AMD Processors
Decrease font size
Increase font size
Topic Title: Duron 1600 / acorp motherboard
Topic Summary:
Created On: 12/09/2003 03:47 AM
Status: Read Only
Linear : Threading : Single : Branch
Search Topic Search Topic
Topic Tools Topic Tools
View similar topics View similar topics
View topic in raw text format. Print this topic.
 12/09/2003 03:47 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
gimle007
Junior Member

Posts: 1
Joined: 12/09/2003

I am thinking of buying an amd duron 1600 and a acorp 7kma1 motherboard... will it work together????
 12/09/2003 05:05 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Greyhound
Senior Member

Posts: 5449
Joined: 10/07/2003

The acorp 7KMA1 uses the VIA KM133 chipset which supports only a 100MHz FSB, while the new 'Applebred'-Durons(the 1600 you want is an 'Applebred' run a 133MHz FSB - so no, they won't work together.

If you're buying a new mobo, i would strongly recommend against buying such an outdated board anyways.
If you need integrated video, i would recommend a Nvidia NForce2 IGP(very nice) or VIA KM400(not as fast/good as the NForce, but cheaper)-based mobo.

There are alot of mobos with the aforementioned chipsets, for example the MSI K7N2G-L(NForce2 IGP) or Asus A7V8X-MX(VIA KM400).

-------------------------
The opinions expressed above do not represent those of Advanced Micro Devices or any of their affiliates.

<center><font color=red>MODERATOR</center></font>

AMD Athlon 64 X2 6000+ 89W :: Asus M2N32SLI Deluxe :: 2x1024MB Muskin XP2-6400 DDR2-800 :: BeQuiet! Darkpower Pro 530W :: 2x WD Raptor 74GB/10k rpm, RAID 0 :: ATI Radeon X1950XTX
Statistics
112018 users are registered to the AMD Processors forum.
There are currently 0 users logged in.

FuseTalk Hosting Executive Plan v3.2 - © 1999-2014 FuseTalk Inc. All rights reserved.



Contact AMD Terms and Conditions ©2007 Advanced Micro Devices, Inc. Privacy Trademark information