AMD Processors
Decrease font size
Increase font size
Topic Title: Wireless B PCI card stops and starts
Topic Summary:
Created On: 01/29/2005 03:13 AM
Status: Read Only
Linear : Threading : Single : Branch
Search Topic Search Topic
Topic Tools Topic Tools
View similar topics View similar topics
View topic in raw text format. Print this topic.
 01/29/2005 03:13 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Crow
Junior Member

Posts: 1
Joined: 01/29/2005

Have a wireless B router, a laptop with wireless b pcmia card and a desktop with a wireless b pci card. (all linksys)
Everything works, but for some reason the desktop will stop and start its internet connection. The icon in the taskbar shows 100% and the "connected" icon shows a lit up computer screen, which will go dark at random times. At these times, I notice my connection halts, then it will light up again and it will resume.

The maximum speed the desktop gets off a file transfer is about 60-200kps. The laptop, which is about 6 feet away on another desk, gets about 1.8-3.2 mbps. The laptop card is flawless working.

I had connectivity issues before where I'd get only 20 kps on the desktop, but I recently updated the drivers for the wmp11 card, which now gets the 100kps average, but has those chokes.

Anyone know anything about this or a possible fix or test? I'd appreciate any help.

Desktop:
AMD 2700 barton
1 gig DDR PC2100
120 gig HDD
Abit KV7 mobo (onboard LAN disabled)
100% signal according to the linksys icon
WMP11
Win XP Home, Sp1 and Sp2

Laptop:
P4 1.7ghz
512 DDR
40 gig HDD
80%-100% signal strength
Win XP Home, Sp1 and Sp2
 02/03/2005 02:19 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Le_Petit_Lapin
Senior Member

Posts: 4504
Joined: 06/07/2004

I dont think theres a fix for it, I get intermittant connections at times on my wireless-G network. The PCI cards just seem to loose the signal from the router sometimes. It comes back up though after 10-60 seconds

Its terrible when you're in the middle of a multiplayer game.

But, if someone doesn know a fix for it, apart from buying new replacement high gain antennas, could they put both of us out of wireless misery?
Statistics
112018 users are registered to the AMD Processors forum.
There are currently 0 users logged in.

FuseTalk Hosting Executive Plan v3.2 - © 1999-2014 FuseTalk Inc. All rights reserved.



Contact AMD Terms and Conditions ©2007 Advanced Micro Devices, Inc. Privacy Trademark information