Topic Title: Fuzzy Text and Flickering Line
Topic Summary:
Created On: 10/21/2012 09:33 PM
Status: Post and Reply
Linear : Threading : Single : Branch
Search Topic Search Topic
Topic Tools Topic Tools
View similar topics View similar topics
View topic in raw text format. Print this topic.
 10/21/2012 09:33 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
RichieW13
n00b

Posts: 4
Joined: 10/21/2012

My apologies in advance if this is the incorrect forum

Graphics Card

I just installed a Radeon HD6450 1GB DDR3 on my

Operating System

64 Bit Windows 7 machine.  Just a basic HP slimline - nothing else extra.

Issue Details

I have 2 weird things happening:

 

1) The text in my web browser is a little fuzzy sometimes, until I mouse over it and then it cleans up.

 

2) I am getting a flickering line across the width of my screen, about 1/3 of the way down.  It isn't constant.  It happens every 10-20 seconds or so, flickers for a second and goes away.

 

Any ideas how to solve these problems?  I don't even know where to start.

 

Motherboard or System Make & Model
- HP s5220y

Power Supply- 300 watt


Display Device(s) and Connection(s) Used
- Samsung 2168W with VGA connector

Applications and Games

- basic usage - web browsing, Excel, etc.

CPU Details
- Pentium Dual-Core E5300 @2.60 GHz
- no modifications


System Memory Type & Amount
- 4GB

Additional Hardware
- none



Edited: 10/21/2012 at 10:30 PM by RichieW13
 10/21/2012 09:43 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
stumped
Wizard

Posts: 7845
Joined: 11/13/2009

1. Adjust your clear type. 2. Make sure you don't have morphological filtering enabled in CCC.



-------------------------

Intel I7 960 @ 3.87ghz *Intel DX58SO *AMD R9 290 4gb *Corsair TX650M *2x4gb Corsair XMS3 *WD Black 1TB *Windows 7 Home Premium 64bit ***Asus N71Jq laptop *Intel I7 720QM Processor *Mobility Radeon HD5730 1gb *8gb Ram *Windows 7 64bit ** Toshiba P75-A7200 * Intel I7-4700MQ * Windows 8.1 64bit 


***** cetera fallunt, ludere mortuus ******

 10/21/2012 09:57 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
RichieW13
n00b

Posts: 4
Joined: 10/21/2012

Thanks for the tips.  I can't find the morphological filter though.  Which menu is it in?

 10/21/2012 09:59 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
stumped
Wizard

Posts: 7845
Joined: 11/13/2009

Vision control center/CCC

For clear type, just type in ... clear type....in computer

search.

ScreenShot004.jpg



-------------------------

Intel I7 960 @ 3.87ghz *Intel DX58SO *AMD R9 290 4gb *Corsair TX650M *2x4gb Corsair XMS3 *WD Black 1TB *Windows 7 Home Premium 64bit ***Asus N71Jq laptop *Intel I7 720QM Processor *Mobility Radeon HD5730 1gb *8gb Ram *Windows 7 64bit ** Toshiba P75-A7200 * Intel I7-4700MQ * Windows 8.1 64bit 


***** cetera fallunt, ludere mortuus ******

 10/21/2012 10:13 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
RichieW13
n00b

Posts: 4
Joined: 10/21/2012

Originally posted by: stumped Vision control center/CCC

 

For clear type, just type in ... clear type....in computer

 

search.

 

ScreenShot004.jpg

 

 

Thanks.  Now I found it.  I do not have morph box checked.  (I see that you do.)

 

FWIW, the flickering I am experiencing happens just with regular usage (not gaming).

 10/21/2012 10:18 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
stumped
Wizard

Posts: 7845
Joined: 11/13/2009

Right, those settings are a profile for a game....not everyday use. Did you reset clear type? You need to furnish the basic info asked for "Please Read before Posting" so someone can try and make a suggestion about the flickering.



-------------------------

Intel I7 960 @ 3.87ghz *Intel DX58SO *AMD R9 290 4gb *Corsair TX650M *2x4gb Corsair XMS3 *WD Black 1TB *Windows 7 Home Premium 64bit ***Asus N71Jq laptop *Intel I7 720QM Processor *Mobility Radeon HD5730 1gb *8gb Ram *Windows 7 64bit ** Toshiba P75-A7200 * Intel I7-4700MQ * Windows 8.1 64bit 


***** cetera fallunt, ludere mortuus ******

 10/21/2012 10:22 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
RichieW13
n00b

Posts: 4
Joined: 10/21/2012

Originally posted by: stumped Right, those settings are a profile for a game....not everyday use. Did you reset clear type? You need to furnish the basic info asked for "Please Read before Posting" so someone can try and make a suggestion about the flickering.

 

 

Yeah, I did reset clear type.

Sorry about the basic info.  I know better than that, and should have checked the sticky first.  Will do.

Statistics
88853 users are registered to the AMD Support and Game forum.
There are currently 2 users logged in.

FuseTalk Hosting Executive Plan v3.2 - © 1999-2014 FuseTalk Inc. All rights reserved.