Topic Title: 7950 CCC wont open
Topic Summary:
Created On: 12/17/2012 01:40 PM
Status: Post and Reply
Linear : Threading : Single : Branch
Search Topic Search Topic
Topic Tools Topic Tools
View similar topics View similar topics
View topic in raw text format. Print this topic.
 12/17/2012 01:40 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
spook811
Peon

Posts: 4
Joined: 12/17/2012

Hi, 

I just got my XFX 7950 and on driver installation I have errors. The driver will install but Catalyst Control Center gives this error "Catalyst Control Center cannot be started. There are currently no settings that can be configured using Catalyst Control Center. 

I've tried re installing, and downloading previous version and yet still im getting this error. Ive also tried installed the latest .NET framework, saw on another post that was needed. Any fixes? 

Thanks, 

James

 12/17/2012 01:46 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
stumped
Wizard

Posts: 7491
Joined: 11/13/2009

Hi...you need to supply some basic information about your computer before anyone can try to be of assistance.

Please supply the following:

1. AMD graphics card(s)
2. Operating system
3. Processor
4. Power supply (make and model)
5. System RAM (amount)
6. If this is a laptop furnish make and model
7. Did you read the "How-To and FAQ"section in the forum?


NOTE: Laptop questions/issues should be posted in the Notebook Forum

      http://forums.amd.com/game/categories.cfm?catid=448&entercat=y

   
Also, you could read  http://forums.amd.com/game/messageview.cfm?catid=440&threadid=160417&enterthread=y   for additional information.

 



-------------------------

Intel I7 960 @ 3.87ghz *Intel DX58SO *HIS HD6970 2gb *Corsair TX650M *2x4gb Corsair XMS3 *WD Black 1TB *Windows 7 Home Premium 64bit ***Asus N71Jq laptop *Intel I7 720QM Processor *Mobility Radeon HD5730 1gb *8gb Ram *Windows 7 64bit ** Toshiba P75-A7200 * Intel I7-4700MQ * Windows 8.1 64bit


 


 


 


 *  Quando Omni Flunkus, Moritati *

 12/17/2012 04:01 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
spook811
Peon

Posts: 4
Joined: 12/17/2012

Sure, sorry.

XFX R 7950 DD 3GB GDDR5

Intel i3 2100 3.10 GHz

16GB Kingston Hyper X RAM

Windows 7 64-Bit

Corsair TX650 PSU

Heres my error report after installation:

Hardware information
 
Name AMD Radeon Graphics Processor
Manufacturer Advanced Micro Devices, Inc.
Device ID 0x679a
Vendor ID 0x1002
Class Code 0x030000
Revision ID 0x00
Subsystem ID 0x3222
Subsystem vendor ID 0x1682
Other hardware
Existing packages
Packages for install
AMD Catalyst Install Manager
Final Status: Success
Version of Item: 8.0.891.0
Size: 20 Mbytes
AMD APP SDK Runtime
Final Status: Success
Version of Item: 10.0.1016.4
Size: 90 Mbytes
AMD Display Driver
Final Status: Fail
Version of Item: 9.002.0.0000
Size: 90 Mbytes
HDMI/DP Audio Driver
Final Status: Fail
Version of Item: 7.12.0.7708
Size: 1 Mbytes
AMD Accelerated Video Transcoding
Final Status: Success
Version of Item: 12.5.100.20928
Size: 3 Mbytes
AMD Drag and Drop Transcoding
Final Status: Success
Version of Item: 2.00.0000
Size: 1 Mbytes
AMD Media Foundation Transcoders
Final Status: Success
Version of Item: 1.0.70928.1539
Size: 1 Mbytes
Catalyst Control Center
Final Status: Success
Version of Item: 2012.0928.1532.26058
Size: 150 Mbytes

Other detected devices
 
Manufacturer Advanced Micro Devices, Inc.
Device ID 0xaaa0
Vendor ID 0x1002
Class Code 0x040300
Revision ID 0x00
Subsystem ID 0xaaa0
Subsystem vendor ID 0x1682

Error messages
Driver Install: the installation failed
Driver Install: the installation failed



Edited: 12/17/2012 at 04:24 PM by spook811
 12/17/2012 07:19 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
stumped
Wizard

Posts: 7491
Joined: 11/13/2009

First of all run driver fusion/sweeper to make sure you have removed all remanents of the previous graphics card.

