AMD Processors
Decrease font size
Increase font size
Topic Title: Reformatted Windows...now need ethernet driver
Topic Summary:
Created On: 12/29/2005 07:53 PM
Status: Read Only
Linear : Threading : Single : Branch
Search Topic Search Topic
Topic Tools Topic Tools
View similar topics View similar topics
View topic in raw text format. Print this topic.
 12/29/2005 07:53 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
agc525
Junior Member

Posts: 4
Joined: 12/29/2005

Hey all,

I recently had to reformat/reinstall windows xp on my AMD Athlon 64 3000+. Now I need to reinstall all of the drivers, but am unable to connect to the internet in the first place. When I try to set up a new network connection (my cable modem is connected to my netgear router, which distributes it to 4 computers) it says I need to install a network driver. I do not have any CD's containing these drivers because my computer was custom build by a friend. Where can I get the correct ethernet network driver for my computer? I have been searching all day! Thank you very much! /smile.gif' border='0' style='vertical-align:middle' alt='smile.gif' />

- agc525
 12/29/2005 08:18 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
bp1019
Senior Member

Posts: 2434
Joined: 08/24/2005

What mobo is it? They should have the driver on their website.

-------------------------

-Proud owner of a DFI because chicks dig "Big" OCs
Repsgaminglounge
 12/29/2005 08:37 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
agc525
Junior Member

Posts: 4
Joined: 12/29/2005

QUOTE(bp1019 @ Dec 29 2005, 07:18 PM)What mobo is it?  They should have the driver on their website.
[right][snapback]578729[/snapback][/right]


I'm sorry, I don't know what mobo refers to. Can you clarify?
 12/29/2005 08:40 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
bp1019
Senior Member

Posts: 2434
Joined: 08/24/2005

What Motherboard do you have?

-------------------------

-Proud owner of a DFI because chicks dig "Big" OCs
Repsgaminglounge
 12/30/2005 12:09 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
agc525
Junior Member

Posts: 4
Joined: 12/29/2005

Took me awhile to find it...I ended up just opening my computer. It says "made by Chaintech". So I guess the answer is I have a Chaintech mobo. I just searched and found this but I don't know what to make of it.

http://www.chaintechusa.com/tw...nloa...te.asp?DCSNo=15' ">http://www.chaintechusa.com/tw...l_SubCate.asp?DCSNo=15

I think I'm close.

edit: I just found specifically its a VNF4 Ultra
 12/30/2005 12:42 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
bp1019
Senior Member

Posts: 2434
Joined: 08/24/2005

Then you need to download and install the driver (dated 6/20/2005 for Win 2k/XP if thats your OS) on this page: http://www.chaintechusa.com/tw...nloa...No=15&PISNo=318' ">http://www.chaintechusa.com/tw...asp?DCSNo=15&PISNo=318 and you should be able to then get your NIC working. Be sure to post back if you have any problems (I do internet tech support so I'm pretty good with connectivity /biggrin.gif' border='0' style='vertical-align:middle' alt='biggrin.gif' /> ).

-------------------------

-Proud owner of a DFI because chicks dig "Big" OCs
Repsgaminglounge
 12/30/2005 02:43 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
agc525
Junior Member

Posts: 4
Joined: 12/29/2005

It worked perfectly! Thanks a lot. Now all I need to do is find the sound driver and I'll be set. Any help appreciated /smile.gif' border='0' style='vertical-align:middle' alt='smile.gif' />.

- agc525

edit: I found the sound driver I needed...the latest Realtek. My computer is all set now. /biggrin.gif' border='0' style='vertical-align:middle' alt='biggrin.gif' />
 08/29/2010 08:46 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
astrobc
Lurker

Posts: 2
Joined: 08/29/2010

Hi,

I recently reinstalled Windows XP Home on an AMD Athlon XP 2600+ computer with an ASUS A7NBX-VM motherboard. I am lacking the network driver(s) to connect to the internet. Can you or anyone help me?

Once I get the correct driver(s), where do I put them?

Thanks in advance for any help you or anyone can give.

astrobc
 08/30/2010 06:22 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
bogey
Ardrid Returned

Posts: 5643
Joined: 03/25/2005

Originally posted by: astrobc

Hi,



I recently reinstalled Windows XP Home on an AMD Athlon XP 2600+ computer with an ASUS A7NBX-VM motherboard. I am lacking the network driver(s) to connect to the internet. Can you or anyone help me?



Once I get the correct driver(s), where do I put them?



Thanks in advance for any help you or anyone can give.



astrobc


Driver available here http://uk.asus.com/product.aspx?P_ID=OYMrFEShYfp6m1dg

Click on download, enter operating system(win XP) go to utilities and download and install Nvidia drivers for chipset, audio, LAN etc. You'll have to put them on a cd and them install them from the cd on your machine.

-------------------------
MSI K7N2 Delta2 LSR|35w XP-M2400 11x214 1.62V|2x512MB OCZ EL 2 2 2 11 2.9V|9600XT|Seasonic 350w
Abit AN7|XP-M2800 10.5x227 1.62V|2x512MB Mushkin XP4000 2 3 2 11 3.2V|9600XT|Seasonic 550w
Asus A7V600|XP-M2600 6-11x202 1.6V|2x512 Crucial PC3200 2.5 3 3 9 2.7V|PCI 32MB gfx|Corsair 450w

Edited: 08/30/2010 at 06:36 AM by bogey
 09/01/2010 05:49 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
astrobc
Lurker

Posts: 2
Joined: 08/29/2010

Hi,

Thanks VERY much -- it worked like a charm.

astrobc
Statistics
112018 users are registered to the AMD Processors forum.
There are currently 0 users logged in.

FuseTalk Hosting Executive Plan v3.2 - © 1999-2014 FuseTalk Inc. All rights reserved.



Contact AMD Terms and Conditions ©2007 Advanced Micro Devices, Inc. Privacy Trademark information