Topic Title: ATI Radeon HD 7850 wont power up
Topic Summary:
Created On: 02/10/2013 12:03 PM
Status: Post and Reply
Linear : Threading : Single : Branch
Search Topic Search Topic
Topic Tools Topic Tools
View similar topics View similar topics
View topic in raw text format. Print this topic.
 02/10/2013 12:03 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
HiltoftheDragon
Peon

Posts: 3
Joined: 02/10/2013

I bought a Radeon HD 7850 and it wouldnt power up at all after installation. The fans wont spin or anything.  Ive discovered a 6 pin auxillary connector to the card also. Do i need this connection for the card to work?  I wasnt aware that an auxillary power supply was needed.  I have a 550 psu so i thought i was good.  The psu i have has no auxillary 6 pin connector to plug into this card.  I saw an adapter with 2 four pin females and 1 six pin male on a few computer sites.  Will that item cure this problem?

 

Any help on this would be appreciated.



Edited: 02/10/2013 at 01:11 PM by HiltoftheDragon
 02/10/2013 12:30 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Hammey
Grinding Levels

Posts: 179
Joined: 05/09/2012

Hi yes you need the 6 pin connection to make the card work. Also you said a 550 psu what 550 psu is it who made it and the model number.



-------------------------
MSI Mpower Max, I7-4770K, MSI GTX 780 Lightning, G.SKILL Trident X Series 16GB DDR3-2400, 2X Kingston HyperX 3K 480GB , 1Tb Raptor, Creative ZXR Sound, 1000 watt Coolermaster Single 80 amp Rail, G700s Mouse, Z5500 Speakers
 02/10/2013 01:13 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
HiltoftheDragon
Peon

Posts: 3
Joined: 02/10/2013

PSU - OKIA

Model: OKIA-550ATX(550W MAX)

 

This is all i see on the label. Sorry if its not what you wanted.  Its not a new psu, its a few years old.

 02/10/2013 01:36 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Eydee
Ninja Zombie Killer

Posts: 4905
Joined: 12/27/2008

Yes, that adapter is provided for this very reason, in case your PSU has no such connector. Use it and it'll work.

Your card requires this external power source because it needs more than the 75W the PCIe port can provide.



-------------------------

CPU: AMD Phenom II X4 810 @ 3120MHz | RAM: Kingmax 2x2GB DDR2 800 @ 833MHz| MoBo: MSI K9A2 CF v1.0 (BIOS: 1.D)| GPU: Asus HD 6850 1024MB (DirectCu) @ 835/1135MHz | Display: L24FHD | PSU: PC Power & Cooling Silencer 750 Quad | OS: MS Windows 3.11 Pro x64

 02/10/2013 02:46 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
HiltoftheDragon
Peon

Posts: 3
Joined: 02/10/2013

TY for the answers guys

Statistics
85398 users are registered to the AMD Support and Game forum.
There are currently 3 users logged in.

FuseTalk Hosting Executive Plan v3.2 - © 1999-2014 FuseTalk Inc. All rights reserved.