AMD Processors
Decrease font size
Increase font size
Topic Title: Lazy Phenom. Help.
Topic Summary:
Created On: 12/31/2007 01:57 PM
Status: Read Only
Linear : Threading : Single : Branch
Search Topic Search Topic
Topic Tools Topic Tools
View similar topics View similar topics
View topic in raw text format. Print this topic.
 12/31/2007 01:57 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Domobomb
Junior Member

Posts: 10
Joined: 12/31/2007

Phenom is only running at half speed. Cool and Quiet is disabled.
PIC HERE

Edited: 12/31/2007 at 01:58 PM by Domobomb
 12/31/2007 08:45 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
kazgirl
Elite

Posts: 2480
Joined: 06/25/2007

Hi,

Its fairly obvious from the CPU-Z pic that the problem is the CPU Multiplier, it should be at x11 and not at x5.5 as it is currently showing with you.

Though that said I've noticed that CPU-Z has been quite buggy with Phenoms.

Try checking the CPU Mulitplier in your BIOS to make sure its set correctly at x11

Best wishes

Kaz

-------------------------

3DMark06 = 20717 / 3DMark Vantage = P13618 / My Overclock Guide / My Troubleshooting Guide

Edited: 12/31/2007 at 08:46 PM by kazgirl
 12/31/2007 10:03 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Domobomb
Junior Member

Posts: 10
Joined: 12/31/2007

Thing is, I can't acces the multi. BIOS 1202 for the ASUS M2N-E wiped the setting out.

Everything is on auto. Cool and Quiet is disabled. I'm getting 6K in 3DMark06, which is about 3.5k worse then what I got with my X2 4200+ on the same set up.

It sucks...
 01/01/2008 12:12 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
kazgirl
Elite

Posts: 2480
Joined: 06/25/2007

Yeah I know tell me about it,

Its the same thing everywhere plagueing Phenom at the moment, really, REALLY, crappy BIOS support.

The Mobo manufacturers have really messed up hugely, there are some signs that BIOS' are starting to improve, but so far its been a painfully slow ordeal, and even then there are still problems.

Makes you wonder if Intel have given them all a backhander to screw with the Phenom launch...!!!!

-------------------------

3DMark06 = 20717 / 3DMark Vantage = P13618 / My Overclock Guide / My Troubleshooting Guide

Edited: 01/01/2008 at 12:13 AM by kazgirl
 01/02/2008 01:37 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Domobomb
Junior Member

Posts: 10
Joined: 12/31/2007

**ATTENTION**

I have solved my problem. Enabling C&Q fixes the problem. CPU-Z reprts 2.2 GHz, as it should. AMD Power Monitor also reports the correct speeds. It's really stupid actually. Weird how C&Q was kind'a of inversed.
Statistics
112018 users are registered to the AMD Processors forum.
There are currently 1 users logged in.

FuseTalk Hosting Executive Plan v3.2 - © 1999-2014 FuseTalk Inc. All rights reserved.



Contact AMD Terms and Conditions ©2007 Advanced Micro Devices, Inc. Privacy Trademark information