Topic Title: Windows 8 Crash - atikmdag.sys
Topic Summary:
Created On: 02/10/2013 05:27 PM
Status: Post and Reply
Linear : Threading : Single : Branch
Search Topic Search Topic
Topic Tools Topic Tools
View similar topics View similar topics
View topic in raw text format. Print this topic.
 02/10/2013 05:27 PM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
hannubys
Peon

Posts: 1
Joined: 02/10/2013

-------------------------
Graphic: Sapphire HD7950 3GB With boost - Catalyst 13.1
OS: Windows 8 x64
MB: Asus Maximus V Gene - BIOS 1604
Power supply: Seasonic X-760 Fully Modular 80PLUS Gold 760W PSU
Display: ASUS VS248H-P connected with HDMI cable
CPU: Intel Core i7-3770
Memory: Corsair Vengeance — 16GB Dual Channel DDR3 - CMZ16GX3M2A1866C10R
SSD: 120 Go Vertex 3 Max IOPS - 240Go Vertex 4
-------------------------

This is a new PC that I builded 5 weeks ago with new purchased item. And maybe once a week I got a system crash. Most of the time when the PC is idle. I don't play games. The system is clean, no virus, no malware. I did reinstall twice but the issue persists.

When the system crash, i had firefox, skype, msn, launched. (all times)
I tested catalyst 12.10, catalyst 13.1 right now but still crash.

Everytime it is the same error in the memory.dmp, caused by atikmdag.sys

021013-10015-01.dmp 2013-02-10 15:49:20   0xa0000001 00000000`00000005 00000000`00000000 00000000`00000000 00000000`00000000 atikmdag.sys atikmdag.sys+2311c         x64 ntoskrnl.exe+7b340

Things I have noticed:
Firefox 18 sometimes have weird effect on the interface
After each Windows 8 install, I have black bar on the 4 corner of the screen. Windows 8 by itself doesnt scale correctly with my display connected with HDMI cable and I have to use the catalyst control center to set the scaling correct.

I did some research on other forums but nothing helped me. PSU is correct, I have latest firmware on SSD, I don't do overcloking, the cable are ok. Except that I didn't uninstall CCC as other suggest. CCC is also disable from startup program because I don't use it at all. I just need it to set the scaling after the windows 8 install. I run tool like memtest, prime...all is ok

I don't where to look, can you please help fix this ?

Statistics
86489 users are registered to the AMD Support and Game forum.
There are currently 5 users logged in.

FuseTalk Hosting Executive Plan v3.2 - © 1999-2014 FuseTalk Inc. All rights reserved.