Member

Posts: 17
Joined: 06/10/2004

I've successfully installed it on an ATI 9800Pro.

This weekend I'll be trying it on the X800XT.
Statistics
112018 users are registered to the AMD Processors forum.
There are currently 0 users logged in.

FuseTalk Hosting Executive Plan v3.2 - © 1999-2014 FuseTalk Inc. All rights reserved.



Contact AMD Terms and Conditions ©2007 Advanced Micro Devices, Inc. Privacy Trademark information