AMD Processors
Decrease font size
Increase font size
Topic Title: CPU voltage compatibility
Topic Summary:
Created On: 11/12/2003 09:26 AM
Status: Read Only
Linear : Threading : Single : Branch
Search Topic Search Topic
Topic Tools Topic Tools
View similar topics View similar topics
View topic in raw text format. Print this topic.
 11/12/2003 09:26 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
mercury
Junior Member

Posts: 3
Joined: 10/19/2003

Interested in putting an AMD K5 PR166ABR with 3.52V (one source indicates the "B" in "PR166ABR" means this AMD is an early K5 with single voltage) into a Compaq Presario 9546.

This Presario has a single voltage MoBo rated for 3.3V.
It also has FSB jumpers for 50, 40, 60 and 66 Mhz.
And, clock multipliers of 1.5, 2.0, 2.5 and 3.0.
Should I set these for the obvious 66 & 2.5 to run the PR166.

And, what about the voltage? Are these close enough (3.3V MoBo with a 3.52V CPU) to be compatible?

Any other cautions, limitations or encouragements?

Other markings on the AMD include:
C9719GPC
1996
66 Mhz Bus 3.52V
Malaysia

And the MoBo is IDed with replacement number 214079-001.
Compaq actually calls this a System Board, not a MoBo.

Finally, anyone with a 3.3V, single voltage, Intel 166 Mhz CPU that wants to trade should speak right up.

thanks, mercury
 11/13/2003 12:44 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Greyhound
Senior Member

Posts: 5449
Joined: 10/07/2003

QUOTE Q: I need to purchase a computer now, but would like to be able to upgrade to a AMD-K5 processor in the future. I understand it is pin compatible with the Pentium. Which, if any, currently produced motherboards will be able to run the AMD-K5 ?
A: The AMD-K5 is designed to be 100% bus compatible with the Intel Pentium CPUs. The AMD-K5 does not include the APIC logic so will only directly support single processor systems. For multiple processor systems the chip set on the motherboard will need to support this mode.

Any motherboard which properly supports the Intel Pentium should support the AMD-K5. However, a BIOS upgrade may be required to properly recognize the AMD-K5.



This is what AMD's FAQs state regarding K5-compatibility.
So i think it should work The x2.5 multiplier setting is correct, too(even tho the K5 runs only at 116MHz, it will interpret a x2.5 multiplier as x1.75 and run at its rated speed)

-------------------------
The opinions expressed above do not represent those of Advanced Micro Devices or any of their affiliates.

<center><font color=red>MODERATOR</center></font>

AMD Athlon 64 X2 6000+ 89W :: Asus M2N32SLI Deluxe :: 2x1024MB Muskin XP2-6400 DDR2-800 :: BeQuiet! Darkpower Pro 530W :: 2x WD Raptor 74GB/10k rpm, RAID 0 :: ATI Radeon X1950XTX
Statistics
112018 users are registered to the AMD Processors forum.
There are currently 0 users logged in.

FuseTalk Hosting Executive Plan v3.2 - © 1999-2014 FuseTalk Inc. All rights reserved.



Contact AMD Terms and Conditions ©2007 Advanced Micro Devices, Inc. Privacy Trademark information