Topic Title: Trouble with HD 5770 and Windows 8 (possibly)
Topic Summary: Can't fix my Graphics Card problem.
Created On: 11/29/2012 02:07 PM
Status: Post and Reply
Linear : Threading : Single : Branch
Search Topic Search Topic
Topic Tools Topic Tools
View similar topics View similar topics
View topic in raw text format. Print this topic.
 11/29/2012 02:07 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Gryph24
Peon

Posts: 1
Joined: 11/29/2012

Hello,

  So recently I got a new family pc for the house.  Currently the pc has an MSI MS-7778 motherboard and an onboard graphics HD 5760.  Sure this is ok but I want to use my HD 5770 for the occasional playing of games.  The operating system is Windows 8.  So if I plug the card into the pci-e slot and put the pci-e power into the card the computer gives me six beeps (which according to the motherboard manual is due to the keyboard??? Odd???) and then does nothing.  If I keep the graphics card in but unplug the pci-e power the computer boots up just fine and the graphics card also gets power it seems as the fan on the card is running no problem.  So I get into Windows  8 but the OS does not detect the card that is in the pci-e slot.  The card I know is ok since  it works in other computers.  Do I need to disable the onboard graphics?  Is there another problem?  Is more information needed for an actual response?

 

Any help would be great.  Thank you - Aaron

 11/29/2012 02:22 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Mime
Forum Moderator

Posts: 578
Joined: 08/28/2012

Plugging in that card is too much for the power supply, maybe...

There's usually a sticker on the side of the PSU which describes how its power is distributed.  The +12v rail is most important here.  It's hard to tell exactly how the system will behave without that power connector hooked up.  Some cards will display a message at post and refuse to do anything else, some will run but with much lower clock speeds... which is probably what yours is doing.  I wouldn't bother trying to install drivers for it yet though, until you can get that power connector hooked up and working.



-------------------------

Do not meddle in the affairs of archers, for they are subtle and quick to anger.
Post Count: +8510
Troll Hunter

The opinions expressed above do not represent those of Advanced Micro Devices or any of their affiliates.

 11/30/2012 06:37 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Hardwood
Dungeon Master

Posts: 4004
Joined: 01/27/2008

If you can disable the onboard gpu in BIOS, that should make the 5770 the default device.

PCIe slots supply something like 75 watts which would be enough to get the fan going.

There's also a possibility you can Hybrid crossfire the onboard with the 5770 but I can't find a chart confirming it. Sorry.



-------------------------

#1: Phenom II C2 955BE @ 3.6, Antec Kuhler 920, Gigabyte GA-MA790FX-DS5, Asus 5870/V2, ASUS Xonar D2X, 4 x 1gig OCZ2N1066SR2GK @800, Antec Truepower New 750, Arc Midi, Vistax64
#2: MSI A88X-G45, AMD A10-7850K, IGP, AMD 2x4GB 2133 (R938G2130UK), Antec 750 True, 128GB Sandisk SSD, WD Black 1TB, Win8.1pro x64
#3: Athlon 64 X2 4200+, AGP 1950pro, Audigy 2, Asus A8V-D, 2gig ram, Enermax 465P, Antec900case. Now on Win8.1pro cat 10.2



Edited: 11/30/2012 at 06:53 AM by Hardwood
Statistics
84269 users are registered to the AMD Support and Game forum.
There are currently 3 users logged in.

FuseTalk Hosting Executive Plan v3.2 - © 1999-2014 FuseTalk Inc. All rights reserved.