Topic Title: i want to know if my pc can have dual video cards
Topic Summary:
Created On: 01/21/2013 03:18 PM
Status: Post and Reply
Linear : Threading : Single : Branch
Search Topic Search Topic
Topic Tools Topic Tools
View similar topics View similar topics
View topic in raw text format. Print this topic.
 01/21/2013 03:18 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
meroking
Peon

Posts: 2
Joined: 01/21/2013

Hello there

i want to know if my pc can have dual video cards or not ..... and if it can be what the best video cards have i but ? thanks

and this my pc Specifications

processor : intel core i5 cpu 760 @ 2.80ghz

video card : PowerColor Radeon HD 5550 2GB DDR3

motherboard : Gigabyte P55-UD3L

memory : 4GB

 

 01/21/2013 04:07 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
stumped
Wizard

Posts: 7030
Joined: 11/13/2009

Alot depends on your power supply (which you didn't mention) and your tolerance for frustration. Have you looked in this forum and on Google for crossfire/sli problems? Have you looked on any game forums and seen how many problems users are having? Get a strong enough single card and forget about crossfire IMO. But, if you want a answer...supply your PS.



-------------------------

Intel I7 960 @ 3.87ghz *Intel DX58SO *HIS HD6970 2gb *Corsair TX650M *2x4gb Corsair XMS3 *WD Black 1TB *Windows 7 Home Premium 64bit ***Asus N71Jq laptop *Intel I7 720QM Processor *Mobility Radeon HD5730 1gb *8gb Ram *Windows 7 64bit ** Toshiba P75-A7200 * Intel I7-4700MQ * Windows 8.1 64bit


 * A clear conscience is usually a sign of bad memory *

 01/22/2013 04:59 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
goodplay
Master Looter

Posts: 396
Joined: 08/21/2011

meroking.Your 2nd PCIE slot is only X4.Not worth Xfiring.

-------------------------

i5 3570k(@4.5)./ga-z77x-ud5h-wb./hyper T4./2 x 4gb vengeance 1600 c8./sapphire dualX 7970 3gb OC boost v2./1tb WD FAEX Black./lg bh10 blu-ray r.w../corsair hx850./antec df30./z506 spkrs./lg e2240v./win 8(8.1) pro x64 (oem disc)

 01/22/2013 07:12 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
zipsi
Case Modder

Posts: 984
Joined: 11/22/2010

IF the system has an adequate power supply, I would overclock that i5 to 3,5ghz (optional, but would help alot to rid of bottlenecks) and put in something between HD7750 - HD7870 depending on budget.



-------------------------
Intel I7 3770K @ 4.5ghz, Cooler Master Hyper 212 Evo, Gigabyte Z77X-UD3H, Gigabyte HD7970 ghz edition, 4x4gb Kingston HyperX Beast 2133mhz, Seasonic Platinum 860, Samsung 840 Pro 256gb, OCZ Vertex 4 128gb, WD Black 1TB, WD Green 3TB+1.5TB, ASUS Xonar Essence ST, ASUS VE278Q, Windows 3.11
 01/22/2013 01:00 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
meroking
Peon

Posts: 2
Joined: 01/21/2013

okay guys i open my pc to see my power supply i think it called  hec-3sovn-2rx

 01/22/2013 03:35 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Fishman
Button Masher

Posts: 292
Joined: 10/14/2011

Originally posted by: goodplay meroking.Your 2nd PCIE slot is only X4.Not worth Xfiring.

This.^



-------------------------

GA-MA-790FXT-UD5P/ AMD Phenom II X4 965 Black/2 x XFX HD5870 /RipjawsX 2x4gb DDR3 1333/ Corsair TX750M/ Antec 900 case/ Windows 7x64 Ult.


 01/22/2013 04:51 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Slayerx
Button Masher

Posts: 261
Joined: 09/16/2012

Originally posted by: Fishman
Originally posted by: goodplay meroking.Your 2nd PCIE slot is only X4.Not worth Xfiring.

This.^

Agreed, Crossfireing sounds cool but its more of a pain than its worth.

Just get one really strong card and you'll be happy



-------------------------

FX 8320// Asus Sabertooth R2.0 // HIS R9 280x //8Gb of 1866Mhz ram, H50 cooling, HX850W psu all stuffed into a NZXT Phantom case.


Was a member of AMD Processer forum since 2008. Last post count 1818.

 01/23/2013 03:46 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
goodplay
Master Looter

Posts: 396
Joined: 08/21/2011

meroking...HEC 300VN-2RX(115v)/350VN-2RX(230V).either way,you will need a new 500W+ psu for upgrade(650w+ for xfire).

-------------------------

i5 3570k(@4.5)./ga-z77x-ud5h-wb./hyper T4./2 x 4gb vengeance 1600 c8./sapphire dualX 7970 3gb OC boost v2./1tb WD FAEX Black./lg bh10 blu-ray r.w../corsair hx850./antec df30./z506 spkrs./lg e2240v./win 8(8.1) pro x64 (oem disc)

Statistics
84143 users are registered to the AMD Support and Game forum.
There are currently 6 users logged in.

FuseTalk Hosting Executive Plan v3.2 - © 1999-2014 FuseTalk Inc. All rights reserved.