Topic Title: Radeon 5770 Red Light
Topic Summary: Black screen,red light turns on when i turn my PC on
Created On: 08/15/2012 09:46 AM
Status: Post and Reply
Linear : Threading : Single : Branch
Search Topic Search Topic
Topic Tools Topic Tools
View similar topics View similar topics
View topic in raw text format. Print this topic.
 08/15/2012 09:46 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
100le
n00b

Posts: 4
Joined: 08/15/2012

I played prototype 2 when my Monitor went black.

So i saw there was a red light on a graphic card       D4000 (red light)

I moved the fan i cleaned it wery well removed old termal paste and i putted a new one.

Still isnt working.

I just happend sudently.

 

 



Edited: 08/15/2012 at 10:56 AM by 100le
 08/15/2012 10:46 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
fretboard
Member

Posts: 329
Joined: 01/21/2010

**STICKY** | PLEASE READ BEFORE POSTING
Please use the template, and fill out as much information about your issue as possible.


You forgot to provide details as per the first post of the forum ( STICKY Thread ) ..

LED - D4000 on a HD5770 card is a CTF ( Critical Temperature Fault ) indication .



-------------------------

AM3 965BE / Corsair H70 / 4Gb Corsair XMS3 2000Mhz / GigaByte 990FXA-UD5 / Corsair Force3 90Gb / x2 HD3870 Atomic Edition / x4 1Tb Storage & Momentus XT 250Gb / Sony AD-7700 DVD-RW / Auzen X-Mystique / Enermax INFINITI 650W / Lian-Li PC-7FNWB / Logitech X-530 / Logitech KBoard & MX620 / Logitech C525 / Epson RX685 / DELL U2312HM

 08/15/2012 10:55 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
100le
n00b

Posts: 4
Joined: 08/15/2012

Ok i tryed to put it on another PC

Still ther is LED - D4000

Graphic card is cold i have two 190mm fans so it isnt overheating.

What to do?

 D4000 warning-graphic card cold as ice

 08/15/2012 11:00 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
fretboard
Member

Posts: 329
Joined: 01/21/2010

 

Well, without the details as per the STICKY thread, it's impossible to say really. It's either a Core Temp issue ( overheated and burnt out ) or the power to the card is inadequate / faulty connection etc ..

In most cases, the D4000 LED is a core issue .. and if it's cold as ice when plugged in, the core is dead IMHO. That might have been caused by your PSU, overheating or an overzealous overclock .. without knowing ANY details, it's anybody's guess as to what caused it ..



-------------------------

AM3 965BE / Corsair H70 / 4Gb Corsair XMS3 2000Mhz / GigaByte 990FXA-UD5 / Corsair Force3 90Gb / x2 HD3870 Atomic Edition / x4 1Tb Storage & Momentus XT 250Gb / Sony AD-7700 DVD-RW / Auzen X-Mystique / Enermax INFINITI 650W / Lian-Li PC-7FNWB / Logitech X-530 / Logitech KBoard & MX620 / Logitech C525 / Epson RX685 / DELL U2312HM

 08/15/2012 11:06 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
100le
n00b

Posts: 4
Joined: 08/15/2012

Never overclocked,sure that is not PSU,so you are telling me one overheat fried my graphic card?

 08/15/2012 11:45 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
fretboard
Member

Posts: 329
Joined: 01/21/2010

 

I'm not a mind reader mate, as I said, without ANY pertinent details such as the details asked for in the FIRST STICKY thread of the forum, then it is IMPOSSIBLE to say, especially not knowing what PSU etc etc etc etc is in the system.

It is also IMPOSSIBLE to say if the overheating caused it, as I don't know what temperature it reached due to an inherent inability to mind read or travel back in time / teleport to another time/place.

If you wish more comprehensive help on the matter, then I highly suggest providing ALL relevant details as per the STICKY thread.

It sounds like it's dead though.



-------------------------

AM3 965BE / Corsair H70 / 4Gb Corsair XMS3 2000Mhz / GigaByte 990FXA-UD5 / Corsair Force3 90Gb / x2 HD3870 Atomic Edition / x4 1Tb Storage & Momentus XT 250Gb / Sony AD-7700 DVD-RW / Auzen X-Mystique / Enermax INFINITI 650W / Lian-Li PC-7FNWB / Logitech X-530 / Logitech KBoard & MX620 / Logitech C525 / Epson RX685 / DELL U2312HM

 08/15/2012 09:42 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
stargaz3rr
Grinding Levels

Posts: 147
Joined: 04/26/2012

Dude, seriously post your complete system so we can help you with your problem.



-------------------------

Gigabyte GA-Z77X-D3H, Intel i5 3570k 2x4 GB Kingston, Sapphire HD 7950 Vapor-XSeasonic M12II 850W, Windows 7 Ultimate x64, Seagate 500GB, Seagate 2TB

Statistics
84905 users are registered to the AMD Support and Game forum.
There are currently 4 users logged in.

FuseTalk Hosting Executive Plan v3.2 - © 1999-2014 FuseTalk Inc. All rights reserved.