AMD Processors
Decrease font size
Increase font size
Topic Title: MA770T-UD3
Topic Summary:
Created On: 12/14/2010 06:49 PM
Status: Read Only
Linear : Threading : Single : Branch
Search Topic Search Topic
Topic Tools Topic Tools
View similar topics View similar topics
View topic in raw text format. Print this topic.
 12/14/2010 06:49 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
geekbre
Lurker

Posts: 1
Joined: 12/14/2010

I have AMD Phenom II 550 processor and i want to unlock other two cores.. Can u help me, im desperate.. I bought that MB few days ago..
 03/31/2011 07:35 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
aus-amdfan
Deprecated

Posts: 308
Joined: 01/21/2011

what revision of the board do you have as this may help in some way.also you may have to flash your bios its not as hard as 1 might think the first step is to format a usb stick to a fat 32 format you can do this by going to control panel then click on adminastor tools .then go to computer managment and a click on storage then go to disk managment .find the usb stick(its uaseally easier if ya name it first). then right click over and click on format then click on the file system and select fat or fat32 once youve done that then click on ok .once youve done all that find the board revision and manufactuer (cpu-z shoul tell what you need to know).go to there site and download the latest bios or the 1 with cpu core unlock should have it in the desception.once youve done that unzip the file to the usb stick youve formatted then restart pc.as soon as your pc makes that first beep press delete(or wat ever button that allows you to get in your bios) and go to to q-flash once in the q-flash program select update bios via usb or hdd then its as simple as selecting the file with your new bios and runnig it i hope this has been helpfull in any way

-------------------------
amd fx-8120 powercolor 6970 @890mhz
g-skill ripjaw x 1866mhz 16gig
asus ch5
2x corsair force 3 ssds in raid (2 x 60g)
2 xwd 500g sata 3 hdds in raid 1.10
 04/07/2011 06:22 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
noster
Newbie

Posts: 26
Joined: 03/02/2011

Originally posted by: geekbre

I have AMD Phenom II 550 processor and i want to unlock other two cores.. Can u help me, im desperate.. I bought that MB few days ago..


I bought this mobo too hoping I ll unlock my Phenom II 720, but no result.

There was only 1 bios available, and was already on (F8)

A couple of days ago I saw in Gibabyte's site that F8 dissapeared and theres a new one now.

-------------------------
PhenomII x4 960T+Scythe Mugen 2 FANLESS
Gigabyte GA-MA770T-UD3
Corsair 8GB 1333MHz 1.5V XMS3
Gainward 9800gt green+Arc.Cooling Accelero FANLESS
Intel X-25M 160GB SSD
Silverstone Nightjar 450W FANLESS
CoolerMaster Sileo RC-500
Win 7 Ultimate 64bit
 04/07/2011 08:28 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
aus-amdfan
Deprecated

Posts: 308
Joined: 01/21/2011

give me a few days and ill post alink with the bios your after

-------------------------
amd fx-8120 powercolor 6970 @890mhz
g-skill ripjaw x 1866mhz 16gig
asus ch5
2x corsair force 3 ssds in raid (2 x 60g)
2 xwd 500g sata 3 hdds in raid 1.10
 04/07/2011 08:48 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
aus-amdfan
Deprecated

Posts: 308
Joined: 01/21/2011

heres a video that shows you how to do it on the 790series board there not the same board but the princable is the same not all phenom x2 555,550 and 720 s unlosck but most will just takes a bit watch this video should help ill try find the best bios for that board and wiil keep ya,s posted when i find it

-------------------------
amd fx-8120 powercolor 6970 @890mhz
g-skill ripjaw x 1866mhz 16gig
asus ch5
2x corsair force 3 ssds in raid (2 x 60g)
2 xwd 500g sata 3 hdds in raid 1.10
 04/07/2011 08:51 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
aus-amdfan
Deprecated

Posts: 308
Joined: 01/21/2011

Originally posted by: aus-amdfan

heres a video that shows you how to do it on the 790series board there not the same board but the princable is the same not all phenom x2 555,550 and 720 s unlosck but most will just takes a bit watch this video should help ill try find the best bios for that board and wiil keep ya,s posted when i find it


http://www.youtube.com/watch?v=DMkBJEBHu5A sorry forgot the link

-------------------------
amd fx-8120 powercolor 6970 @890mhz
g-skill ripjaw x 1866mhz 16gig
asus ch5
2x corsair force 3 ssds in raid (2 x 60g)
2 xwd 500g sata 3 hdds in raid 1.10
 04/12/2011 01:33 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
noster
Newbie

Posts: 26
Joined: 03/02/2011

If a bios has the ACC option in it (as F8 does), then this means that its the right bios and we dont need another?...

-------------------------
PhenomII x4 960T+Scythe Mugen 2 FANLESS
Gigabyte GA-MA770T-UD3
Corsair 8GB 1333MHz 1.5V XMS3
Gainward 9800gt green+Arc.Cooling Accelero FANLESS
Intel X-25M 160GB SSD
Silverstone Nightjar 450W FANLESS
CoolerMaster Sileo RC-500
Win 7 Ultimate 64bit
Statistics
112018 users are registered to the AMD Processors forum.
There are currently 0 users logged in.

FuseTalk Hosting Executive Plan v3.2 - © 1999-2014 FuseTalk Inc. All rights reserved.



Contact AMD Terms and Conditions ©2007 Advanced Micro Devices, Inc. Privacy Trademark information