AMD Processors
Decrease font size
Increase font size
Topic Title: I Want buy a new system
Topic Summary:
Created On: 01/04/2008 06:08 AM
Status: Read Only
Linear : Threading : Single : Branch
Search Topic Search Topic
Topic Tools Topic Tools
View similar topics View similar topics
View topic in raw text format. Print this topic.
 01/04/2008 06:08 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
aboooddeth
Member

Posts: 30
Joined: 11/06/2007

I want to buy motherbaord asus Asus M2N32-SLI Deluxe/Wireless Edition (Socket AM2)

and Phenom processor AMD HD9500WCGDBOX Phenom 9500 Quad Core Processor 2.2GHz 4MB cache 95W Thermal Design Power Processor

Is there any Troubleshooting for these things ?
 01/04/2008 08:09 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
kazgirl
Elite

Posts: 2480
Joined: 06/25/2007

Hi there,

I have the setup you are thinking of getting, it works OK, not brilliant, just OK as far as I am concerned.... maybe things will improve over time as better BIOS support becomes available.

I got slightly better performance from the 6400+ than I do with the Phenom 9500.

If you are buying a new mobo, I would recommend that you get an AM2+ mobo, like the M3A series from ASUS for example.

Also I would consider getting the 9600 Black Edition which will be available before long, or wait for the newer Phenoms without the TLB errata which wil have different model no's like 9550 etc...

Good luck with your new build.

Kaz

-------------------------

3DMark06 = 20717 / 3DMark Vantage = P13618 / My Overclock Guide / My Troubleshooting Guide
 01/05/2008 07:56 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
aboooddeth
Member

Posts: 30
Joined: 11/06/2007

thanx kazgirl what time released the new phenom
 01/06/2008 02:38 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
HELLSPAWN76
B1FF

Posts: 121
Joined: 05/10/2007

I have a BIOSTAR TA690G AM2 Micro ATX and was wondering if Phenom would be an option on this board ? And if support for this AM2 board will be available further ahead for Phenom. Any news would be apreciated

-------------------------
MY PC AMD Athlon X4 4800+ 2.9Ghz Toledo /Zalman CNPS9500/Asus A8N-SLI SE Socket 939/ 2X1 GB DDR 4000 OCZ Platinum/Hitachi HD 80GB , Maxtor 160 GB HD/ 2 x Optiarc DVD RW/EVGA Nvidia 7950GX2 /Win XP/22in ViewSonicvx2235wm/

AMD X4 630 3.5GHZ/ 2 X 2GB DDR2 800+ ADATA VITESTA / WD HD 160GB/ 1 X DVD BURNER/ 2 XFX ATI 4770 512MB OC 900/1000 / MSI K9A2 CF 790X/OCZ 700W PSU
 01/08/2008 02:21 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
flagrant99
Junior Member

Posts: 3
Joined: 01/08/2008

Yeah I want to know as well since I also have the Biostar TA690G. I have sent biostar 2 emails and still haven't gotten a response. I did notice however the Toms Hardware has an interesting article up on the issue and they point out that the ASUS version carrying the amd 690G chipset DOES support phenom. I guess I'll just have to keep checking. If anybody hears anything post it here please.
thx.

Edited: 01/08/2008 at 09:59 PM by flagrant99
 01/10/2008 11:22 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
flagrant99
Junior Member

Posts: 3
Joined: 01/08/2008

I called BIOSTAR and the answer is No. The latst firmware R69AMC13.BST does NOT add support for phenom. As to support in the future it did NOT sound likely.
 01/11/2008 06:23 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
HELLSPAWN76
B1FF

Posts: 121
Joined: 05/10/2007

ok thanks for the info , I orderd a AMD 5000+ Black ed at new egg for 99.99 , should be ok for the moment

-------------------------
MY PC AMD Athlon X4 4800+ 2.9Ghz Toledo /Zalman CNPS9500/Asus A8N-SLI SE Socket 939/ 2X1 GB DDR 4000 OCZ Platinum/Hitachi HD 80GB , Maxtor 160 GB HD/ 2 x Optiarc DVD RW/EVGA Nvidia 7950GX2 /Win XP/22in ViewSonicvx2235wm/

AMD X4 630 3.5GHZ/ 2 X 2GB DDR2 800+ ADATA VITESTA / WD HD 160GB/ 1 X DVD BURNER/ 2 XFX ATI 4770 512MB OC 900/1000 / MSI K9A2 CF 790X/OCZ 700W PSU
 01/11/2008 11:38 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
flagrant99
Junior Member

Posts: 3
Joined: 01/08/2008

Yeah I just ordered the same chip. That chip is supposed to overclock ez. Should be fun.
Statistics
112018 users are registered to the AMD Processors forum.
There are currently 0 users logged in.

FuseTalk Hosting Executive Plan v3.2 - © 1999-2014 FuseTalk Inc. All rights reserved.



Contact AMD Terms and Conditions ©2007 Advanced Micro Devices, Inc. Privacy Trademark information