Topic Title: Sapphire 7850 2Gb performance issues
Topic Summary:
Created On: 05/04/2013 04:35 AM
Status: Post and Reply
Linear : Threading : Single : Branch
Search Topic Search Topic
Topic Tools Topic Tools
View similar topics View similar topics
View topic in raw text format. Print this topic.
 05/04/2013 04:35 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Reneator
Peon

Posts: 4
Joined: 05/04/2013

Greetings,

Since yesterday i have my new 7850 (upgrade from sapphire 4890 hd). The pure performance is really good, but im encountering a problem that really is annoying.

The game itself runs fluently, but no matter what settings i do ingame (with vsync deactivated) i get little performance issues.
These performance issues are that every 1 or 2 seconds the picture hangs for microseconds, giving the impression of an unfluent picture. Although it has around 110 fps, it drops to 30 for 2 msecs or so (big picture hangers) and back to 110.

Somebody has a solution for this, besides vsync? I like to play fastpaced games, so vsync is hindering my movements.

Thank you in advantage.

 

P.S. i can post my dxdiag if someone wants/needs it 

 

Edit: The Framestumbling, also happens when i do vsync



Edited: 05/04/2013 at 04:55 AM by Reneator
 05/04/2013 05:03 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Reneator
Peon

Posts: 4
Joined: 05/04/2013

When i watch the fps counter at the right upper corner, i can see how the fps is getting halved every 1-2 seconds, in League of legends its jumpind gfrom 120 to 70 and back again and that infinetly, when i go higher textures and stuff, it begins to jump from 70-30,

this aint normal does it? 

 05/04/2013 05:20 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Reneator
Peon

Posts: 4
Joined: 05/04/2013

The funny thing right now is, that after a restart, suddenly there are no framestumblers at all O.o.....

 

P.S. but as i reopened the minimzed game after i wrote this message, the stumblers were back, its like the stumblers are normal state...

 05/04/2013 09:43 AM
User is offline View Users Profile Print this message

Author Icon
Reneator
Peon

Posts: 4
Joined: 05/04/2013

So:

I solved the problem by myself,

I had to update my Bios (i ran pciE 3.0 on pcie2.0) and now its all running fluently and fine.

maybe this will help someone with problems like this. 

Statistics
84124 users are registered to the AMD Support and Game forum.
There are currently 3 users logged in.

FuseTalk Hosting Executive Plan v3.2 - © 1999-2014 FuseTalk Inc. All rights reserved.