AMD Processors
Decrease font size
Increase font size
Topic Title: ASUS M2N MSI_DELUX Phenom II x4 problems.
Topic Summary: Couldnt find help for this problem anywhere else.
Created On: 01/19/2010 08:23 PM
Status: Read Only
Linear : Threading : Single : Branch
Search Topic Search Topic
Topic Tools Topic Tools
View similar topics View similar topics
View topic in raw text format. Print this topic.
 01/19/2010 08:23 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
siio
Newbie

Posts: 5
Joined: 01/19/2010

I just recently purchased the Phenom II 955 x4 3.2ghz processesor and i flashed my mobo to Bios 1701. Everything starts up great. But the speed of the processor core speed is only 803mhz. The 1701 bios update makes the phenom 2 compatible with my mobo so im not understanding why the speed is so so slow. i will post screens from CPU-Z so you see what i mean. I have a AMD X2 6400+ that i took out of my mobo for this new one and it ran both cores at 3.2ghz.


Im at a loss. i have no clue what to do at the moment. I see no reason for it to not work like it should. Other people who has done the same, report no problems, only the usb keyboard problem but thats easily fixed.

I think i made a mistake of not clearin CMOS before i put the processor in. Did i screw things up completely? This chip is suppose to be compatible but as you can see from the images its running super slow. Much slower than my duel core.

I m so sorry for the double post i clicked post twice with out paying attention.



 01/19/2010 10:13 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
siio
Newbie

Posts: 5
Joined: 01/19/2010

Im guessing nobody has a clue about the problem?
 01/20/2010 01:20 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
NemesisChild
ROGue Warrior

Posts: 2978
Joined: 11/28/2008

Classic Cool & Quiet sympton, just disable it in your bios.

-------------------------
Phenom II X6 1100T B.E.@ 4.26GHz
Corsair H70 Core Hydro
ASUS Crosshair V Formula
2x4GB G.Skill RipjawsX@ 1894MHz, 9-10-9-28
SLI: 2x EVGA GTX 570's@ 902/1804/2032
Creative SB X-Fi Xtreme Gamer
Corsair HX850W Modular
Cooler Master HAF 922
2x Win 7 Home Premium (x64)
 01/20/2010 02:22 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
aBg_rOnGak
Fanboi

Posts: 92
Joined: 04/23/2006

siio, your prob is settled or not?

-------------------------
PII X4 955BE UC 2.00GHz|MSI 770-C45|OCZ XTC 1333 4GB Kit|WDC Black 1TB|WDC Blue 500GB|Galaxy 8600 GT OCed OC Version|Xig. HDT S1283+Delta 190CFM Fan|TT V3 Black Ed. + 3 CM Long Life Fan|Samsung IDE DVD+-RW + DVD Combo
 01/20/2010 06:36 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
siio
Newbie

Posts: 5
Joined: 01/19/2010

No its not settled. My cool and quiet was already disabled. I did just about everything. On another forum i was told that my cpu wasn't compatible BUT the bios update is what makes it compatible. I changed CPU Multiplier to 16x and that started to show the cores running at 3.2 but CPU-Z still showed it at 803.7. Every game i have dropped in frames tremendously even highlighting desktop icons and opening the start menu slowed things down. So i went back to my AMD X2 6400+ processor and how everything's perfect.

I don't know what to do other than buy a new mother board. I really don't want to have to do that but i want to put this processor to use. I dont understand how other people were successful with there installation when i did the exact same thing they did very carefully. If anyone has any new ideas im all ears.
 01/20/2010 07:19 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
NemesisChild
ROGue Warrior

Posts: 2978
Joined: 11/28/2008

Sorry, but your ASUS board does NOT officially support the 955:

http://support.asus.com/cpusup...ge=en-us&model=M2N-SLI Deluxe&product=1&os=24

-------------------------
Phenom II X6 1100T B.E.@ 4.26GHz
Corsair H70 Core Hydro
ASUS Crosshair V Formula
2x4GB G.Skill RipjawsX@ 1894MHz, 9-10-9-28
SLI: 2x EVGA GTX 570's@ 902/1804/2032
Creative SB X-Fi Xtreme Gamer
Corsair HX850W Modular
Cooler Master HAF 922
2x Win 7 Home Premium (x64)
 01/20/2010 10:34 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
geezer_wheelz
Elite

Posts: 1462
Joined: 09/23/2006

Yup Nemesis is right, lots of guys have gotten the 940s to work on that model of board, but no one has had good luck with anything above the 940

Check this out for the issues with that model of board

-------------------------
Asus M4A79 Deluxe, Phenom II 940 BE, 20,770 3D06

Asus Moderator ~ My CPU Overheating Guide
 01/21/2010 10:23 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
siio
Newbie

Posts: 5
Joined: 01/19/2010

Ok thanks. Time for a new motherboard then. Atleast now ill be able to get it to work. thanks for the help
Statistics
112018 users are registered to the AMD Processors forum.
There are currently 0 users logged in.

FuseTalk Hosting Executive Plan v3.2 - © 1999-2014 FuseTalk Inc. All rights reserved.



Contact AMD Terms and Conditions ©2007 Advanced Micro Devices, Inc. Privacy Trademark information