AMD Processors
Decrease font size
Increase font size
Topic Title: Old Duron Processor
Topic Summary:
Created On: 02/23/2004 01:42 PM
Status: Read Only
Linear : Threading : Single : Branch
Search Topic Search Topic
Topic Tools Topic Tools
View similar topics View similar topics
View topic in raw text format. Print this topic.
 02/23/2004 01:42 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
illinger
Junior Member

Posts: 2
Joined: 02/23/2004

I would need specs on an older Duron processor
On the black sticker is written :

AMD Duron
DHD1600LV1C T806165200982
MIHUB0338SPMW 1999 AMD

What processor is this ?
What is the FSB speed ?
Is there a datasheet short-cut ?

Thanks a lot

Christian
 02/23/2004 01:50 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Greyhound
Senior Member

Posts: 5449
Joined: 10/07/2003

QUOTE What processor is this ?
It's a Duron, model 8('Applebred' - 1.5V Vcore, 85°C max temp, 64KB L2-cache.
It is not very old, the 'Applebred'-Durons were released only last year - yours was made in 2003, week 38
Basically, an 'Applebred'-Duron is just a 'Thoroughbred'-Athlon XP with part of its L2-cache disabled.
QUOTE What is the FSB speed ?
133MHz(DDR266)
QUOTE Is there a datasheet short-cut ?
Yup. Go here' ">http://www.amd.com/us-en/asset...nd_tech_docs/25848.PDF

-------------------------
The opinions expressed above do not represent those of Advanced Micro Devices or any of their affiliates.

<center><font color=red>MODERATOR</center></font>

AMD Athlon 64 X2 6000+ 89W :: Asus M2N32SLI Deluxe :: 2x1024MB Muskin XP2-6400 DDR2-800 :: BeQuiet! Darkpower Pro 530W :: 2x WD Raptor 74GB/10k rpm, RAID 0 :: ATI Radeon X1950XTX
 02/23/2004 02:36 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
illinger
Junior Member

Posts: 2
Joined: 02/23/2004

Thanks a lot

And do you think it shoud work on a motherboard
on which a Atlon-XP-2000+ is running ?

Best regards,

Christian
 02/23/2004 02:45 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Greyhound
Senior Member

Posts: 5449
Joined: 10/07/2003

QUOTE And do you think it shoud work on a motherboard
on which a Atlon-XP-2000+ is running ?
It should work without problems - you might need to update your BIOS to the latest version for the CPU to be recognized properly...but that is more of a cosmetic thing(i.e. it won't affect performance/stability in any way).

-------------------------
The opinions expressed above do not represent those of Advanced Micro Devices or any of their affiliates.

<center><font color=red>MODERATOR</center></font>

AMD Athlon 64 X2 6000+ 89W :: Asus M2N32SLI Deluxe :: 2x1024MB Muskin XP2-6400 DDR2-800 :: BeQuiet! Darkpower Pro 530W :: 2x WD Raptor 74GB/10k rpm, RAID 0 :: ATI Radeon X1950XTX
Statistics
112018 users are registered to the AMD Processors forum.
There are currently 0 users logged in.

FuseTalk Hosting Executive Plan v3.2 - © 1999-2014 FuseTalk Inc. All rights reserved.



Contact AMD Terms and Conditions ©2007 Advanced Micro Devices, Inc. Privacy Trademark information