AMD Processors
Decrease font size
Increase font size
Topic Title: AMD AHCI Compatable Raid Drivers
Topic Summary:
Created On: 02/07/2009 09:27 AM
Status: Read Only
Linear : Threading : Single : Branch
Search Topic Search Topic
Topic Tools Topic Tools
View similar topics View similar topics
View topic in raw text format. Print this topic.
 02/07/2009 09:27 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
smeyers2
Junior Member

Posts: 2
Joined: 02/07/2009

Norton Ghost 14.0 cannot find my Sata drives in my HP m9515y desktop with AMD Phenom X4 9850 Quad Core Processor. Norton says I need the following;

AMD AHCI Compatible Raid Controller
Wan Miniport (SSTP)
AMD Raid Console

I am currently bouncing back and forth between Norton (go to HP) and HP (go to Norton).

All I would like to do is to be able to back up my system. I tryed Acronis and got an error message, something about a Lenux Cournel (s). So I then tryed Ghost, and now this is not working !

Any help would be much appreciated !

-------------------------
Thank You, Have A Nice Day !
 02/07/2009 01:11 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
smeyers2
Junior Member

Posts: 2
Joined: 02/07/2009

Originally posted by: smeyers2

Norton Ghost 14.0 cannot find my Sata drives in my HP m9515y desktop with AMD Phenom X4 9850 Quad Core Processor. Norton says I need the following;



AMD AHCI Compatible Raid Controller

Wan Miniport (SSTP)

AMD Raid Console



I am currently bouncing back and forth between Norton (go to HP) and HP (go to Norton).



All I would like to do is to be able to back up my system. I tryed Acronis and got an error message, something about a Lenux Cournel (s). So I then tryed Ghost, and now this is not working !



Any help would be much appreciated !


I should clearify... Ghost finds the hard drives in Windows Vista 64 bit mode... but in the System Recovery mode... cannot find.

-------------------------
Thank You, Have A Nice Day !
 02/08/2009 01:31 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
kazgirl
Elite

Posts: 2480
Joined: 06/25/2007

Bit more info needed first of all...!!

Can you give us your full system specs...??

You may want to make a signature and add it to your profile, it saves a lot of time and people can see exactly the specs of the PC that they are trying to help with..!!

It needn't be a picture like mine a simple text signature with all the relevant information is fine.

That being said...!!

How many HDD's have you got installed..??

Have you got a RAID array setup...???

When your trying to backup what HDD's are you trying to backup and to where, and how...i.e. C: Drive from HDD 1 (RAID-0 2 hdd's) to networked PC via LAN/WAN etc.

Form the messages you mention it seems that Ghost is thinking your trying to backup over a wireless network hence it asking for the WAN driver, and seems to be having problems in finding your drives as its in a RAID array..!!

I have used Acronis before without any problems to do a network backup of my RAID array on a Phenom 9950 and Vista Home Premium 64-bit.. PC...!!

Can you describe the steps you take when trying to use Acronis...??

-------------------------

3DMark06 = 20717 / 3DMark Vantage = P13618 / My Overclock Guide / My Troubleshooting Guide
 02/08/2009 01:34 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
bnborg
Driod

Posts: 179
Joined: 09/25/2007

Your computer has MSI motherboard MS-7548, with AMD/ATI 780G chipset. See: http://h10025.www1.hp.com/ewfr...s=2100&product=3867599

This is a proprietary design and you won't find it at MSI. Download the SB drivers from http://ati.amd.com/support/driver.html.

Select your OS, integrated/mainboard, and HD 3200.

After the drivers are installed, the "AMD AHCI Compatible Raid Controller" and "AMD Raid Console" devices will be in Device Manager.

I don't know how to make Ghost aware of them, however.

-------------------------
Two each: Phenom II x6 1090T on MSI 870A-G-54 with 16 GB DDR3 and Windows Server 2008 R2 x64

Two each: Asroch E350M1 with 8 GB DDR2

Athlon II x4 630 on Gigabyte GA-870A-UD3 with 16 GB DDR3 and Windows 7 x64

Edited: 02/08/2009 at 01:43 PM by bnborg
 02/08/2009 07:32 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
enderandrew
Junior Member

Posts: 19
Joined: 02/08/2009

BTW, you can probably boot to a Clonezilla CD, and the Linux kernel should automatically have the right driver. Clonezilla is a free, open source alternative to Ghost.

-------------------------
http://fake-barack.blogspot.com
Statistics
112018 users are registered to the AMD Processors forum.
There are currently 0 users logged in.

FuseTalk Hosting Executive Plan v3.2 - © 1999-2014 FuseTalk Inc. All rights reserved.



Contact AMD Terms and Conditions ©2007 Advanced Micro Devices, Inc. Privacy Trademark information