AMD Processors
Decrease font size
Increase font size
Topic Title: Win XP not recognizing Duron 1200
Topic Summary:
Created On: 06/04/2004 04:05 PM
Status: Read Only
Linear : Threading : Single : Branch
Search Topic Search Topic
Topic Tools Topic Tools
View similar topics View similar topics
View topic in raw text format. Print this topic.
 06/04/2004 04:05 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
kmassner
Junior Member

Posts: 2
Joined: 06/04/2004

I've got a Soyo K7VEMPRO with a Duron 1200 CPU. FSB is set to 200. Bios (somewhat) correctly identifies the CPU as an Athlon 1200. However, Windows says its an "Unknown CPU Type" (but correctly identifies the speed). How do I get the operating system to correctly id the CPU? The system functions, it just seems very sluggish, even for a Duron 1200. I've upgraded the Bios to no avail.

Any thoughts would be welcome.
 06/04/2004 09:46 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Charlie22911
Voodoo Programmer

Posts: 3278
Joined: 04/09/2004

ive seen a computer identify a celiron as a pentuimII,so as long as its running at its proper speed youshouldent have a problem .
how much ram is in your system?

-------------------------
Desktop:
Phenom II x6 1055T @ 4GHz | 4x2GB Patriot DDR3 1600 @ 2000 | 3x AMD Radeon HD6970 Crossfire

Laptop:
Core i7 2960xm @ 4.2Ghz | 4x4GB Kingston DDR3 1866 | 2x GTX 580m SLI OC 725/1450/1500
 06/05/2004 07:49 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
kmassner
Junior Member

Posts: 2
Joined: 06/04/2004

I've got 384 MB of memory.

It just seems like the machine is sluggish, so I was wondering if the OS failing to recognize the CPU was a factor.
 06/06/2004 01:46 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Charlie22911
Voodoo Programmer

Posts: 3278
Joined: 04/09/2004

have you ever defraged your hard drive?also after your cpu has been under a hevy load for a while(like gameing),reboot into cmos and check the temps.
post them here .


Charlie.

-------------------------
Desktop:
Phenom II x6 1055T @ 4GHz | 4x2GB Patriot DDR3 1600 @ 2000 | 3x AMD Radeon HD6970 Crossfire

Laptop:
Core i7 2960xm @ 4.2Ghz | 4x4GB Kingston DDR3 1866 | 2x GTX 580m SLI OC 725/1450/1500
 06/06/2004 05:36 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
-Milt-
Senior Member

Posts: 1722
Joined: 03/15/2004

kmassner,

Run WCPUID, (or CrystalCPUID,) to get all the gory the details about what CPU you currently have in there, and exactly what speed it is running...

WCPUID is available for free here http://www.h-oda.com/' ">http://www.h-oda.com/

CrystalCPUID is available free, from this page http://crystalmark.info/?lang=en' ">http://crystalmark.info/?lang=en

-------------------------
Here is my new PCChips M848A' ">http://img.photobucket.com/alb...2_T-2-3-3-6-2_M848.jpg v2.1, with a 1700+ @ 2411 MHz, and my trusty old PCChips M810L' ">http://members.lycos.co.uk/mmm...00MHz_Sandra_tests.jpg v7.1A, with a Barton 2500+ @ over 3500+. Some of my fancy cars are on this pag
Statistics
112018 users are registered to the AMD Processors forum.
There are currently 0 users logged in.

FuseTalk Hosting Executive Plan v3.2 - © 1999-2014 FuseTalk Inc. All rights reserved.



Contact AMD Terms and Conditions ©2007 Advanced Micro Devices, Inc. Privacy Trademark information