Make sure your .net framework says version 4.5

Download these drivers > http://benchmark3d.com/amd-catalyst-12-11-beta-11-9-01-8

Follow these directions > http://forums.amd.com/game/messageview.cfm?catid=444&threadid=162444&enterthread=y



-------------------------

Intel I7 960 @ 3.87ghz *Intel DX58SO *HIS HD6970 2gb *Corsair TX650M *2x4gb Corsair XMS3 *WD Black 1TB *Windows 7 Home Premium 64bit ***Asus N71Jq laptop *Intel I7 720QM Processor *Mobility Radeon HD5730 1gb *8gb Ram *Windows 7 64bit ** Toshiba P75-A7200 * Intel I7-4700MQ * Windows 8.1 64bit


 


 


 


 *  Quando Omni Flunkus, Moritati *

 12/18/2012 04:23 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
spook811
Peon

Posts: 4
Joined: 12/17/2012

Ok, ive done as instructed and the display driver installed! But the HDMI/DP Audio Driver didnt install, that failed as before. Anything else I can try?

 01/14/2013 11:44 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
bcharlez
Peon

Posts: 2
Joined: 01/14/2013

Originally posted by: stumped First of all run driver fusion/sweeper to make sure you have removed all remanents of the previous graphics card.

 

Make sure your .net framework says version 4.5

 

Download these drivers > http://benchmark3d.com/amd-catalyst-12-11-beta-11-9-01-8

 

Follow these directions > http://forums.amd.com/game/messageview.cfm?catid=444&threadid=162444&enterthread=y

 

 

I'm having the same exact problem launching CCC, even after following those instructions to the T numerous times. I have an HD 6870.

 01/14/2013 03:08 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
stumped
Wizard

Posts: 7491
Joined: 11/13/2009

Originally posted by: bcharlez
Originally posted by: stumped First of all run driver fusion/sweeper to make sure you have removed all remanents of the previous graphics card.

 

Make sure your .net framework says version 4.5

 

Download these drivers > http://benchmark3d.com/amd-catalyst-12-11-beta-11-9-01-8

 

Follow these directions > http://forums.amd.com/game/messageview.cfm?catid=444&threadid=162444&enterthread=y

 

 

I'm having the same exact problem launching CCC, even after following those instructions to the T numerous times. I have an HD 6870.

Did you install the netframework before you tried to install the new drivers?

http://forums.amd.com/game/messageview.cfm?catid=444&threadid=162109&enterthread=y



-------------------------

Intel I7 960 @ 3.87ghz *Intel DX58SO *HIS HD6970 2gb *Corsair TX650M *2x4gb Corsair XMS3 *WD Black 1TB *Windows 7 Home Premium 64bit ***Asus N71Jq laptop *Intel I7 720QM Processor *Mobility Radeon HD5730 1gb *8gb Ram *Windows 7 64bit ** Toshiba P75-A7200 * Intel I7-4700MQ * Windows 8.1 64bit


 


 


 


 *  Quando Omni Flunkus, Moritati *

 01/15/2013 02:11 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
bcharlez
Peon

Posts: 2
Joined: 01/14/2013

I sure did. Still nothing

 01/26/2013 03:39 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Loui5D
Peon

Posts: 14
Joined: 10/03/2012

Same here, 

It's a problem with .Net not loading the assemblies or loading corrupt ones; google the problem and see how many other people have this problem.



-------------------------

i5-2500k @ 4.2GHz


RoG Maximus V Extreme


Asus DC2HD7950 TOP, Sapphire Vapor-x


850W OCZ


16gb vengeance mem


W7 64bit


Benq Xl2411T

 01/27/2013 07:33 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
zipsi
Elite

Posts: 1050
Joined: 11/22/2010

Once during updating drivers I ran into the same issue, go into safe-mode, uninstall any .net packages you could, reinstall them, use driver sweeper/fusion, whichever you like more to get rid of any AMD related drivers (optionally you may also use msicuu2.exe first), then start windows normally, install drivers, reboot when prompted and done!



-------------------------
Intel I7 3770K @ 4.5ghz, Cooler Master Hyper 212 Evo, Gigabyte Z77X-UD3H, Gigabyte HD7970 ghz edition, 4x4gb Kingston HyperX Beast 2133mhz, Seasonic Platinum 860, Samsung 840 Pro 256gb, OCZ Vertex 4 128gb, WD Black 1TB, WD Green 3TB+1.5TB, ASUS Xonar Essence ST, ASUS VE278Q, Windows 3.11
Statistics
87664 users are registered to the AMD Support and Game forum.
There are currently 3 users logged in.

FuseTalk Hosting Executive Plan v3.2 - © 1999-2014 FuseTalk Inc. All rights reserved.