Topic Title: Radeon HD6970 problem
Topic Summary: black screen and cursor only after winLOGO
Created On: 10/29/2012 02:18 PM
Status: Post and Reply
Linear : Threading : Single : Branch
Search Topic Search Topic
Topic Tools Topic Tools
View similar topics View similar topics
View topic in raw text format. Print this topic.
 10/29/2012 02:18 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
benderr
n00b

Posts: 13
Joined: 10/29/2012

Dragon CLEVO P-150HM i7-2720QM 2.2/3.3GHz 6MB , HD6970 - 2GB GDDR5 , OCZ Vertex2 E 2,5" SSD 64 GB ,12GB DDR3 1333GHz FHD(1920*1080) NONGLARE TFT LCD LED Backlight Windovs 7x64

Radeon HD6970 Advanced Micro Devices, Inc.

AMD Catalyst Driver Version=????????? ????????? AMD Catalyst

???????? ?????????: ??-??? ???. ?????.
?????? ????????: 8.0.873.0

and Driver History =unknown

Operating System = windows 7 no SP,no updates

Issue Details:after startup animation is only black screen and a cursor

- detail the issue experienced:first time this morning

- for 3D Games NO, for win startup

- links to videos or pictures:NO LINKS

Motherboard or System Make & Model:

CLEVO P-150HM

Power Supply
- include specific brand & model with output wattage
- a link to the manufacturer’s product page with specifications, or a picture of the unit’s label is helpful :
ORIGINAL


Display Device(s) and Connection(s) Used
- include specific brand & model
P150HM
- include specifics about any cables, adapters, splitters, hubs, used: NOT USED

Applications and Games
- list out all applications and games where the issue is occurring:WINDOWS 7
- include details about version or patch numbers: 7(VERSION WINDOWS)

Motherboard BIOS Version
- the BIOS version:UNKNOWN

System Memory Type & Amount
- include specific brand & model:12 GB (4X3) 1333MGZ

Additional Hardware
- include specifics about the harddrive(s) used SSD 64GB-BOOT,

SAMSUNG 500 GB-STORADGE IN OPTIKAL DRIVE BAY

Additional Detalis
- include information about any system checks that have already been done to ensure the system is clean of viruses, spyware, etc:

untill today morning was all fine.

yesterday standart shutdown.

this morning- windows 7 x64 start,and after animation is only black screen and a cursor.

I was restore windows to previos state(Acronis),

but problem is same. in safe mode-all working fine.

when i disable wideocard HD6970-i can see a desktop and windows is work.

What can be a problem?



-------------------------

P150HM i7-2720QM , HD6970 , SSD 64 GB ,12GB RAM, FHD(1920*1080) , Windovs 7x64

 10/29/2012 02:20 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
benderr
n00b

Posts: 13
Joined: 10/29/2012

i dont know,why previos post was deleted,and try to do by template. thanks to moderator!!



-------------------------

P150HM i7-2720QM , HD6970 , SSD 64 GB ,12GB RAM, FHD(1920*1080) , Windovs 7x64

 10/29/2012 02:28 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
stumped
Wizard

Posts: 7811
Joined: 11/13/2009

Your post was probably moved to the correct forum....which is LAPTOP/NOTEBOOK



-------------------------

Intel I7 960 @ 3.87ghz *Intel DX58SO *AMD R9 290 4gb *Corsair TX650M *2x4gb Corsair XMS3 *WD Black 1TB *Windows 7 Home Premium 64bit ***Asus N71Jq laptop *Intel I7 720QM Processor *Mobility Radeon HD5730 1gb *8gb Ram *Windows 7 64bit ** Toshiba P75-A7200 * Intel I7-4700MQ * Windows 8.1 64bit 


***** cetera fallunt, ludere mortuus ******

 10/29/2012 02:34 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
benderr
n00b

Posts: 13
Joined: 10/29/2012

i am new here,and English-not my parents languadge,so, hope-moderator fix my mix... sorry.



-------------------------

P150HM i7-2720QM , HD6970 , SSD 64 GB ,12GB RAM, FHD(1920*1080) , Windovs 7x64

 10/29/2012 06:01 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
benderr
n00b

Posts: 13
Joined: 10/29/2012

ok,tomorrow i will try some fix from notebookreview.com forum:

"""""If you've got a HDMI stick (I can understand that you have not) then you should be able to fix the problem (I think..).

I'm not sure if the problem is going to be fixed with a new W7 installation.

When starting up the computer in Safe Mode make sure you select the Safe Mode with Networking, after that go on the internet, download the newest version of AMD driver for you 6970M and install it.

It's the 6970M that is playing with you :/ What you can do is. Try clicking F8 (as normally you go into Safe Mode) and instead of picking Safe Mode, pick the normal Low Resolution boot, if it works, then uninstall your current AMD driver.

The way to uninstall your current AMD driver is by downloading the newest AMD driver, then starting the installation up and pick "UNINSTALL" instead of "INSTALL/UPDATE" it will remove your AMD drivers. Afterwards try downloading Guru3D - Driver Sweeper and so you've got it ready. When the UNINSTALL of the AMD driver is finished, restart the computer, go into Safe Mode and open the Drive Sweeper program. Pick the AMD drivers and remove them from the machine. Now you should be able to boot into Windows normally.

If you cannot, then try the Low Resolution boot again and install the newest driver from there and restart. If it works, then congratulations. If not then do try to get a HDMI stick, and use that HDMI stick to put into the HDMI input on your computer, and put the other end of the HDMI stick into another screen or TV or something that can show your PC screen. Then use WINDOWS KEY + P to enter the specialized settings so you can enter the PROJECTER options.

Good luck -also sorry for the wall of text, I'm insanely tired, and I know that I repeated myself 900 times, but I hope it'll work out for you """"""

 

BUT, i have a queschion-how long a AMD warranty for HD6970M MXM as a part???



-------------------------

P150HM i7-2720QM , HD6970 , SSD 64 GB ,12GB RAM, FHD(1920*1080) , Windovs 7x64

 10/29/2012 06:52 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
benderr
n00b

Posts: 13
Joined: 10/29/2012

sorry.



-------------------------

P150HM i7-2720QM , HD6970 , SSD 64 GB ,12GB RAM, FHD(1920*1080) , Windovs 7x64



Edited: 11/10/2012 at 10:45 AM by benderr
Statistics
88734 users are registered to the AMD Support and Game forum.
There are currently 3 users logged in.

FuseTalk Hosting Executive Plan v3.2 - © 1999-2014 FuseTalk Inc. All rights reserved.