AMD Processors
Decrease font size
Increase font size
Topic Title: Is there a mobile Athlon 4 - 2.0 Ghz
Topic Summary:
Created On: 11/11/2003 11:29 AM
Status: Read Only
Linear : Threading : Single : Branch
Search Topic Search Topic
Topic Tools Topic Tools
View similar topics View similar topics
View topic in raw text format. Print this topic.
 11/11/2003 11:29 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
mdsoren
Junior Member

Posts: 2
Joined: 11/11/2003

I bought a laptop on eBay and the seller claimed it was a 2.0Ghz mobile Athlon 4, but I cannot verify that model CPU even exists. According to the laptop manufacturer (Sony), this model came with a mobile Athlon 4 - 1.2Ghz CPU.

Am I getting a snow job from the seller?

The specs from the unit say it has a "Family 6 Model 6 Step 2 ~1200Mhz" processor... what is that?!

Any assistance would be appreciated as I am getting ready to file a fraudulent representation claim with eBay against this seller if he has posted a misleading description of this unit.

TIA,
MDS
 11/11/2003 11:41 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
WoolyMammoth
Member

Posts: 40
Joined: 11/07/2003

Family 6 Model 6 - means that this is a Palomino (0.18 micron) with 256kB of L2 also known as Athlon 4 (ie. the mobile precursor to the Athlon XP)

AFAIK the Athlon 4 family topped out at 1400 MHz (1600+) and then Thoroughbred (0.13 micron) took over.

You've got an Athlon 4 1200 MHz, so looks like you have got grounds for your claim.

Wooly
 11/11/2003 11:56 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Greyhound
Senior Member

Posts: 5449
Joined: 10/07/2003

The Athlon 4 was the predecessor of AMD's current Mobile-CPU line, the Athlon XP-M family.

QUOTE The specs from the unit say it has a "Family 6 Model 6 Step 2 ~1200Mhz" processor... what is that?!
This is a Palomino-core CPU, so it's an Athlon 4(the AXP-M uses either a T-Bred or Barton-core, IIRC). Since it is clocked at 1200MHz, it's rating should be 'Athlon 4 1400+', i think.
It is possible that there was an Athlon 4 2000+(i don't really know), but there is no Athlon 4 that is actually clocked at 2GHz.
The rating 2000+ gets often confused with a real 2.0GHz clockspeed...still, there is no way IMO a 1.2GHz Athlon 4 would get a 2000+ rating.

-------------------------
The opinions expressed above do not represent those of Advanced Micro Devices or any of their affiliates.

<center><font color=red>MODERATOR</center></font>

AMD Athlon 64 X2 6000+ 89W :: Asus M2N32SLI Deluxe :: 2x1024MB Muskin XP2-6400 DDR2-800 :: BeQuiet! Darkpower Pro 530W :: 2x WD Raptor 74GB/10k rpm, RAID 0 :: ATI Radeon X1950XTX
 11/11/2003 11:11 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
mdsoren
Junior Member

Posts: 2
Joined: 11/11/2003

Thank you WoolyMammoth & Greyhound. I suspected that, but could not find it spelled out this clearly anywhere on the AMD site.

Thanx again,
MDS
 11/12/2003 03:29 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
mike2507
Junior Member

Posts: 2
Joined: 11/12/2003

JUST A FAST NOTE FROM SOME ONE RECENTLY BEEN WERE YOUR AT AND DID A LOT OF RESEARCH. I GOT THE AMD2000+ PROMISED TO DO A 2.2 GIG . LOL I GET A 1.668-1.7. THE UP SIDE IS THE GUY WHO PUT IT IN PUT IN A COOLING SYSTEM YAY IT DID A MELT DOWN IN 3 MONTHS AND I ENDED UP WITH A 2500+ CPU W/ A UP GRADED MOTHER BOARD. BUT I AM STILL AT 1.8 -1.86 GIG ON THE CPU.
GOOD LUCK
MIKE
Statistics
112018 users are registered to the AMD Processors forum.
There are currently 0 users logged in.

FuseTalk Hosting Executive Plan v3.2 - © 1999-2014 FuseTalk Inc. All rights reserved.



Contact AMD Terms and Conditions ©2007 Advanced Micro Devices, Inc. Privacy Trademark information